Kampanjasi päivitetään automaattisesti 22.7.2013 alkaen tehostetuiksi.  Tässä työkalut siitä selviämiseen.

 

Neljä tärkeää asiaa jotka tulee ottaa huomioon kun Googlen tehostetut AdWords kampanjat tulevat voimaan.

1. Kampanjaasi otetaan automaattisesti mukaan myös mobiililaitteet.
Jos sinulla on kampanja kohdennettuna vain tietokonekäyttäjille, etkä itse päivitä kampanjaasi tehostetuksi ja google automaattisesti päivittää kampanjasi se ottaa myös mobiililaitteet mukaan. Tämä voi vahingoittaa suurestikin kampanjasi tehokkuutta jos maksat mobiililaitteiden klikkauksista saman verran kuin muistakin, mutta konversiosi mobiilista on huonompi. Muista siis tarpeen mukaan joko laskea tai nostaa mobiililaitteiden hintatarjouksiasi, kampanja kohtaisesti.
2. Tableteille ei ole enää omaa kampanjasegmenttiä.
Ennen tableteille pystyi tekemään oman erillisen kampanjan ja erottamaan ne muista tietokoneiden käyttäjistä. Nyt se ei enää onnistu. Ajantasalla olleet AdWords mainostajat ovat seuranneet omia tablettikäyttäjien konversioitaan ja tämän mukaan laskeneet tai nostaneet tablettikäyttäjien hintatarjouksiaan. Muista ottaa tämä huomioon omassa hintatarjous strategiassasi. Voit kuitenkin määrittää kampanjan asetuksista tabletlaitteille oman hintatarjouksen, mikä perustuu normaaliin hintatarjoukseesi joko nostaen tai laskien sitä prosentuaalisesti.
3. Ei enää mobiilikampanjoita.
Erillisten mobiilikampanjoiden aika on myös ohi. Ennen pystyit vaikuttaman yksittäisten hakusanojen hintatarjouksiin mobiilikampanjoissasi. Nykyään se ei onnistu. Joudut säätämään mobiililaitteiden hintatarjoukset myös prosentuaalisesti kampanja tasolla, kuten tabletlaitteillekkin. Jos hintatarjouksesi on 1,00€ voi asettaa mobiililaitteiden hintatarjoukseksi -50% ja näin tarjouksesi on 0,50€.
4. Sivustolinkit voidaan nyt asettaa mainosryhmän tarkuudella.
Ennen pystyit lisäämään sivustolinkit vain kampanja tasolla. Nyt se onnistuu mainosryhmän tarkkuudella. Tämä tarkoittaa sitä että pystyt kohdentamaan sivustolinkit todella paljon tehokkaammin haluttuun markkinasegmenttiin. Uudistuksen avulla pystyt siis tuottamaan tehokkaampia ja tuottavampia mainoksia. Pystyt tarkentamaan sivustolinkit myös aikataulullisesti, sekä tarkentaamaan mobiililaitteille omat sivustolinkit.
Näillä muutoksilla selviät tehostettujen kampanjoiden päivityksestä. Ne tuovat myös etuja jotka ennen eivät olleet mahdollisia. Näistä lisää tulevissa kirjoituksissa.
Unohdinko mielestäsi jotain, miten sinä olet varautunut googlen tehostettuihin kampanjoihin?