Facebook ohjaa valtavan määrän liikennettä verkossa. Erilaisten arvioiden mukaan Facebook ohjaa liikennettä 1,5-1,8 miljardin klikkauksen verran joka päivä. Tämä tekee Facebookista toiseksi suurimman verkkoliikenteen välittäjän Googlen jälkeen.

Liikenne yrityksen verkkosivuille tuo paljon positiivisia asioita tullessaan, yrityksen näkökulmasta. Siksi liikennettä tulisikin saada ja kyetä muuttamaan tämä liikenne liiketoiminnaksi. Ilman liikennettä yrityksen verkkosivut ovat kuin tyhjä liiketila.

Tyhjässä liiketilassa ei liiketoimintaa tapahdu, eikä näin yrityksellä ole myöskään mahdollista kehittää palveluaan paremmaksi. Sama pätee myös verkossa. Jos yrityksen verkkosivuilla ei ole kävijöitä ja tapahtumia, on mahdotonta kehittää verkossa olevaa liiketoimintaa. Välillä kuulenkin asiakkailta kysymyksen: -miksi panostaisimme verkkoon, kun sieltä ei tule kauppaa? Se, että yksi yritys ei saa kauppaa ei tarkoita etteikö joku sitä tekisi. Kyse on lähinnä siitä kuka kaupankäynnin verkossa osaa.

Miten saadaan liikennettä yrityksen verkkosivuille Facebookin avulla?  Käydään läpi perusteet, joita syvennämme tulevissa blogeissa.

Säännöllisesti julkaistu mielenkiintoinen sisältö

Sisällöllä on valtava merkitys liikenteen ohjaamisessa. Se, että jakaa ihmisille lisäarvoa tuottavaa materiaalia yrityksen Facebook-sivulla on erittäin tehokas tapa ohjata liikennettä verkkosivuille.

Julkaisujen säännöllisyys vaikuttaa positiivisesti verkkosivuston liikenteeseen koska:

  1. Ihmisillä on useampi mahdollisuus nähdä julkaisusi ilman maksettua mainontaa.
  2. Ihmiset sitoutuvat paremmin Facebook-sivuihin, jotka julkaisevat säännöllisesti hyödyllistä informaatiota.
  3. Kun julkaisusi ovat hyödyllisiä niin ne eivät ärsytä ihmisiä vaan ohjaavat hyödyllistä liikennettä sivustollesi.

Lisäksi monet lisäävät linkin yrityksen verkkosivuille vaikka julkaisivat kuvan, videomateriaalia tai pelkän tekstipäivityksen. Liikenne yrityksen verkkosivulla muuttuu paremmin liiketoiminnaksi, kuin pelkkä Facebook-sisällön kuluttaminen.

Esimerkiksi: blogimme lukijoista noin puolet on palaavaa liikennettä Facebookista. Ihmiset jotka ovat kiinnostuneita digitaalisesta markkinoinnista ja he haluavat oppia lisää palaavat hyvin todennäköisesti uudelleen.

Maksetun markkinoinnin hyödyntäminen liikenteen hankinnassa

Jatkuvasti tärkeämmäksi on tullut maksetun mainonnan kautta hankittu liikenne. Varsinkin sellaisten yritysten täytyy käyttää maksettua mainontaa joilla ei vielä ole laajaa fanikuntaan Facebook-sivullaan.

Maksetulla mainonnalla on Facebookissa monta kiistatonta etua.

  1. Voit kohdentaa markkinoinnin tarkasti oikealle kohderyhmälle.
  2. Voit A/B-testauksen avulla kehittää Facebook-mainontaa ja saada enemmän liikennettä edullisemmin.
  3. Verkkokaupat voivat mainostaa suoraan tuotteitaan ilman sitouttavaa sisältöä ja saada viestinsä ihmisten eteen.
  4. Voit tehdä julkaisuja jotka eivät näyt yrityksen Facebook-seinällä ja tätä kautta tehdä helposti rajallisia tarjouksia.

Lisäksi maksamalla näkyvyydestä saat hyvälle sisällölle enemmän huomiota ja lukioita. Yrityksillä on useasti hyvää informaatiota jaossa Facebook-seinällä, mikä ei tavoita siitä kiinnostuneita ihmisiä. Kun käytät aikaa sisällön luomiseen on myös järkevää huolehtia siitä, että sisältösi tavoittaa ihmiset. Pienetkin rahalliset panostukset  tekevät suuren näkyvyyden ja tekevät sisällöntuottamisesta yritykselle hyödyllistä.

Ohjaa ihmiset oikeaan paikkaan.

Liikenteen saaminen verkkosivustolle on tärkeää, mutta vain sellaisella liikenteellä on merkitystä, mikä viipyy sivustollasi ja tutustuu sisältöösi. Et juurikaan hyödy ihmisistä jotka käyvät sivustollasi muutaman sekunnin.

Kerro siis jo ohjatessasi ihmisille mihin heitä olet ohjaamassa ja miksi. Tällöin ihmiset perehtyvät sivustoosi pitempään ja ohjaat oikeasti hyvää liikennettä. Facebook on myös alkanut analysoimaan kauanko ihmiset viettävät aikaa sivulla klikkauksen jälkeen ja tätä hyödyntämällä se arvioi millainen mainostaja tai sisällöntuottaja olet.

Google analycsia hyödyntämällä näet selkeästi miten ihmiset toimivat sivustollasi, kun ovat tulleet sinne Facebookin kautta.

Hyviä mittareita, jotka auttavat arvioimaan Facebook-julkaisusi liikennettä ovat :

  1. Sivustolla vietetty aika
  2. Kävijän kulku sivustolla

Verkkokaupassa tietenkin paras mittari on konversio, koska silloin sijoitettujen eurojen tuotto voidaan mitata tarkalleen. Tällöinkin konversio-optimoinnilla voidaan nostaa tuloksia huomattavasti.

Kohdentaminen tuo tulosta

Vaikka tuotteesi tai palvelusi on minkälainen kiinnostaa se vain osaa ihmisistä. Lisäksi sisältösi kiinnostaa vain osaa tästä ihmisjoukosta. Tärkeintä edelleenkin on, että etsit oikean kohderyhmän jolle viestisi lähetät. Tällöin myös verkkosivustollesi ohjattu liikenne on hyödyllistä liiketoimintasi kannalta.

Suomi on pullollaan Facebook-sivuja, joiden tykkääjät ovat pelkästään yrityksen työntekijöitä, sekä heidän kavereitaan. Tällainen kohderyhmä hyvin harvoin on tuottava yrityksen kannalta ja heitä harvemmin kiinnostaa sisältö mitä tuotat. Tällaisessa tilanteessa on turha miettiä miksi liikennettä ei Facebookin kautta yrityksen sivuille tule.