Jos et asenna Google Adwords kampanjaasi kunnon seurantaa konversioille ja myynneille, tuhlaat 100% varmasti rahaa. Että pystyt maksimoimaan Adwords mainontasi sijoitetun pääoman tuoton (ROI, Return On Investment), täytyy sinun seurata koko myyntiprosessiasi hakusanoista asiakkaisiin asti.

Kuten kaikessa digitaalisessa markkinoinnissa, tulosten seuraaminen on se, millä muut mainosmediat voitetaan tehokkuudessa.

”If you don’t track your Google Adwords campaigns, you might as well stop your advertising” – Andrew Lolk.

Google Adwords PPC-kampanjan runko:

 1. Kampanjan asetukset.
 2. Suunnittelu takaa tuloksen.
 3. Hakusanatutkimus.
 4. Luo varteenotettava tarjous.
 5. Kirjoita huomiota herättävät mainokset.
 6. Rakenna hyvin konvertoituva laskeutumissivu.
 7. Asenna tulosseuranta.

Adwords tulosseuranta

Google adwords mainonnan seuranta on parantunut jatkuvasti ja linkittämällä Google analytics tilisi adwordsiin, saat vielä lisää tietoa kampanjasi tehokkuudesta. Keskitytään me kuitenkin tässä blogissa vain siihen, että saamme toimivan tulosseurannan adwords kampanjaasi.

Tulosseurannan avulla selvität helposti, miten tehokasta adwords mainontasi oikeasti on. Seurannan avulla kampanjasi optimoiminen on myös todella paljon helpompaa.

Verkkokauppiaat:

Google Adwords tulosseurannan avulla pystyt selvittämään hakusanan tarkkuudella, miten paljon kampanjasi on tuonut kassaasi rahaa. Se on juuri se syy, miksi me teemme adwords mainontaa, sillä sen tehoa ei tarvitse arvailla, sen näkee suoraan kampanjan luvuista.

Esim. jos myyt huppareita verkossa näet, että hakusanalla ”musta huppari” yhden kaupan hinta on 6,70€ eli, että saat yhden hupparin myytyä täytyy sinun käyttää 6,70 € klikkeihin. Jos katteesi per huppari on 20€, olet jo 13,30€ voitolla.

Näin näet, että voittomarginaalisi on melkoisen suuri ja voit harkita nostatko hakusanan tarjousta hieman, koska saamalla enemmän klikkejä myyt enemmän huppareita ja tienaat enemmän.

Muut Adwords mainostajat:

Jos et ole verkkokauppias, tulosseuranta on silti tärkeä osa kampanjaasi. Myyt sitten tuotetta tai palvelua, on verkkosivujesi tarkoitus saada sinulle yhteydenottoja eli liidejä (ihmisiä/yrityksiä), jotka ovat kiinnostuneita palvelustasi tai tuotteestasi. Erittäin yksinkertaisen matematiikan avulla pystyt laskemaan, mikä on se hinta, mikä sinun kannattaa yhdestä liidistä maksaa.

Laske keskikauppasi suuruus ja seuraa montako liidiä tarvitset keskimäärin yhden kaupan varmistamiseen. Jos lasket, että bisneksesi kannattaa, jos yhden kaupan kulut ovat 200€ ja saat yhden kaupan aikaiseksi kymmenestä yhteydenotosta.

Tällöin liidin maksimihinnan voi laskea seuraavasti:

Kaupan kulut / tarvittava liidien määrä eli 200€/10 = 20€.

Kunhan siis pidät huolen, että kampanjasi konversio hinta pysyy alle 20€ ja, että saat adwordsin kautta tulleista liideistä aina myytyä yhdelle kymmenestä, on adwords mainontasi kannattavaa.

 

Miten tulosseuranta asennetaan?

Että pystyt asentamaan adwords tulosseurannan, tulee sinun kirjautua adwords tiliisi. Valikosta ”työkalut” löydät ”Tulokset” välilehden, klikkaa sitä.

