• Google Ads

3 Vinkkiä tehokkaampaan mobiilimainontaan

Mobiililaitteiden käyttö ja niillä tehtyjen hakujenmäärät ovat merkittävästi kasvaneet lähivuosina.

SDM logo

Digimarkkinointi

Mobiililaitteiden käyttö ja niillä tehtyjen hakujen määrät ovat merkittävästi kasvaneet viime vuosina. Olet varmasti kuullut mobiililiikenteen kasvusta ja sen tärkeydestä. Lähes jokaiselta kaveriltasi löytyy älypuhelin taskustaan, jota käytetään päivittäin tiedonhankintaan sekä palveluiden ja tuotteiden ostamiseen. Ihmiset odottavat löytävänsä helposti ja nopeasti ratkaisut tarpeilleen. Älypuhelin on helppo napata taskusta ja etsiä haluamansa asia Googlesta. Mobiililaitteilla tehtyjen hakujenmäärät Googlessa ylittivätkin kannettavat ja pöytätietokoneet vuonna 2015.

Mobiilimainonnan huima kasvu ja sen tärkeys on huomattu monissa yrityksissä ja se on tärkeää huomioida jatkossakin. Yksi tärkeimmistä perusasioista on huolehtia, että verkkosivustosi on mobiilioptimoitu. Noin 50% käyttäjistä sanoo, ettei välttämättä käytä yrityksen palveluita, jos yrityksen verkkosivustoa ei ole optimoitu mobiililaitteille. Eli mobiilioptimoidut verkkosivut vaikuttavat siis negatiivisesti yrityksesi myyntiin.

”50% käyttäjistä sanoo, ettei välttämättä käytä yrityksen palveluita, jos yrityksen verkkosivustoa ei ole optimoitu mobiililaitteille”

Google teki kesällä 2016 merkittäviä muutoksia Adwords -mainonnassaan. Google otti käyttöönsä laajennetut tekstimainokset, reagoivat mainokset eli responsiiviset mainokset sekä hintatarjousten muokkaukset eri laitteiden mukaan. Tehdyt muutokset olisi tärkeää ottaa huomioon mobiilimainonnan tekemisessä ja sitä suunniteltaessa. Käydään tässä blogikirjoituksessa läpi, miten nämä muutokset kannattaa ottaa huomioon mobiilimainonnassa ja kuinka saat näiden avulla mobiilimainonnastasi tehokkaampaan sekä pystyt hyödyntämään mobiilimainonnan potentiaalin.

Käytä laajennettuja tekstimainoksia

Google poisti helmikuussa hakutulossivultaan kokonaan oikean reunan mainokset, minkä jälkeen hakutulossivun yläreunassa on ollut neljä mainospaikkaa aikaisemman kolmen mainospaikan sijaan sekä mobiililaitteissa että pöytätietokoneilla. Loput mainospaikat ovat sivun alareunassa orgaanisten hakutulosten alapuolella. Mobiililaitteissa lisääntyneitä mainospaikkoja kannattaa hyödyntää käyttämällä  laajennettuja tekstimainoksia.

Mikä tekee laajennetuista tekstimainoksista, niin hyviä ja miksi niitä kannattaa käyttää?

  • Ne on optimoitu suosituimpien älypuhelinten näyttöjä varten.
  • Niihin saa lähes 50% enemmän mainostekstiä.
  • Saat annettua enemmän tietoa tuotteestasi/palvelustasi.
  • Niissä on kaksi otsikkoriviä, joihin molempiin mahtuu 30 merkkiä.
  • Pitemmillä mainosotsikoilla mobiililaitteita käyttävät henkilöt saavat heti enemmän tietoa yrityksestäsi jo mainoksen otsikosta.
  • Pitkä kuvausrivi, johon mahtuu 80 merkkiä.

Mitä kannattaa huomioida, kun luot laajennettuja tekstimainoksia?

