Tämä blogi on osa Usein Kysytyt Kysymykset Google-mainonnasta -blogisarjaamme. Aiemmat blogit ovat:
- Voiko pienyrittäjä mainostaa Googlessa?
- Mikä on konversio?
- Miksi Google-mainonta tuhlaa rahaa?
- Bränditermit AdWords-mainonnassa.
- Miten parannan vuosia pyörinyttä mainontaa?
Olet yrittäjänä varmasti huomannut, että AdWords-mainonnan avulla tavoitat tehokkaasti uusia asiakkaita. Aina kuitenkaan mainonnalla ei päästä tuloksiin toivotulla tavalla.
Nyt sinulla on mahdollisuus oppia kuinka voit parantaa mainontaasi, johon uskoit jo tehneesi kaikki tarvittavat muutokset. Tässä blogitekstissä syvennytään siihen, mitä muutoksia voit tehdä tiliisi tehostaaksesi mainontaa.
Avainsanojen osuvuus
Lähdetään liikkeelle jo olemassa olevan tilin rakenteesta. Heidi vastasi viimeisimmässä blogitekstissään kysymykseen Miksi Google-mainonta tuhlaa rahaa. Heidin blogitekstin pohjalta voit tarkistaa onko tilisi perusasiat kunnossa. Kun tilisi on rakennettu oikein, se ei kuluta budjettia turhaan.
Syvennytään aiheeseen hieman. Kun katsot avainsanalistaasi, mieti vastaavatko avainsanasi mainosryhmää, johon olet sijoittanut ne. Avainsanat kannattaa jakaa mainosryhmiin, joita avainsana vastaa mahdollisimman hyvin.
Jos yrityksesi myy esimerkiksi valokuvauspalveluita ja yksi mainosryhmäsi on häävalokuvaus, mainosryhmään lisää helposti hää-teemaan liittyviä avainsanoja, kuten häävalokuvaus, hääkuvaus, häävalokuvaaja. Näillä avainsanoilla mainoksesi ei saavuta kovin hyviä laatupisteitä. Miksi?
Häävalokuvaus-mainosryhmässä avainsanat hääkuvaus ja häävalokuvaaja eivät vastaa mainostasi yhtä hyvin, kuin avainsana häävalokuvaus. Google ei osaa tulkita näitä sanoja yhtä osuviksi mainoksellesi, sillä Google ei osaa lukea teemaa rivien välistä samoin kuin me ihmiset.
Jaa avainsanat omiksi mainosryhmikseen, jos avainsana ei vastaa mainosryhmää tarpeeksi hyvin. Tässä tapauksessa jako menisi näin:
Mainosten osuvuus on heti huomattavasti parempi, kun mainostekstit voidaan kohdistaa suoraan joko häävalokuvaajaan tai häävalokuvaukseen. Laatupisteet nousevat ja klikkihinnat pienentyvät.
Parempi osuvuus = parempi klikkausprosentti = paremmat laatupisteet = pienemmät klikkihinnat = pienemmät kulut per konversio.
Mitä useampia hakusanoja mainosryhmässäsi on, sitä suurempi riski, että osuvuus heikkenee. Jos avainsanat eivät ole osuvia, niiden laatupisteet laskevat ja klikkihinnat nousevat. Ole siis tarkkana, että mainosryhmäsi avainsanat vastaavat mahdollisimman hyvin mainosryhmääsi.
Google suosittelee yhtä mainosryhmää kohti 5-20 avainsanaa, mutta avainsanoissa ei ole oleellista määrä, vaan se, kuinka osuvia ne ovat. Jopa vain muutamalla avainasanalla mainosryhmää kohti voit saada erittäin tehokasta mainontaa aikaiseksi.
Mainoksen rakenne
Mainonnassa on muutakin huomioitavaa kuin mainosryhmien ja avainsanojen osuvuus. Varmista, että muutoksia tehdessäsi nämä perussäännöt pysyvät kunnossa mainoksissasi:
- Tarkista ensimäisenä, että avainsanasi löytyy mainoksen otsikosta. Laatupisteet huononevat heti, jos sitä ei sieltä löydy.
