• Google Ads

Budjettirajoitteisen kampanjan optimointi

Mikä on siis avuksi silloin, kun halutaan pitää budjetti samana, mutta mainosten näkyvän koko päivän?

Tiia Koskelo

Chief Services Officer

AdWords-kampanjoille asetetaan aina rakennusvaiheessa keskimääräinen päiväbudjetti. Kun kampanjasi on rakennettu hyvin, Google näyttää mainoksiasi mahdollisimman paljon määritellyn päiväbudjetin rajoissa. Kun budjetti ei riitä koko päiväksi, voit valita sinulle sopivimman tavan optimoida budjettirajoitteista kampanjaasi.

Meillä on useita blogitekstejä siitä kuinka tehostat mainontaasi optimoimalla avainsanojasi mahdollisimman kustannustehokkaaksi. Kerromme muun muassa 10 tapaa säästää rahaa Google AdWords -mainonnassa, mutta otetaan hieman erilainen lähestymistapa tilin optimointiin.

Mikä on siis avuksi silloin, kun halutaan pitää budjetti samana, mutta mainosten näkyvän koko päivän? Käydään tässä blogitekstissä läpi kuinka budjettirajoitteista kampanjaa voidaan optimoida silloin, kun kampanjan rakenne ja avainsanojen laatupisteet itsessään ovat jo hyvät.

 

Mainosten ajoitus

Jos tiedät, että verkkosivustosi liikenne on tuottavimmillaan tiettynä ajankohtana tai viikonpäivinä, voit ajoittaa mainoksesi näkymään sen mukaan. Voit rajata mainoksesi näkymään esimerkiksi liikkeesi aukioloaikoina tai vain arkisin. Et menetä paljoakaan, jos pienennät hintatarjouksiasi tai keskeytät kampanjat kokonaan vähiten tuottavina aikoina. Tämä on tehokas tapa hallita budjetin käyttöä muun muassa sellaisissa kampanjoissa, jotka konvertoituvat parhaiten esimerkiksi liikkeen ollessa auki.

 

Kohdistus

Mieti mikä on yrityksellesi sopivin kohdistus. Jos kyseessä on verkkokauppa, usein kohdistus on tällöin koko Suomi. Jos näytät mainoksiasi koko Suomessa, niin näytä mainoksiasi vain kohdistamallasi alueella. Älä siis turhaan näytä mainoksiasi myös ihmisille, jotka ovat kiinnostuneita kohdistamastasi alueesta.

Jos yrityksesi toimii Helsingissä, pidä kohdistus vain tarpeellisena. Tällöin ei ole tarvetta näkyä 100 kilometrin säteellä, kun potentiaalisimmat asiakkaasi sijaitsevat 20 kilometrin säteellä yrityksestäsi. Voit myös muokata hintatarjouksia suuremmiksi silloin kun haku suoritetaan esimerkiksi 5 kilometrin päässä yrityksestäsi.

 

Mainosten jakelutapa

Jos kampanjatyypilläsi on Kaikki ominaisuudet käytössä, voit muuttaa mainostesi jakelutapaa. Mainosten jakelutapoja ovat Normaalitoimitus sekä Nopeutettu näyttö. Oletuksena mainosten jakelutapana Google suosittelee normaalia jakelutapaa, joka kuluttaa budjetin tasaisemmin päivän mittaan.

Kun budjetti on rajallinen, Google ei näytä mainoksiasi aina.

Normaalitoimituksella Google jaottelee mainosten näyttökerrat riittämään pitkin päivää keskimääräisen päiväbudjetin mukaan. Kun mediabudjetti on rajallinen, on tämä nopea tapa saada mainosten näyttökerrat riittämään koko päiväksi. Kun budjetti on rajallinen, Google ei näytä mainoksiasi aina. Tämä ei poista sitä ongelmaa, että näyttökertoja menetetään, mutta saat tietoa kampanjan toimivuudesta eri kellonaikoina.

