Tiedätkö, mihin digitaaliseen markkinointiin käyttämäsi eurot menevät? Tai enemmänkin, tiedätkö mitä saat vastineeksi käyttämillesi euroille? Kukaan yrityspäättäjä ei varmastikaan halua ostaa sikaa säkissä. Siksi avaan tässä blogissa, kuinka tehokkaan AdWords-mainonnan ostaminen onnistuu parhaiten. Näiden periaatteiden avulla pystyt valitsemaan varmuudella juuri omiin tarpeisiisi sopivan palveluntarjoajan tai digitoimiston.

Suosittelen tämän blogitekstin jälkeen tutustumaan vielä AdWords ostajan oppaaseemme, koska siellä olemme tarkastelleet asiaa vielä laajemmin.

1) Määrittele oma budjettisi

Suomen Digimarkkinoinnin tammikuussa 2018 julkaistu verkkolehti käsitteli ensimmäisessä numerossaan yritysten markkinointibudjettia. Markkinointibudjetti voi olla joko kiinteä tai joustava, mutta etenkin AdWords-mainontaa varten yrityksen on tärkeää arvioida käytettävä budjetti mahdollisimman realististisesti. Mediabudjetin tulee etenkin erityisaloilla olla riittävä, koska monilla aloilla avainsanat voivat olla hyvin kalliita.

Jos AdWords-mainonnalla tähdätään suureen näkyvyyteen, tavoite saavutetaan yleensä vain riittävällä mediabudjetilla.  Mediabudjetti kannattaa myös suunnata oikein yrityksen eri tuotteisiin tai palveluihin. Toisaalta osaavassa digitoimistossa AdWords-asiantuntija osaa käyttää myös rajallisen budjetin tehokkaasti. Fakta on kuitenkin se, että hyvin pienellä budjetilla ei voi saada kovinkaan isoja tuloksia.

2) Mieti, mitkä ovat AdWords-mainonnan tavoitteet ja mittarit

AdWords-mainonnan aloitusta varten sinun on tärkeää suunnitella yrityksesi tavoitteet. Haluatko saada brändillesi näkyvyyttä, ohjata lisää kävijöitä verkkosivuillesi vai saada lisää kauppaa verkkokaupastasi? Brändikampanjoissa on yleensä tärkeää näkyä mahdollisimman korkealla hakutuloksissa, kun taas verkkokaupoille konversioiden seuraaminen on paljon oleellisempi mittari.

Kannattaa siis pohtia, että haluatko yrityksesi näkyä Googlen hakutuloksissa 1. sijalla vai saavan mahdollisimman paljon yhteydenottoja tai kauppaa? Osaava asiantuntija osaa arvioida, mitkä ovat juuri sinun yrityksellesi sopivat mittarit.

3) Huolehdi, että yrityksen muu markkinointi on kunnossa

Jos yrityksesi AdWords-mainonnan tavoitteena on kasvattaa ostojen/konversioiden määrää, on tärkeää kiinnittää huomiota esimerkiksi nettisivujen rakenteeseen ja muihin markkinointikanaviin.  Sivujen tulee olla rakenteeltaan selkeät ja käyttäjäystävälliset. Myös kieliasu kannattaa tarkistaa huolella. Sivuston konvertoitumista ajatellen sivuilla tulee olla erilaisia konversiopisteitä, kuten yhteydenottolomakkeita, tai puhelinnumerolinkkejä, jotka voidaan asettaa konversioseurantaan.

Konversioseurannan asentaminen on AdWords-mainonnan tehokkuuden kannalta olennaista, koska se on ainoa keino tarkastella mainonnan tuloksia kerätyn datan avulla.

4) Arvioi palvelun hinta-/laatusuhdetta

Palveluntarjoajan valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota etenkin hinta-laatusuhteeseen. Halvalla saa harvoin hyvää. Asiantunteva palveluntarjoaja kehittää jatkuvasti omaa osaamistaan ja ottaa käyttöön uusia toimintoja ja työkaluja.  Google on lanseerannut viime vuosina esimerkiksi RLSA-uudelleenmarkkinointiluettelot ja dynaamiset mainoskampanjat, joiden avulla AdWords-mainontaa pystytään räätälöimään ja kohdistamaan entistäkin paremmin tietyille kohderyhmille.

Asiantunteva palveluntarjoaja osaa hyödyntää näitä uusia työkaluja asiakkaan AdWords-mainontaa suunnitellessa Jos tulosten raportointi on automatisoitu, AdWords-asiantuntijalla jää enemmän aikaa tilin kehittämiseen. Osaava asiantuntija myös kehittää AdWords-tiliä jatkuvasti, joten mainonta ei vain jää ”pyörimään”.

5) Sitoudu yhteistyöhön palveluntuottajan kanssa

Toimiva ja tehokas AdWords-mainonta edellyttää tiivistä yhteistyötä asiakkaan ja palveluntarjoajan välillä. Parhaisiin tuloksiin päästään silloin, kun olet valmis käymään aktiivisesti läpi yrityksesi tavoitteita. Yhteydenpito on sekä AdWords-asiantuntijan että asiakkaan etu. Tilin kehittäminen on lähes mahdotonta, jos asiakas ei toimita tarvittavia tietoja. Kokenut AdWords-asiantuntija osaa kyllä kehittää tiliä kuin tiliä, mutta yhteistyö ja yhteydenpito ovat tehokkaan mainonnan avaintekijöitä.  Ammattitaitoisissa digitoimistoissa yhteydenpitoon ja asiakasviestintään panostetaan, eikä asiakkaan tarvitse huolehtia siitä, mitä hänen yrityksensä tilille tapahtuu.

6) Tutustu digitoimistojen referensseihin ja markkinointimateriaaleihin

Voit tutustua palveluntarjoajien AdWords-referesseihin yritysten nettisivuilla.  Referenssit antavat hyvää osviittaa siitä, millaisten yritysten ja toimialojen AdWords-mainontaa yritys on aikaisemmin kehittänyt. Kannattaa tarkastaa esimerkiksi se, onko yrityksellä Googlen myöntämä Partner-tunnus. Suomessa on vain muutamia Premium Google Partner-toimistoja, joten tämä merkintä on suuri osoitus mainonnan laadusta.

Jos haluat kuulla lisää tehokkaasta AdWords-mainonnasta, ota yhteyttä asiantuntijoihimme! Suunnitellaan yhdessä juuri teille sopiva palvelukokonaisuus! Tutustu myös AdWords Ostajan oppaaseemme!