  • Mieti mainostasi mobiilikäyttäjän näkökulmasta ja panosta tehokkaisiin otsikoihin.
  • Muista aina luoda useita mainoksia ja tehdä niille mainosten A/B-testausta. A/B-testausta kannattaa kokeilla nimenomaan mainoksen otsikoissa. Testaa siis mikä mainosten otsikoista ajan mittaan toimii paremmin.
  • Jos muutettavanasi on useita mainoksia, käytä apunasi Google AdWords Editoria, jonka uusimmassa versiossa pystyt luomaan ja muokkaamaan mainoksia ryhmänä.

Vakiotyyppisten tekstimainosten luominen ja muokkaaminen piti poistua alun perin käytöstä 26.10.2016, mutta Google muutti päivämäärän 31.1.2017 asti. Helmikuun 1. päivästä lähtien pystyt siis enää luomaan ja muokkaamaan tekstimainoksia vain laajennettuina tekstimainoksina. Nyt olemassa olevien vakiomainosten näyttäminen ei lopu vaan niitä näytetään normaalisti laajennettujen tekstimainosten rinnalla.

Käytä reagoivia Display-mainoksia

Mobiilimainonnassa on tärkeää, että näyttömainokset sopivat saumattomasti verkkosivustoille ja sovelluksiin, joilla ihmiset vierailevat ja niiden täytyy toimia hyvin eri laitteilla. Googlen reagoivat mainokset mukautuvat erilaisiin sisältötyyppeihin ja näyttökokoihin. Mainosten koot, ulkoasut ja muodot mukautuvat automaattisesti käytettävissä olevan mainostilan mukaan. Reagoiva mainos voi näkyä toisilla sivustoilla natiivimainoksena ja toisilla puolestaan tekstimainoksena.

Mitä sinun täytyy tehdä käyttääksesi reagoivia mainoksia?

  • Kirjoita mainokseen 25 merkin ja 90 merkin otsikot
  • Kirjoita mainokseen 90 merkin kuvaus
  • Lisää kuva ja yrityksen logo
  • Aseta URL-osoite mihin mainoksesi ohjaa
  • Anna yrityksen nimi

Miten responsiivinen mainos toimii?

Antamalla ylläolevat tiedot, Google suunnittelee sinulle automaattisesti mainokset, jotka mukautuvat yli kahteen miljoonaan sovellukseen ja verkkosivustoon Google Display -verkostossa. Tarvittaessa mainokset mukautuvat myös natiivimainoksiksi. Tällöin mainokset mukautetaan vastaamaan yrityksen verkkosivuston ulkoasua/ilmettä ja tunnelmaa.

Aseta hintatarjousten muokkaukset laitekohtaisesti

On tärkeää, että hintatarjoukset voidaan asettaa laitekohtaisesti. Laitekohtaisilla hintatarjouksilla pystyt tavoittamaan eri laitteita käyttävät henkilöt tehokkaasti. Hintatarjouksen muokkaukset pystytään asettamaan erikseen mobiililaitteille, pöytätietokoneille ja tableteille. Tarkkailemalla mikä laite tuo sinulle eniten tulosta voit korottaa tai pienentää hintatarjouksia sen mukaan. Jos yrityksesi saa enemmän tuottoa mobiilin kautta panosta siihen, jos taas pöytätietokoneilla niin pienennä mobiilin hintatarjouksia.

Vaikka pystytkin nyt optimoimaan hintatarjouksesi entistä tarkemmin muokkaamalla niitä laitekohtaisesti, muista aina ottaa huomioon myös muut tehokkuuteen vaikuttavat seikat, kuten sijainti, kellonaika jne.

Yhteenveto

Laajennettujen ja reagoivien mainosten avulla saat kuluttajien huomion paremmin mobiilimainonnassa, laitekohtaisia hintatarjouksia käyttämällä pystyt hallitsemaan mainostesi optimointia entistä tarkemmin ja panostamaan mobiilimainontaan juuri sen verran kuin se liiketoimintasi kannalta on tuloksellista. Suosittelen ottamaan Googlen uusimmat muutokset käyttöösi ja saat enemmän irti mobiilimainonnastasi. Jos sinulle tuli jotain kysyttävää, ota rohkeasti yhteyttä.

