Hyvä blogi ratkaisee useimmat hakukoneoptimoinnin ongelmat.

Tutustut hakukoneoptimointiin sitten blogien kautta tai kirjoja lukemalla, jokaisen hakukoneoptimoijan viesti blogin suhteen on selkeä, blogi kannattaa ehdottomasti olla jokaisen yrityksen sivuilla. Näin ainakin hakukoneoptimoinnin kannalta.

Blogin kaikkia hyötyjä on ehkä vaikea heti ymmärtää ja siksi blogi jää aloittamatta.  Käydään lävitse miksi se blogi on tärkeä hakukoneoptimoinnin kannalta ja miksi sitä sisältöä kannattaa kirjoittaa.

Miten Google toimii?

Googlen missio on tuoda informaatio tasavertaisesti ihmisten ulottuville. Google siis välittää informaatiota ja sen helpoiten ymmärtävä informaation muoto on teksti.

Googlen spiderit tai botit (pieniä ohjelmia , eri nimitys samalle asialle), käyvät Internetin verkkosivuja lävitse ja lisäävät ne Googlen indeksiin (tietokantaan). Kun verkkosivujen tiedot on saatu talletettua indeksiin, googlen automaattinen algoritmi, joka ottaa huomioon yli 200 muuttujaa järjestää verkkosivut hakutuloksiksi.

Googlen täytyy siis onnistua tuomaan hakutuloksissa se informaatio ihmisen eteen, mitä kyseinen ihminen on etsimässä. Hakukoneoptimoinnin tarkoitus on tehdä sivustosta ja sen informaatiosta Googlen pitämää.

Mitä hyviin sijoituksiin hakutuloksissa tarvitaan?

Hyviin hakusijoituksiin tarvitaan seuraavat asiat:

  1. Sisältöä
  2. Sosiaalisen median indikaattorit
  3. Linkkejä muilta sivustoilta.

Tietysti sivuston rakenne ja tekninen toteutus tulee olla kunnossa, mutta oletetaan, että ne ovat hoidossa.

Käydään edellä mainitut kolme asiaa tarkemmin lävitse ja huomaat miten blogi tukee kaikkia kolmea Google optimoinnin kannalta tärkeää osaa.

1. Sisältö

Vaikka Google ymmärtääkin kuvia ja videoitakin, vie niiden tulkinta ja tallentaminen huomattavasti enemmän tallennus- ja prosessorikapasiteettia kuin tekstin tulkinta.

Google siis pitää tekstistä. Google myös pitää siitä, että verkkosivulla on eloa, eli sisältöä tulee lisää ja sisältö myös muuttuu. Tähän tarkoitukseen blogi on loistava työkalu, koska:

  1. Se tuo sisältöä.
  2. Näyttää Googlelle, että sivusto on elossa.
  3. Auttaa näkymään useammalla hakusanalla ja hakulauseella.

Blogi tuottaa sisältöä, mikä voi löytyä hakutuloksista useammalle yritykselle tärkeälle hakusanalle.  Jos mietitään verkkosivustoa verkkona, mitä useampi blogi kirjoitus sivustollasi on, sen laajempi on verkkosi jolla voit asiakkaasi haut napata kiinni.

2.Sosiaalisen median jaot

Google ottaa hakutuloksia järjestellessään huomioon myös mitä sosiaalisessa mediassa tapahtuu. Kun yrityksestä ja sen brändistä puhutaan, yrityksen verkkosivujen sisältöä jaetaan sosiaalisessa mediassa, on tämä Googlen hakualgoritmille positiivinen asia.

Hyvää blogisisältöä jaetaan sosiaalisessa mediassa, siitä tykätään ja nämä ovat juuri niitä merkkejä jotka tekevät sivustosta ja sen sisällöstä Googlen silmissä arvokkaan. Sosiaalisen median vaikutuksesta hakutuloksiin voit lukea lisää täältä.

Jaettavan sisällön tuottaminen ei ole helppoa.  Se vaatii paljon sisällöltä, mutta myös verkkosivuilta, blogista täytyy löytyä helposti napit, joista kirjoituksen jakaminen on nopeaa ja helppoa.

3. Linkit muilta sivustoilta

Google alkujaan erottui kilpailijoistaan kuten Yahoosta sillä, että se aloitti verkkosivujen järjestelemisen hakutuloksiksi linkkien perusteella. Linkit ovat siis Googlelle kuin ääniä ja eniten ääniä saanut sivusto ansaitsee korkeimman sijan hakutuloksissa.

Noin asia yksinkertaisuudessaan, linkitys on paljon monimutkaisempi asia nykyään, mutta edelleen tärkeä osa Googlen algoritmia. Voit lukea lisää linkeistä täältä.

Hyviä blogikirjoituksia linkitetään ja nämä ovat parhaita mahdollisia linkkejä, luonnollisia useilta eri sivustoilta. Oikealla sivuston rakenteella näiden blogiin tulevien linkkien avulla nostetaan koko sivustoa ylöspäin hakutuloksissa.

Milloin blogia ei kannata aloittaa?

Vaikka blogi ratkaiseekin useat hakukoneoptimoinnin ongelmat ja on hakukonenäkyvyyden kannalta todella hyvä asia, blogi vaatii kuitenkin aikaa ja sisällön tuottaminen ei ole aina helppoa. Blogia ei kannata perustaa, jos sisältöä ei aiota systemaattisesti tuottaa. Vuosi sitten päivitetty blogi ei auta yrityksen hakukonenäkyvyyttä, eikä lisää kaupan määrää.

Usein alkuun innostutaan ja sisältöä tuotetaan, mutta sitten ajan kuluessa into laantuu ja sisällön tuottaminen loppuu. Tulokset bloggauksesta tulevat yleensä noin 6 kuukauden kohdilla, B2B puolella jopa myöhemmin.

Blogi vaatii siis pitkän ajan sitoutumisen ja tulosten näkyminen kestää. Oikein tehtynä bloggaus kuitenkin ihan varmasti kannattaa.

Jos sinua kiinnostaa yrityksesi blogi, ota yhteyttä ja me kerromme miten se saadaan toimimaan myös hakukoneiden näkökulmasta.