• Google Ads

Miten klikkaushinta määräytyy Googlessa?

Usein luullaan, että Googlen huutokaupassa pärjää, jos tarjoaa mainostensa klikkauksista eniten. Unohda tämä ja keskity laadukkaiden mainoskampanjoiden luontiin.

SDM logo

Digimarkkinointi

Google Adwordsin toiminta perustuu huutokauppaan, jossa se palkitsee ne mainostajat, joilla on laadukkaat mainoskampanjat. Google palkitsee osaavat mainostajat halvemmilla klikkauskustannuksilla ja paremmilla mainossijoituksilla.

Yleinen harhaluulo on, että Googlen huutokaupassa pärjää se, joka tarjoaa mainostensa klikkauksista eniten.

Unohda tämä ajattelu ja keskity laadukkaiden mainoskampanjoiden luomiseen.

Googlen tavoite on olla paras hakukone maailmassa, joten sen täytyy myös tarjota parhaat hakutulokset haun tehneille ihmisille. Tämän takia on tärkeää, että mainoskampanjasi ovat laadukkaita. Ei ole Googlen etu näyttää haun tehneelle ihmiselle mainoksia miesten kengistä, jos ihminen on etsinyt naisten kenkiä.

Tämän takia Google palkitsee hyvin tehtyjä mainoskampanjoita paremmilla avainsanojen laatupisteillä. (Laatupisteet määräytyvät sen mukaan kuinka hyvin avainsanasi, mainoksesi ja laskeutumissivusi vastaavat ihmisten hakuja).

Mikä on klikkauskohtainen hintatarjous?

Klikkauskohtaista hintatarjousta käyttäessäsi maksat vain mainostesi klikkauksista, et siitä kun ne näkyvät Googlessa.

Esimerkiksi: mainoksesi ovat näkyneet Googlessa 50 kertaa ja sitä on klikattu kerran. Maksat tässä tapauksessa vain yhdestä klikkauksesta. Klikkaushinnan määräytymiseen vaikuttaa laatupisteesi ja mainostettavan alan kilpailutilanne. Klikkaushinta Googlessa vaihteleekin muutamasta sentistä useaan euroon.

Klikkauskohtaista hintatarjousta käyttäessäsi asetat jokaiselle avainsanalle hinnan, jonka olet valmis maksamaan mainostesi klikkauksista. Useimmiten kuitenkin maksat klikkauksistasi vähemmän, kuin asettamasi avainsanojen hintatarjous on.

Kuinka Google määrittää mainostesi sijoituksen?

Google Adwordsin huutokauppa käynnistyy, kun ihminen kirjoittaa hakulausekkeen Googleen. Google katsoo ketkä mainostajat mainostavat kyseisellä hakulauseella ja käynnistää huutokaupan näiden mainostajien kesken. Huutokaupan tarkoituksena on määrittää mainoksen Ad Rank -arvo. Ad Rank määräytyy asetetusta klikkaushinnasta ja laatupisteistä.

Google määrittää mainoksen Ad  Rankin kertomalla avainsanan hintatarjouksen avainsanan laatupisteillä. Kun tutkimme alla olevaa taulukkoa voimme huomata, että ensimmäisellä mainostajalla on kaikista pienin avainsanan hintatarjous ja korkeimmat laatupisteet. Mainoksen Ad Rank -luvuksi tulee siis: 2.00€ X 10 = 20. Eli mainostaja 1 saa Googlessa parhaimman mainospaikan vaikka hänellä onkin pienin avainsanan hintatarjous.

Miten Google määrittää mainostesi klikkaushinnan?

Huutokaupan käynnistyessä Google määrittää ensiksi mainosten Ad Rankin, joka käytiin läpi yllä olevassa taulukossa. Tämän jälkeen Google määrittää jokaisen mainoksen klikkaushinnan: jakamalla yhtä alemmalla sijoituksella olevan kilpailijan Ad Rankin/ylemmällä sijoituksella olevan mainostajan laatupisteillä.

Esimerkiksi: Tässä tapauksessa mainostaja 2 on saanut mainoksen Ad Rankiksi 16 ja mainostaja 1 on saavuttanut laatupisteikseen 10. Klikkaushinta lasketaan siis 16/10 = 1,60€.

Kun katsomme taulukon muiden mainostajien klikkaushintoja voimme huomata, että mainostaja 1 saa korkeimmilla laatupisteillä parhaimman mainospaikan Googlesta huomattavasti alemmalla klikkaushinnalla.

Miten voit alentaa klikkaushintaasi?