Tilaa digitaalisen markkinoinnin hiljainen tieto sähköpostiisi 2 kertaa kuussa

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Opi lisää Suomen suurimmassa digitaalisen markkinoinnin kirjastossa.

    • Sisältömarkkinointi
    • Tekoäly

    Kuinka yrityksellesi räätälöity GPT voi parantaa markkinointiasi?

    Kun kaikki käyttävät apunaan samaa työkalua: tekoälyä eli AI:ta, markkinoinnissa erottautuminen vaatii yksilöllisempää panostusta. Kustomoitu GPT on kilpailuvaltti, joka t...

    Lue lisää
    • Digitaalinen markkinointi

    Kansainvälinen digimarkkinointi – kuinka digimarkkinointi voi auttaa yrityksen kansainvälistymisessä?

    Digimarkkinointi voi olla ratkaiseva tekijä kansainvälistymisen onnistumisessa.

    Lue lisää
    • Digitaalinen markkinointi
    • Google Ads

    Microsoft Advertising – Miksi mainostaa Bing-hakukoneessa Googlen rinnalla?

    Microsoft Advertising toimii hyvänä aisaparina hakusanamainonnassa Google Ads -mainonnalle. Tästä blogista opit tärkeimmät syyt, miksi sinunkin tulisi mainostaa myös Bingiss...

    Lue lisää
    • Google Ads
    • Tekoäly

    Google Ads -trendit: Tekoäly entistä vahvemmin mukana

    Digitaalisen kilpailun kiristyessä Google-mainonta osoittaa edelleen vahvaa suorituskykyä.

    Lue lisää
    • Ääniblogi
    • Sisältömarkkinointi
    • Tekoäly

    Miten saat verkkosivustosi sisällöt nousemaan tekoälyn suosituksissa?

    Nykyään ei riitä, että verkkosivuston sisällöt ovat hyvin hakukoneoptimoituja, vaan niiden pitää huomioida myös tekoälyn vaatimukset.

    Lue lisää
    • Ääniblogi
    • Uutiset

    Kumpi voittaa B2B-markkinoinnissa: LinkedIn vai Meta?

    Miten valita oikea kanava B2B-yrityksen mainontaan sosiaalisessa mediassa? Vertailimme LinkedIniä ja Metan kanavia mainostajan näkökulmasta.

    Lue lisää
    • Ääniblogi
    • Digitaalinen markkinointi

    Lanseeraaminen digitaalisessa markkinassa – onnistumisen eväät ja muistilista

    Hyvin suunniteltu ja toteutettu lanseerauskampanja toimii kilpaillussakin markkinassa.

    Lue lisää
    • Videomainonta

    Videomarkkinoinnin trendit: Lyhytkestoiset videot, AI ja videopodcastien hyödyntäminen

    Olipa kyseessä lyhytkestoiset videot, tekoälyn hyödyntäminen tai personoidun sisällön luominen, tämän päivän videotrendit voivat uudistaa tapaasi kommunikoida videoilla.

    Lue lisää
    • Ääniblogi
    • Hakukoneoptimointi

    Kuinka mitata hakukoneoptimoinnin ROI:ta? (Ja miksi sitä ei kannata mitata?)

    49% markkinoijista raportoi orgaanisen haun tuovan parhaan ROI:n kaikista markkinointikanavista

    Lue lisää
    • Markkinointistrategia

    Kilpailija-analyysi auttaa ymmärtämään, miten voit erottautua markkinassa

    Kilpailija-analyysi antaa syvällisen näkymän tärkeimpien kilpailijoiden myyntivaltteihin, erottautumistekijöihin ja kohderyhmiin verkossa tapahtuvan digitaalisen myynnin ja ma...

    Lue lisää