Nopeutetussa näytössä vuorostaan Google pyrkii näyttämään mainoksiasi aina kun yrityksesi tuotteita tai palvelua haetaan. Tämä kuluttaa päiväbudjetin kuitenkin nopeammin ja päiväbudjetin täytyttyä mainoksesi eivät enää näy. Nopeutettu näyttö on kuitenkin hyvä valinta silloin, kun budjetti ei ole rajallinen tai mainonta on tuottavaa etenkin aamuisin.

 

Laitteet

Laitekohdistaminen on tehokas tapa nostaa näyttökertojen määrää budjettirajoitteisessa kampanjassa. Mainonnan toimivuus eri laitteissa on yrityskohtaista, sillä yhdellä yrityksellä mainonta saattaa tuoda tulosta paremmin pöytäkoneilla ja toisella vuorostaan mobiilissa. Laitekohdistusta on hyvä rajata esimerkiksi pelkästään pöytäkoneisiin niissä kampanjoissa, jotka eivät tuota tulosta mobiilissa ja päinvastoin. Jos molemmat tuovat tulosta, mutta mobiilissa selvästi vähemmän, voit laskea mobiilin hintatarjouksia esimerkiksi 10%. AdWordsissä voit vertailla laitteiden tehokkuutta kohdassa Laitteet.

 

Näy hakuverkostossa

Tarkista kampanjan asetuksista, että näytät hakukampanjan mainoksiasi vain Google-hakusivulla. Näin tiedät aina missä mainoksesi näkyvät, etkä maksa suotta Googlen-hakukumppanisivustoilla näkyvistä mainoksista.

 

Mainokset

On hyvä huomioida myös, että mainoksesi viestivät mahdollisimman tarkkaan mitä asiakkaasi saa klikkaamalla mainostasi. Näin annetaan asiakkaalle päätösvalta siitä, onko tuotteesi tai palvelusi osuvaa juuri hänelle. Muista siis, että voit rajata turhat kulut pois jo tarpeeksi informatiivisilla mainoksilla.

 

Jaa budjetti kampanjakohtaisesti

Lopuksi vielä yksi hyvä keino säädellä budjetin riittävyyttä on jakaa budjetti kampanjakohtaisesti. Jaa siis enemmmän budjettia parhaiten tulosta tuoville kampanjoillesi ja vähemmän niille, jotka eivät ole tuottavuudeltaan yhtä kannattavia. Näin voit vaikuttaa ainakin tärkeimpien, parhaiten toimivien kampanjoiden näkymiseen.

 

Yhteenveto

Käytä hyödyksesi kampanjan tehokkuustietoja budjettirajoitteisen kampanjan optimointiin. Saat arvokasta tietoa siitä, milloin ja mitkä kampanjat ovat tehokkaimpia. Kaikilla palveluilla ei ole esimerkiksi tiettyä ajanjaksoa, jolloin mainonta olisi tehokkaimmillaan vaan tällöin täytyy löytää toinen tapa varmistaa näkyvyys potentiaalisimmille asiakkaille.

Blogitekstin yhteenvetona kaikella tavoitellaan mahdollisimman ostovalmiiita asiakkaita. Lähtökohtana budjettirajoitteisen kampanjan optimoinnissa on se, että poistetaan sellainen liikenne, mikä ei tuota tulosta niin hyvin kuin muut. Tällöin voidaan keskityä budjetin asettamissa rajoissa eniten tulosta tuovaan liikenteeseen.

Tehokas yrityksesi markkinointi vaatii taustatyötä saavuttaaksesi mahdollisimman tehokkaasti nimeäsi esille ja sitä kautta ostavia asiakkaita. Tärkeintä on keskittyä löytämään potentiaalisimmat asiakkaasi tavoitesuunnitelmiesi pohjalta. Varmista, että mainoksesi näkyvät ainakin sinulle tuottavimpina aikoina.

