Laatupisteet ovat yksi tärkeimmistä asioista menestyksekkäässä Adwords–mainonnassa. Saavuttamalla korkeat laatupisteet säästät suuria summia klikkauskuluissasi. Mitä paremmat laatupisteet saavutat avainsanoillesi sitä vähemmän maksat mainostesi klikkauksista. Tarkastellaan tässä kirjoituksessa muutamia asioita, joiden avulla voit parantaa avainsanojesi laatupisteitä.

Testaa mainoksiasi

Klikkausprosenttisi eli CTR on hyvin suuressa osassa laatupisteiden parantamisessa. Paras tapa parantaa mainostesi klikkausprosenttia on testata mainoksiasi. Kirjoita jokaiseen mainosryhmään vähintään kaksi mainosta ja katso kumpi niistä toimii ajan mittaan paremmin. Kirjoita uusi mainos sen tilalle, jonka CTR on heikompi. Tavoitteena on yrittää saada uudelle mainokselle parempi CTR kuin vanhalla mainoksella on. Tällä tavalla voit jatkuvasti parantaa mainoksiasi ja nähdä mitkä asiat mainoksissasi toimivat ja mitkä eivät.

Saadaksesi mainoksille hyvän klikkausprosentin on erittäin tärkeää käyttää mainosryhmäsi avainsanoja mainoksen otsikossa ja itse mainoksessa. Tällä tavalla saat mainoksesi vastaamaan hyvin ihmisen tekemää hakua ja todennäköisesti henkilö kiinnostuu mainoksestasi nähdessään suoraan hakemansa hakutermin mainoksessasi. Näin saadaan mainosten klikkausprosenttia parannettua.

Jaa avainsanoja pienempiin mainosryhmiin

Tarkista ettei sinulla ole liikaa avainsanoja aina yhtä mainosryhmää kohti. Mitä vähemmän avainsanoja sinulla on yhdessä mainosryhmässä sitä helpompi sinun on saada avainsanasi ja mainoksesi vastaamaan toisiaan ja sitä kautta nostettua klikkausprosenttiasi.

Yksi tärkeä huomio on, että laatupisteisiisi vaikuttaa myös koko kampanjasi CTR. Muista siis aina käydä tarkasti läpi jokainen mainosryhmäsi ja tarkastaa, että saat kaikille mainosryhmillesi korkeat klikkausprosentit. Jos sinulla on kymmenen mainosryhmää, joista yhdeksässä on hyvät klikkausprosentit ja yksi mainosryhmä jonka CTR on todella heikko, laskee tämä yksi mainosryhmä koko kampanjasi klikkausprosenttia alaspäin.

Tee laskeutumissivusta relevantti

Tarkasta, että mainoksesi ohjaa henkilön juuri sen tuotteen tai palvelun sivulle, jota mainoksesi koskee. Näin ihminen ohjautuu suoraan sen tuotteen tai palvelun sivulle minkä halusi löytää.

Katso myös, että laskeutumissivullasi on informaatiota tuotteesta/palvelustasi ja sivu on helppokäyttöinen.

Käytä negatiivisia avainsanoja

Lisäämällä negatiivisia avainsanoja mainosryhmiisi parannat mainostesi osuvuutta ihmisten tekemissä hauissa, etkä näytä enää mainoksia väärillä hakusanoilla. Voit tarkastaa hakutermiraportista, millä sanoilla mainoksesi ovat käynnistyneet ja lisätä niitä sanoja, joilla et halua mainoksiesi näkyvän, negatiiviseksi avainsanoiksi. Kun mainokset vastaavat paremmin ihmisten tekemiä hakuja, klikkausprosenttisi paranee ja laatupisteesi nousevat.

Pitääkö sinun poistaa avainsanat, joilla on heikot laatupisteet?

Ennen kuin poistat yhtäkään avainsanaa kampanjastasi mieti, onko kyseinen sana yrityksesi kannalta tärkeä. Jos avainsana on tärkeä, selvitä miksi se on saanut alhaiset laatupisteet ja ala optimoida sitä ylhäällä olevien ohjeiden mukaisesti. Voit kokeilla siirtää kyseisen avainsanan omaan mainosryhmäänsä, jolloin saat kirjoitettua kyseiselle sanalle erittäin relevantit mainokset, joissa avainsanasi esiintyy sekä valita mainokselle relevantin laskeutumissivun.

Yhteenveto

Muista, että laatupisteesi vaikuttavat siihen, kuinka paljon maksat mainostesi klikkauksista. Aloita laatupisteiden parantaminen niistä avainsanoista, joiden laatupisteet ovat neljä tai sen alle. Näitä laatupisteitä pidetään heikkoina ja ne nostavat klikkauskulujasi huomattavasti. Saavuttamalla hyvät laatupisteet saat siis enemmän tuloksia vähemmällä rahalla.

Klikkausprosentin parantaminen konkretisoituu mainonnan parempana tuottona. Suomen Digimarkkinointi kohdisti Aminopörssin AdWords-kampanjat vastaamaan paremmin ihmisten tuotehakuja, jolloin mainonnan tuotto kasvoi 573 prosenttia.