Käydään tässä blogi-kirjoituksessa läpi kuusi varoittavaa esimerkkiä siitä, milloin Adwords-mainontasi tarvitsee ammattilaisen apua.

1. Tilisi rakenne on hajanainen

Tämä on ensimmäinen asia, joka vaikuttaa mainontasi laatuun. Onko tilisi rakenne hajanainen? Törmäämme hyvin usein hajanaisiin tileihin, kun tarkastelemme asiakkaiden itse hoidettuja tilejä. Miten voit tarkastella tilisi rakennetta?

  • Onko tilissäsi mainosryhmiä, jotka sisältävät paljon avainsanoja? Ole varovainen! Liian monta avainsanaa yhdessä mainosryhmässä heikentää avainsanojesi osuvuutta mainoksiisi ja laskeutumissivuusi, joka taas heikentää mainostesi klikkausprosenttia sekä laatupisteitä. Tarkista myös onko mainosryhmissäsi sanoja, jotka eivät tuo tuloksia tai oikeanlaista liikennettä sivustollesi?
  • Tilin rakennetta voitaisiin verrata talon rakentamiseen. Jos talon perusta ei ole heti alussa kunnossa voi sillä olla tuhoisia seurauksia tulevaisuudessa. Näin on myös Adwords –mainonnan kohdalla. Jokaisella kampanjalla pitäisi olla oma teema, joka jakautuu tuotteiden/palveluiden mukaan omiin mainosryhmiin ja jokaisen mainosryhmän sisällä on siihen liittyvät avainsanat, jotka taas liittyvät tarkasti kirjoitettavaan mainokseen sekä verkkosivuston laskeutumissivuun.

Voit lukea oikeasta tilin rakenteesta ja sen tärkeydestä lisää täältä sekä hakuverkkokampanjan asetuksista täältä.

2. Klikkausprosenttisi on alhainen

Kaikkien Google tilien keskimääräinen klikkausprosentti eli CTR hakuverkostossa on noin 2%. Klikkausprosentti kertoo kuinka moni mainoksen nähneistä ihmisistä klikkasi mainostasi. Tässä tapauksessa mainoksesi saa 100 näyttökertaa ja kaksi ihmistä klikkaa mainostasi, jolloin klikkausprosentiksi tulee 2%.

Useimmiten kuitenkin hyvänä klikkausprosenttina pidetään 4%. Eli jos olet saavuttanut klikkausprosentiksi 4%, niin olet onnistunut? Et välttämättä. Klikkausprosenttiin vaikuttavat myös mainostettava ala sekä sen kilpailutilanne.  Mutta yleisesti klikkausprosentin täytyisi olla ainakin 4% tasolla. Yleensä mitä korkeammalla mainoksesi näkyvät Googlessa sitä paremman klikkausprosentin saavutat mainoksillesi.

Miksi haluamme korkean CTR:n? Ne mainostajat, jotka saavuttavat korkeat klikkausprosentit maksavat jopa 400% vähemmän klikkauksistaan, koska klikkausprosentti vaikuttaa suoraan laatupisteisiisi.

3. Avainsanasi laatupisteet ovat keskimäärin 5

Laatupisteet ovat yksi tärkeimmistä mainonnan laadun mittareista. Laatupisteet kertovat kuinka paljon Google pitää sinusta asteikolla 1 – 10. Tavoitteena on saada Google pitämään sinusta mahdollisimman paljon. Korkeat laatupisteet saavuttamalla saat alhaisemmat klikkauskulut, paremmilla mainoksen sijoituksilla.

Mikäli suurimmalla osalla avainsanoistasi on alle 5 laatupisteet, et ole saanut Googlea pitämään sinusta ja maksat paljon enemmän mainostesi klikkauksista.

4. Et ole varma, miten & milloin säätää hintatarjouksia

Budjettien asettaminen ja avainsanojen hintatarjouksien määrittäminen on yksi tärkeimmistä asioista Adwords -mainonnassa. Googlen toiminta perustuu huutokauppaan, joka muuttuu jatkuvasti. Toisella viikolla toiset avainsanat tuovat tuloksia ja ensi viikolla taas eri avainsanat? Tämän vuoksi avainsanojen hintatarjouksia täytyykin tarkkailla ja säätää viikko/kuukausi tasolla. Tarkastele avainsanojesi hintatarjouksia, niiden tuottamia tuloksia ja mainossijoituksia. Koska kyse on huutokaupasta, muuttuu kilpailutilanne ja avainsanojen hintatarjoukset jatkuvasti.

Realististen budjettien määrittäminen ja avainsanojen hintatarjousten optimointi voi olla monimutkainen prosessi. Mikäli hintatarjousten asettaminen kuulostaa haastavalta voi Googlen automaattinen hinnoittelutapa alkaa kuulostamaan helpommalta vaihtoehdolta. Älä kuitenkaan sorru tähän vaan säädä itse hintatarjouksesi tai anna mainontasi hoidettavaksi osaaville ammattilaisille.

5. Sinusta tuntuu, että mainonta on sinulle vain kulu, joka ei tuota

Saatat ajatella ettei mainonta vaan toimi sinun kohdallasi? Useimmiten näissä tapauksissa on tehty useampia virheitä mainonnan suhteen:

  • Sinulla on haku –ja näyttöverkko samassa kampanjassa.
  • Kampanjan rakenne on huono.
  • Kampanjan asetukset ovat väärin asennettu. (Et ole esimerkiksi käyttänyt alueasetuksia).
  • Käytät vain laajan haun avainsanoja, etkä negatiivisia lainkaan.
  • Onko tulosseuranta asennettu?
  • Mainoslaajennuksia ei ole käytetty.
  • Mainosten A/B testausta ei käytetä.
  • Tiliä ei ole optimoitu viikoittain/kuukausittain.

6. Et ehdi seuraamaan jatkuvasti muuttuvia ominaisuuksia

Google Adwordsiin tulee vuosittain kymmeniä uusia ominaisuuksia sekä muutoksia, joita monikaan yrittäjä ei kerkeä seuraamaan eikä tämän vuoksi ole tietoinen uusista muutoksista. Uusien ominaisuuksien seuraaminen on yksi tärkeimmistä asioista mainonnassa. Miksi? Olemalla tietoinen uusista ominaisuuksista voit ottaa ne heti käyttöösi ja parantaa mainontasi laatua heti. Voit myös olla mahdollisesti kilpailijoitasi edellä tekemällä muutokset heti.

Tämän vuoksi mainonnan hoitaminen kannattaakin antaa ammattilaisen hoidettavaksi.  Kun annat mainontasi hoidettavaksi alan ammattilaiselle, tiedät mainontasi olevan ajan tasalla ja aina uusien ominaisuuksien mukainen. Jos tarvitset apua mainontasi kanssa, ota meihin yhteyttä täältä.