Yrittäjänä aikasi on rahaa, joten kaikki aikasi on arvokasta. Ulkoistamalla markkinoinnin saat tehokasta näkyvyyttä ja liikennettä verkkosivuillesi kustannustehokkaasti. Ota rohkeasti yhteyttä, me autamme mielellämme!

Tilaa digitaalisen markkinoinnin hiljainen tieto sähköpostiisi 2 kertaa kuussa

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Opi lisää Suomen suurimmassa digitaalisen markkinoinnin kirjastossa.

    • Hakukoneoptimointi

    Miksi yrityksenne todella tarvitsee hakukoneoptimointia? Miksi ja milloin palkata SEO-toimisto? Mitä hyötyjä palkkaamisesta on? Milloin et tarvitse SEO-toimistoa?

    Lue lisää
    • Ääniblogi
    • TikTok

    TikTok-markkinointi yritykselle – tärkeimmät seikat kootusti

    Tässä blogissa käymme läpi TikTokia mainoskanavana sekä MRACE® -mallin näkökulmasta.

    Lue lisää
    • Ääniblogi
    • Sisältömarkkinointi
    • Tekoäly

    Kuinka yrityksellesi räätälöity GPT voi parantaa markkinointiasi?

    Kun kaikki käyttävät apunaan samaa työkalua: tekoälyä eli AI:ta, markkinoinnissa erottautuminen vaatii yksilöllisempää panostusta. Kustomoitu GPT on kilpailuvaltti, joka t...

    Lue lisää
    • Digitaalinen markkinointi

    Kansainvälinen digimarkkinointi – kuinka digimarkkinointi voi auttaa yrityksen kansainvälistymisessä?

    Digimarkkinointi voi olla ratkaiseva tekijä kansainvälistymisen onnistumisessa.

    Lue lisää
    • Digitaalinen markkinointi
    • Google Ads

    Microsoft Advertising – Miksi mainostaa Bing-hakukoneessa Googlen rinnalla?

    Microsoft Advertising toimii hyvänä aisaparina hakusanamainonnassa Google Ads -mainonnalle. Tästä blogista opit tärkeimmät syyt, miksi sinunkin tulisi mainostaa myös Bingiss...

    Lue lisää
    • Google Ads
    • Tekoäly

    Google Ads -trendit: Tekoäly entistä vahvemmin mukana

    Digitaalisen kilpailun kiristyessä Google-mainonta osoittaa edelleen vahvaa suorituskykyä.

    Lue lisää
    • Ääniblogi
    • Sisältömarkkinointi
    • Tekoäly

    Miten saat verkkosivustosi sisällöt nousemaan tekoälyn suosituksissa?

    Nykyään ei riitä, että verkkosivuston sisällöt ovat hyvin hakukoneoptimoituja, vaan niiden pitää huomioida myös tekoälyn vaatimukset.

    Lue lisää
    • Ääniblogi
    • Uutiset

    Kumpi voittaa B2B-markkinoinnissa: LinkedIn vai Meta?

    Miten valita oikea kanava B2B-yrityksen mainontaan sosiaalisessa mediassa? Vertailimme LinkedIniä ja Metan kanavia mainostajan näkökulmasta.

    Lue lisää
    • Ääniblogi
    • Digitaalinen markkinointi

    Lanseeraaminen digitaalisessa markkinassa – onnistumisen eväät ja muistilista

    Hyvin suunniteltu ja toteutettu lanseerauskampanja toimii kilpaillussakin markkinassa.

    Lue lisää
    • Videomainonta

    Videomarkkinoinnin trendit: Lyhytkestoiset videot, AI ja videopodcastien hyödyntäminen

    Olipa kyseessä lyhytkestoiset videot, tekoälyn hyödyntäminen tai personoidun sisällön luominen, tämän päivän videotrendit voivat uudistaa tapaasi kommunikoida videoilla.

    Lue lisää