Tiesitkö, että pystyt vaikuttamaan sivustosi kautta tulevien yhteydenottojen ja myytyjen tuotteiden määrään? Jos verkkosivujen konversio-optimointi on sinulle uutta, parhaiden käytäntöjen (best practises) avulla pääset hyvin alkuun. Alla on listattuna kymmenen vinkkiä, joita voit testata oman sivustosi myynnin, liidien ja tuoton parantamiseksi.

Vähennä lomakkeiden kenttiä

Poista tarpeettomat kentät sivustosi yhteydenottolomakkeista. Et helpota omaa työtäsi lisäämällä lomakkeeseen ylimääräisiä kenttiä asiakkaiden täytettäväksi. Mitä vaikeampi ja hitaampi lomakkeen täyttäminen on, sitä todennäköisemmin se jää kokonaan täyttämättä. Mieti, ovatko kaikki lomakkeessa olevat kentät todella tarpeellisia ja voitko saada kyseiset tiedot helposti myös jälkikäteen.

Käytä erottuvia värejä, hyödynnä kontrastia

Olet saattanut lukea tutkimuksia, joiden mukaan punainen call to action -nappi konvertoitui paremmin kuin vihreä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että sinun tulisi käyttää punaisia CTA-nappeja konversiosi parantamiseksi. Väriä valittaessa kannattaa keskittyä siihen, mikä väri erottuu parhaiten taustastaan ja kiinnittää käyttäjien huomion. Toinen vinkki on käyttää napeissa väriä, jota ei esiinny kyseisellä sivulla missään muualla, jolloin nappi korostuu ja erottuu joukosta.

Poista isot sliderit/karusellit

Monelle sivustolle mentäessä heti ensimmäisenä vastaan tulee karuselli. Vaikka monet niistä ovatkin hienon näköisiä, on niiden konversioprosentti yleensä todella huono. Niinpä lähes kaikki konversioasiantuntijat suosittelevat hankkiutumaan eroon karuselleista. Ne eivät muun muassa anna käyttäjien selata sivustoa omaan tahtiinsa ja ”piilottavat” osan tiedosta, joka voisi muuten olla esillä.

Muuta CTA-linkki napiksi

Tekstilinkit hukkuvat usein muun tekstin sekaan, mikä vähentää niiden klikkausta verrattuna isompiin nappeihin. Vaihda siis tekstiin upotetut linkit napeiksi, varsinkin jos sivulla ei ole mitään muita nappeja ja kaikki linkit ovat tekstin seassa.

Testaa CTA-nappeja

Sen sijaan, että lomakkeen napissa lukee ”lähetä” tai ”submit”, kannattaa kokeilla vaihtaa napin teksti kuvaamaan sitä, mitä lomakkeen täyttäjä voi odottaa tapahtuvan seuraavaksi. Jos sivustollasi olevan lomakkeen kautta voi osallistua arvontaan, vaihda napin tekstiksi esimerkiksi ”osallistu arvontaan”.

Todista kykysi palvella asiakkaitasi

Tuo palkinnot, sertifikaatit ja muut luottamusta herättävät merkit vahvasti esille heti etusivulla tai vaikkapa sivustosi sivupalkissa. Merkkien näyttäminen lisää vakuuttavuutta ja herättää luottamusta sekä sivustoasi että yritystäsi kohtaan.

Luo kiire

Tarjoa rajoitettu erä jotain tai tee tarjous, joka on voimassa vain rajoitetun ajan. Näin annat asiakkaillesi syyn toimia nyt sen sijaan, että he odottaisivat muutaman päivän tai eivät ikinä ostaisi mitään. Tyypillisiä tapoja tehdä tämä on lisätä alaspäin laskeva laskuri tai näyttää verkkokaupassa montako tuotetta varastossa on jäljellä.

Käytä aiheeseen liittyviä kuvia

Ihmiset tykkäävät olla tekemisissä muiden ihmisten kanssa. Pelkkien kuvapankkikuvien sijaan kannattaa ottaa kuvia normaaleista ihmisistä, kuten yrityksesi työntekijöistä. Se auttaa sivustolla vierailijoita samastumaan paremmin yritykseesi ja sivustoosi. Verkkosivuilla olevien kuvien tarkoitus on ohjata vierailijoita kohti konversiota ja tässä kuvapankkikuvat eivät yleensä ole kovinkaan tehokkaita.

Älä anna liikaa vaihtoehtoja

Älä käytä liian montaa erilaista call to actionia yhdellä sivulla. Jos vierailijoille antaa liian monta vaihtoehtoa, saattaa vierailija hämmentyä ja olla valitsematta mitään toimintoa, mikä taas pitää konversioprosentin matalana.

Käytä videoita

Viimeinen vinkki listallani on käyttää videoita sivustollasi. Jos myyt jotain tuotetta, tee video jossa tuote on tositoimissa tai jos tuotteesi on monimuktainen, tee siitä käyttöohje. Videoita pystyy käyttämään todella monella eri tavalla ja jos vain resursseja löytyy, kannattaa niitä hyödyntää myös verkkosivustollasi.

10 vinkkiä sivustosi myyvyyden parantamiseksi

Tässä kirjoituksessa läpi käydyt kymmenen vinkkiä olivat:

  1. Vähennä lomakkeiden kenttiä
  2. Käytä erottuvia värejä
  3. Poista karusellit
  4. Muuta linkit napeiksi
  5. Testaa CTA-nappeja
  6. Todista kykysi palvella asiakkaitasi
  7. Luo kiire
  8. Käytä aiheeseen liittyviä kuvia
  9. Älä anna liikaa vaihtoehtoja
  10. Käytä videoita

Verkkosivuja kannattaa testata ja kehittää jatkvuasti, jotta niistä saisi mahdollisimman suuren hyödyn irti. Liity sähköpostilistallemme sivupalkissa olevan lomakkeen kautta ja saat kaksi kertaa kuukaudessa tietoa digitaalisesta markkinoinnista.