- Kirjoita näkyvään Url:iin avainsana, esimerkiksi www.yrityksesi.fi/Avainsana. Näin vakuutat hakijalle, että mainostasi klikkaamalla hän pääsee suoraan sivustolle, josta löytää mitä hakee. Varmista myös, että mainoksesi ohjaa hakijan osuvimmalle laskeutumissivulle. Mitä parempi osuvuus laskeutumissivullasi on avainsanaasi, sitä paremmat laatupisteet Google määrittää mainoksellesi.
- Varmista, että mainoksen kuvausriveillä lukee mainostettavan tuotteen tai palvelun hyöty. On se sitten tarjous tai jokin muu, millä voit erottua muiden mainosten joukosta.
- Muista kirjoittaa toiselle kuvausriville toimintakehoite, kuten ”Soita!”, ”Osta heti!” tai ”Tee tarjouspyyntö!”. Tällä kehotetaan hakijaa toimimaan, kuten ostamaan tuotteita tai ottamaan yhteyttä ja näin ollen siirtymään yrityksen sivuille.
Varmista, että mainoksesi näkyvät:
Avainsanadiagnoosi näyttää heti näkyykö mainoksesi kyseisellä avainsanalla tällä hetkellä.
Voit esikatsella mainostasi myös valitsemalla alueella, kielellä ja laitteella syöttämällä jonkin avainsanoistasi hakukenttään, kun menet mainoksen esikatseluun ja diagnoosiin sarakkeesta Työkalut:
Käytä aikaasi säännölliseen optimointiin
Käynnissä olevat kampanjat on syytä optimoida säännöllisin aikavälein. Tämä helposti unohtuu, sillä aina yrittäjällä ei ole aikaa tutkia, mitä Google AdWords -tilillä tapahtuu.
Viikottain olisi hyvä tarkistaa budjetin käyttö, mainosten sijoitus ja klikkaushinnat. Näiden pohjalta voit analysoida tuloksia ja tehdä tarvittavat muutokset.
Vähintään joka toinen viikko tulisi suorittaa hakutermiraportti, laatupisteiden tarkistus, negatiivisten avainsanojen lisääminen ja mahdollisesti voit myös kirjoittaa mainoksen uudestaan, mikäli se on kilpailevaa mainostasi selvästi huonompi.
Hakutermiraportista saat selville, millä hakusanoilla hakija on klikannut mainostasi. Voit poimia sieltä nopeasti myös ne avainsanat, joilla et halua mainoksesi näkyvän. Voit tehdä yleisen negatiivisten avainsanojen listan silloin, kun haluat estää mainosten näkyvyyden tietyllä sanalla koko kampanjassa, mutta hyödynnä negatiivisia avainsanoja mainosryhmätasolla silloin, kun haluat estää näkyvyyden vain yhdessä mainosryhmässä.
Negatiivisia avainsanoja mainosryhmätasolla kannattaa hyödyntää etenkin silloin, kun käytetään yhden sanan avainsanoja. Yhden sanan avainsanat varastavat näkyvyyden pidemmiltä ja tarkemmilta hakutermeiltä, jos negatiivisia avainsanoja ei lisätä. Mitä tarkempi hakutermi, sitä lähempänä ostopäätöstä hakija on. Näitä klikkauksia et halua siis menettää. Voit lukea lisää optimoinnista täältä.
Yhteenveto
Vaikka tilisi olisi ollut käytössäsi jo kauan, kannattaa sen tehokkuutta tarkkailla säännöllisesti. On tärkeää käyttää aikaa tilin rakentamiseen ja kehittämiseen, sillä mitä tarkemmin jaksat rakentaa sen, sitä parempi osuvuus mainonnalla on. Huonosti rakennettu ja ylläpidetty tili kuluttaa turhaan budjettiasi, eikä tuota tulosta.
Google AdWords -mainonnassa on tärkeää muistaa pitää huolta tilistään. Täytyy pysyä ajantasalla niin kilpailun kuin omaan mainontaan liittyvien muutoksien suhteen.
Mikäli tarvitset apua Google AdWords -tilisi kehittämisessä, ota yhteyttä. Me autamme mielellämme.