Tiesitkö, että Google Adwords -mainonnan klikkaushinta voidaan säätää sen mukaan, milloin kauppa todennäköisemmin syntyy? Saadaksesi mainonnastasi mahdollisimman kannattavaa täytyy tiliä optimoida viikoittain mainonnan laadun parantamiseksi. Tämän vuoksi tilin optimointi ja avainsanojen hintatarjouksien muokkaaminen on erittäin tärkeää. Avainsanojemme hintatarjoukset nimittäin vaikuttavat suoraan sijoitetun pääoman tuottoprosenttiin.

Adwords-tileissä optimoidaan avainsanojen hintatarjouksia niiden tehokkuuden perusteella. Optimoinnin yhteydessä tarkastellaan, mitkä avainsanat ovat tuoneet haluttuja tuloksia yritykselle, millä hinnalla, missä mainokset ovat Googlessa näkyneet ja paljonko yhden tuloksen hinta on ollut. Näiden tietojen perusteella joko lasketaan tai nostetaan avainsanojen hintatarjouksia niiden tehokkuuden mukaan sekä suljetaan pois avainsanoja, jotka eivät ole kannattavia.

Mikäli avainsanasi eivät ole tehokkaita, on järkevämpää yrittää parantaa niiden laatua ennemmin kuin korottaa avainsanojen hintatarjouksia. Tämä onnistuu parantamalla laatupisteitä eli parantamalla avainsanojen osuvuutta mainoksiin, jolloin mainostesi klikkausprosentti paranee. Tekemällä mainonnasta mahdollisimman laadukasta säästät klikkauskuluissasi. Muista siis aina heti alussa ottaa mainontaasi mukaan mahdollisimman tarkat avainsanat, jotka liittyvät tuotteeseesi tai palveluusi.

Yllämainittujen lisäksi kannattaa avainsanojen hintatarjouksia muokata ajankohdan, laitteiden ja paikkakuntien mukaan eli niihin ajankohtiin ja paikkoihin missä/milloin tulos todennäiköisemmin syntyy. Käydään näiden muokkaukset läpi alla.

Optimoiminen ajankohdan mukaan

Miltä kuulostaisi, jos voisit optimoida avainsanojesi hintatarjouksia sen perusteella, mihin kellonaikaan ja minä päivinä mainontasi tuottaa eniten tuloksia? Voisit siis alentaa hintatarjouksiasi silloin, kun ihmiset eivät todennäköisesti osta tuotetta/palveluasi ja taas korottaa niitä ajankohtina, jolloin ihmiset todennäköisemmin tuottavat haluttuja tuloksia. Eikö kuulostakin järkevältä?

Voidaksesi optimoida avainsanojen hintatarjouksia päivän ja kellon ajan mukaan, tarvitset mahdollisimman paljon dataa tilistä. Suuri määtä dataa takaa, että saatavilla oleva tieto on mahdollisimman luotettavaa, eli mitä enemmän dataa kerätään sitä paremmin trendejä kellonajan ja päivien mukaan nähdään.

Ajatellaan, että ihmiset tuottavat tuloksia yrityksellesi eniten maanantaisin kello 16 – 20 välillä ja sunnuntaisin kello 12 – 16 välillä. Tällöin voit korottaa avainsanojen hintatarjouksia kyseisten ajankohtien aikana tai voit laskea hintatarjouksia niinä aikoina, jolloin tuloksien syntyminen ei ole todennäköistä.

Optimoiminen paikkakunnan mukaan

Jos mainontasi on kohdennettu useampaan eri paikkakuntaan, kannattaa sinun ottaa myös huomioon avainsanojen hintatarjouksien muokkaukset paikkakuntien välillä. Voit tarkastella Adword-tilissäsi, miltä paikkakunnilta saat eniten tuloksia yrityksellesi ja panostaa näihin paikkakuntiin korottamalla hintatarjoustasi ja laskemalla sitä niillä paikkakunnilla, jotka eivät tuota yritykselle haluttuja tuloksia.

Optimoiminen laitteiden mukaan

Nykypäivänä ihmiset selaavat niin paljon nettiä puhelimillaan, että mobiililaitteiden hintatarjouksia kannattaa myös muokata. Ihmiset selaavat puhelimellaan erilaisia tuotteita ja palveluita sekä vertailevat eri vaihtoehtoja ja hintoja. Hyvin usein kuitenkin vertailun jälkeen lopullinen ostos suoritetaan muulla kuin mobiililaitteella, eli lopullinen ostos suoritetaan pöytätietokoneella tai esimerkiksi läppärillä. Tämän vuoksi mobiililaitteiden hintatarjoukset kannattaa joskus asettaa alemmaksi kuin pöytätietokoneiden hintatarjoukset. Näin maksat taas vähemmän siitä, kun ihmiset selaavat vaihtoehtoja, mutta eivät luultavasti tuota haluttua tulosta.

Miksi muokata hintatarjouksia ajankohdan, paikkakunnan ja laitteiden mukaan?

Mieti, millainen tuotteesi/palvelusi on? Onko se arvokas? Vertaillaanko tuotteita paljon netissä ennen ostopäätöstä? Avainsanojen hintatarjouksien muokkausten avulla voit maksaa vähemmän mainostesi klikkauksista silloin, kun ihmiset todennäköisemmin eivät tuota haluttua tulosta yritykselle.

Maksat siis jatkossa mainosten klikkauksista esimerkiksi tälläisina ajankohtina -10% ja säästät klikkauskuluissasi. Panostamalla aikoihin, laitteisiin ja paikkakuntiin, joilla ihmiset tuottavat tuloksen todennäköisemmin, varmistat mainoksesi näkyvyyden Googlessa hyvillä paikoilla ja olet valmis maksamaan mainosten klikkauksista esimerkiksi 10% enemmän kuin muina ajankohtina, koska ihminen todennäköisemmin tuottaa tuloksen kyseisenä ajankohtana.

Hintatarjouksia muokkaamalla täytyy kuitenkin miettiä aina, mikä on järkevä prosenttiosuus nostaa tai joko laskea hintatarjouksia. Hintatarjouksia muokatessa täytyy kuitenkin aina pitää mielessä sijoitetun pääoman tuottoprosentti eli korottaa avainsanojen hintatarjouksia sen verran että ROI pysyy positiivisena.

Yhteenveto

Säätämällä avainsanojen hintatarjouksia niihin ajankohtiin, laitteisiin ja paikkakuntiin, joissa/jolloin tulos todennäköisemmin syntyy, saat mainonnastasi huomattavasti kannattavampaa, säästät klikkauskuluissasi sekä parannat sijoitetun pääoman tuottoprosenttia. Jos sinulle tuli jotain kysyttävää tai tarvitset apua mainontasi kanssa, ota rohkeasti yhteyttä.