Laatupisteet ovat tässä erittäin tärkeässä asemassa, koska ne ovat suurin muuttuja Ad Rankin määrittämisessä. Vallitsevaan kilpailutilanteeseen et voi juurikaan vaikuttaa, mutta mainostesi oikeanlaiseen kohdistukseen voit. Google antaakin alennusta klikkauksista sen mukaan miten korkeat laatupisteet olet kampanjoillesi saavuttanut.
Näillä toimenpiteillä voit alentaa klikkaushintaasi ja parantaa laatupisteitäsi:

  • Optimoi mainostekstejä niin, että ne sopivat ihmisen tekemään hakuun.
  • Luo tarpeeksi mainosryhmiä kampanjoihisi ja valitse avainsanasi huolella.
  • Käytä negatiivisia avainsanoja.
  • Tarkistaa laskeutumissivusi, joihin mainoksesi ohjaa. Google tarkistaa kuinka hyvin mainoksesi ja avainsanasi sopivat laskeutumissivuusi sekä kuinka hyödyllinen se on haun tehneelle ihmiselle.
  • Google tarkistaa myös miten paljon ihmisiä kiinnostaa mainoksesi ja kuinka paljon ihmiset klikkaavat mainoksiasi. Tässä siis tärkeänä tekijänä on mainosten klikkausprosentti. Mitä korkeampi se on sitä paremmat laatupisteet avainsanasi saavat. Kasvata siis klikkausprosenttiasi kirjoittamalla mielenkiintoisia mainoksia, jotka sopivat ihmisen tekemään hakuun.

Yhteenveto

Rakenna laadukkaita mainoskampanjoita ja kiinnitä erityisesti huomiota avainsanojesi laatupisteisiin. Tällä tavalla saat klikkaushintojasi alennettua huomattavasti ja enemmän ihmisiä verkkosivuillesi pienemmillä kuluilla sekä mainoksillesi paremmat mainospaikat Googlessa. Laatupisteitä parantamalla voit säästää jopa 50% klikkauskuluissasi.

Tilaa digitaalisen markkinoinnin hiljainen tieto sähköpostiisi 2 kertaa kuussa

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Opi lisää Suomen suurimmassa digitaalisen markkinoinnin kirjastossa.

    • Hakukoneoptimointi

    Miksi yrityksenne todella tarvitsee hakukoneoptimointia? Miksi ja milloin palkata SEO-toimisto? Mitä hyötyjä palkkaamisesta on? Milloin et tarvitse SEO-toimistoa?

    Lue lisää
    • Ääniblogi
    • TikTok

    TikTok-markkinointi yritykselle – tärkeimmät seikat kootusti

    Tässä blogissa käymme läpi TikTokia mainoskanavana sekä MRACE® -mallin näkökulmasta.

    Lue lisää
    • Ääniblogi
    • Sisältömarkkinointi
    • Tekoäly

    Kuinka yrityksellesi räätälöity GPT voi parantaa markkinointiasi?

    Kun kaikki käyttävät apunaan samaa työkalua: tekoälyä eli AI:ta, markkinoinnissa erottautuminen vaatii yksilöllisempää panostusta. Kustomoitu GPT on kilpailuvaltti, joka t...

    Lue lisää
    • Digitaalinen markkinointi

    Kansainvälinen digimarkkinointi – kuinka digimarkkinointi voi auttaa yrityksen kansainvälistymisessä?

    Digimarkkinointi voi olla ratkaiseva tekijä kansainvälistymisen onnistumisessa.

    Lue lisää
    • Digitaalinen markkinointi
    • Google Ads

    Microsoft Advertising – Miksi mainostaa Bing-hakukoneessa Googlen rinnalla?

    Microsoft Advertising toimii hyvänä aisaparina hakusanamainonnassa Google Ads -mainonnalle. Tästä blogista opit tärkeimmät syyt, miksi sinunkin tulisi mainostaa myös Bingiss...

    Lue lisää
    • Google Ads
    • Tekoäly

    Google Ads -trendit: Tekoäly entistä vahvemmin mukana

    Digitaalisen kilpailun kiristyessä Google-mainonta osoittaa edelleen vahvaa suorituskykyä.

    Lue lisää
    • Ääniblogi
    • Sisältömarkkinointi
    • Tekoäly

    Miten saat verkkosivustosi sisällöt nousemaan tekoälyn suosituksissa?

    Nykyään ei riitä, että verkkosivuston sisällöt ovat hyvin hakukoneoptimoituja, vaan niiden pitää huomioida myös tekoälyn vaatimukset.

    Lue lisää
    • Ääniblogi
    • Uutiset

    Kumpi voittaa B2B-markkinoinnissa: LinkedIn vai Meta?

    Miten valita oikea kanava B2B-yrityksen mainontaan sosiaalisessa mediassa? Vertailimme LinkedIniä ja Metan kanavia mainostajan näkökulmasta.

    Lue lisää
    • Ääniblogi
    • Digitaalinen markkinointi

    Lanseeraaminen digitaalisessa markkinassa – onnistumisen eväät ja muistilista

    Hyvin suunniteltu ja toteutettu lanseerauskampanja toimii kilpaillussakin markkinassa.

    Lue lisää
    • Videomainonta

    Videomarkkinoinnin trendit: Lyhytkestoiset videot, AI ja videopodcastien hyödyntäminen

    Olipa kyseessä lyhytkestoiset videot, tekoälyn hyödyntäminen tai personoidun sisällön luominen, tämän päivän videotrendit voivat uudistaa tapaasi kommunikoida videoilla.

    Lue lisää