Google adwords tulokset

Tämän jälkeen klikkaa punaista nappia ”+TULOS”.

tuloksen luominen

Anna tulokselle kuvaava nimi. Esimerkissä käytetty ”Yhteydenotto”, verkkokauppiaalla se olisi esim. ”myynti” tai ”valmis kauppa”. Valitse tuloksen lähteen tyypiksi verkkosivu.

Tuloksen nimeäminen

Seuraavalla sivulla pystyt määrittämään tuloksesi yksityiskohdat. Se voi alkuun näyttää pelottavan monimutkaiselta, mutta sitä se ei ole. Sinun tarvitsee vain syöttää seuraavat tiedot:

Tulosluokka:

 • Alasvetovalikosta voit valita tuloksesi tyypiksi muu, ostos/myynti, kirjautuminen, viittaus tai avainsivunnäyttökerta. (käytännössä valinnallasi ei ole väliä, valitse seuraamaasi tulosta parhaiten kuvaava luokka.)

Tulosikkuna:

 • Miten kauan klikkaajaa seurataan, voit valita ajan yhdestä viikosta – 90 päivään asti. Tarkoittaa, miten kauan klikkauksesta saa kulua aikaa tuloksen syntymiseen.

Tuloksen arvo:

 • Jokaisella tuloksella on sama arvo. (Tähän voit syöttää sen arvon minkä laskit ylempänä olevan maksimi hinta, minkä voit liidistä maksaa. Tällöin jokainen yhteydenotto on 20€ arvoinen.)
 • Jokaisella tuloksella voi olla eri arvo. (Seurantakoodia muokkaamalla pystyt saamaan ostoksen kokonaisarvon suoraan adwordsiin ja näet euron tarkkuudella kampanjasi myynnin. Tämä on hieman edistyneempi tekniikka – teemme tulevaisuudessa ohjeen myös tähän.)
 • Älä määritä arvoa. (Tulokselle ei määritetä erikseen arvoa.)

Sivunkuvauskieli:

 • Lähes aina oletusarvo: HTML.

Seurantamittari:

 • Voit määrittää pienen ilmoituksen sivullesi, että käytät googlen site stats seurantaa.
 • Voit myös olla lisäämättä ilmoitusta.

Lisäasetukset:

 • Näyttötulosseurannan pituus, arvoksi voit valita 1 -90 päivää. (Näyttötulos tarkoittaa sitä, kun joku näkee mainoksesi, mutta ei klikkaa sitä ja saapuu sivuillesi muuta kautta ja suorittaa tuloksen.)

tuloksen asetusten vaihtoehdot

Kun olet valinnut liiketoimintaasi sopivat arvot, klikkaa tallenna ja jatka.

Jos ylläpidät itse sivustoasi valitse ”teen itse muutokset koodiin” ja kopio kentässä oleva koodi ja lisää se ”kiitos tilauksestasi/yhteydenotostasi” sivulle, omaan verkkosivustoosi.

Jos et osaa itse lisätä koodia, toimita koodi verkkovastaavallesi joka sitten lisää koodin.

Tulosseuranta koodi

Tässä siis Google Adwords kampanjan seurannan perusteet. Tämä on myös Adwords – koulun seitsemäs ja viimeinen blogi. Näiden oppien avulla, täysin uusi adwords mainostajakin pystyy välttämään pahimmat virheet ja lopulta saamaan itselleen tuottoisan kampanjan.

Ero siinä, että saa adwords kampanjan pyörimään siihen, että saa adwords kampanjan tuottaamaan on melko iso, jos haluat ottaa varman päälle ja saada todistettavasti tuottavaa markkinointia, mikä tuo sinun kassaasi enemmän euroja kuin sieltä vie, ota meihin yhteyttä.

Me rakentelemme jatkuvasti kampanjoita, mitä erilaisimmille toimialoille ja autamme sinua mielellämme.