Google Adwords -mainonnan alussa mainostajat miettivät kampanjaansa ne avainsanat, joilla haluaa mainostensa tulevan näkymään Googlessa. Avainsanat kannattaa miettiä mainonnan alussa hyvin, jotta mainonta olisi heti alusta lähtien mahdollisimman laadukasta.

Avainsanat kannattaa valita aina mahdollisimman tarkasti ja niin, että ne vastaavat mahdollisimman tarkasti tuotetta tai palveluasi.

Esimerkiksi tuotteesi on Niken kengät. Kannattaa sinun kohdentaa mainonta mahdollisimman tarkasti juuri näihin kenkiin ja käyttää avainsanana Nike kengät, Nike Air Max jne. Tällä tavalla varmistat, että näytät mainoksia juuri oikeille ihmisille eli niille, jotka todella etsivät sinun tuotettasi.

Tämän vuoksi sinun ei ole kannattavaa käyttää avainsanana pelkkää kengät-sanaa, koska se ei ole kovinkaan tarkasti kohdennettu juuri Niken kenkiin vaan ihminen voi hakea kyseisellä avainsanalla monia muitakin kenkiä. Ihminen saattaa hakea esimerkiksi korkokenkiä, lasten kenkiä, Puman kenkiä, Adidaksen kenkiä jne. Tällöin mainontasi ei olisi kovinkaan tarkkaa. Ihminen näkisi sinun Niken mainoksen etsiessään korkokenkiä. Tämän vuoksi avainsanojen miettimiseen kannattaa käyttää aikaa.

Otetaan muutama esimerkki siitä, millä tavoilla voit lähteä miettimään sinun mainonnallesi tärkeitä ja tarkkoja avainsanoja.

Käy läpi verkkosivustosi

Aloita omasta verkkosivustostasi. Käy verkkosivustosi läpi ja kirjoita lista kaikista tuotteista/palveluistasi, joita haluat mainostaa. Kun olet saanut listan valmiiksi, astu hetkeksi asiakkaasi kenkiin ja mieti, millä avainsanoilla ihminen, joka ei välttämättä ole ikinä kuullut yrityksestäsi, lähtisi etsimään kyseisiä tuotteita/palveluita. Saatuasi listan valmiiksi mieti vielä, onko sanoille olemassa joitakin synonyymeja, joita ihmiset saattaisivat Googlessa hakiessaan käyttää.

Katso kilpailijoiden verkkosivut

Katsottuasi oman verkkosivustosi, mieti tärkeimmät kilpailijasi ja käy läpi heidän verkkosivustonsa. Mitä sanoja/lausekkeita he ovat käyttäneet verkkosivustoillaan? Listaa nämä sanat ylös ja saat varmasti lisää ideoita kilpailijoidesi sivustoilta, joita et ehkä itse olisi tullut ajatelleeksi.

Kysy asiakkailta

Voit myös tehdä hieman tutkimusta ja kysyä viimeisimmiltä asiakkailtasi miten he löysivät sivustosi/yrityksesi ja mitä hakusanoja he mahdollisesti käyttivät etsiessään kyseistä tuotetta/palvelua. Näin voit saada paljon lisää tietoa asiakkaistasi ja myös sellaisia vastauksia, joita et itse olisi tullut ajatelleeksi.

Kysy henkilökunnalta, ystäviltä ja perheeltä

Tämä jälkeen mieti avainsanoja henkilökuntasi, ystäviesi tai perheesi kanssa. Millä sanoilla he lähtisivät hakemaan tuotetta/palveluasi? Kun käyt avainsanalistasi läpi monen eri ihmisen kanssa tulet saamaan lisää ideoita ja saat avainsanalistastasi kattavamman.

Hae Googlesta keksimilläsi avainsanoilla

Kirjoita Googlen hakukenttään keksimiäsi avainsanoja ja katso mitä Google ehdottaa näille avainsanoille. Esimerkiksi kun kirjoitetaan Googleen Nike kengät, Google ehdottaa seuraavia sanoja: Nike kengät halvalla, Nike kengät naiset, Nike kengät Intersport, Nike juoksukengät jne. Lisää näistä sopivimmat sanat listaasi.

Käytä avainsanatyökalua

Löydät Adwords –tilistäsi ilmaisen työkalun: avainsanojen suunnittelija, jonka avulla voit etsiä uusia avainsana ideoita. Näet myös arvioituja klikkaushintoja ja suuntaa antavia lukuja siitä kuinka usein ihmiset hakevat kyseisellä hakusanalla. Tämän avulla saat suuntaa siitä, mitkä avainsanat voisivat olla tärkeitä mainonnallesi.

Täällä voit myös hakea avainsanaideoita laittamalla hakukenttään verkkosivustosi osoitteen. Avainsanojen suunnittelija hakee verkkosivustosi perusteella avainsanaideoita.

Yhteenveto

Käyttämällä aikaa heti alussa avainsanaluetteloon tekemiseen tulet varmasti säästämään rahaa ja saat mainonnastasi heti alusta asti laadukkaampaa. Saatuasi avainsanalistasi valmiiksi, käy se vielä kerran läpi ja tarkista, että kaikki avainsanat liittyvät tarkasti tuotteeseen/palveluusi. Älä siis lähde liian laajoilla avainsanoilla liikkeelle. Liian laajoja avainsanoja käytettäessä keräät mainoksille turhia näyttökertoja ja kulutat budjettisisi turhiin klikkauksiin, jotka eivät tuo sinulle odotettua tulosta.