Google on julkaissut videosarjan hakukoneoptimointiin liittyen heidän omalla YouTube-kanavallaan. Videosarjan nimi ei ole enempää eikä vähempää kuin SEO Mythbusting. Vaikkakin varsinainen myyttienmurtaminen ei ole samankaltaista kuin Myytinmurtajat tv-ohjelmassa, videoilla keskustellaan mielenkiintoisista asioista ja saadaan lisää virallista tietoa Googlelta, mihin hakukoneoptimoinnissa kannattaa keskittyä.

Googlen puolesta vastauksia antaa herra nimeltä Martin Splitt, joka työskentelee Webmaster Trends Analyst -tittelillä Googlella.

Videosarjalla pyritään siihen, että hakukoneoptimoijat sekä verkkosivukehittäjät puhuisivat samaa kieltä. Videoista saa myös hyvää tietoa, jos hakukoneoptimointi ei ole millään tavalla tuttu käsite ja miksi se on välttämätöntä internetissä toimivalla yritykselle.

Katso Googlen virallinen julkaisu heidän omasta blogista.

 

SEO Mythbusting

Tässä videosarjan ensimmäisessä videossa käsitellään asioita kuten, mikä on hakukone ja miten se toimii, esimerkiksi mitä termit crawling ja indexing tarkoittavat. Mielenkiintoisin keskustelu videolla käydään, kun Martin Splitt vastaa kysymykseen mitkä ovat kolme ”tärkeintä” asiaa, jotta hyviä hakutuloksia voidaan saavuttaa. Käydään ne asiat lyhyesti läpi tässä blogissa:

Sisältö

Sisältö on kaiken hakukonenäkyvyyden kulmakivi. Sisällön tulee palvella käyttäjän tarkoitusta, eli käyttäjien tulee tarvita ja haluta kyseistä sisältöä. Muistisääntönä sisällölle, että sen pitää kertoa missä toimit, mitä tarjoat ja miten voit auttaa. Muista käyttää sellaisia sanoja, joita asiakkaasi käyttävät, jotta he löytävät sinut.

Tässä muutama blogi, joissa syvennymme aiheeseen enemmän:

Metatiedot

Olet saattanut joskus törmätä termeihin title tag tai metakuvaus. Varmista, että jokaisella sivulla on yksilöllinen ja kuvaava title tag ja metakuvaus, jotta käyttäjät pystyvät vertailemaan hakutuloksia ja etsimään parhaan mahdollisen vastauksen heidän tarpeisiinsa vierailematta sivustolla.

Tästä blogista voit lukea lisää metatiedoista:

Verkkosivuston suorituskyky

Nopea verkkosivusto auttaa sinua sijoittumaan paremmin hakutuloksissa. Google haluaa tarjota nopeasti latautuvia sivustoja käyttäjille, sillä nopeat sivustot tarjoavat paremman käyttökokemuksen. Hyvä ja nopea palvelin, erilaisten tiedostojen pakkaaminen, välimuistin hyödyntäminen sekä erilaisten pyyntöjen minimointi ovat avaintekijöitä nopealle verkkosivustolle.

Katso Aatun blogista yleisimpiä syitä verkkosivujen hitauteen:

Miksi juuri sinun tulisi olla kiinnostunut hakukoneoptimoinnista tai mistä tiedät, että se on sinulle tärkeää?

Onko sinulla verkkosivut, mutta kukaan tai hyvin pieni osa potentiaalisista asiakkaistasi löytää sinut Googlen kautta? Olet sitten yrittäjä tai kuka tahansa, joka haluaa tulla löydetyksi internetistä, hakukoneoptimoinnin avulla voit edistää omaa näkyvyyttäsi internetissä ja kasvattaa näin omaa liiketoimintaasi.

Haluan lukea lisää hakukoneoptimoinnista

 

Voit katsoa videosarjan muut videot Googlen YouTube-kanavalta. Tällä hetkellä videoita löytyy seuraavista aiheista:

  • SEO 101
  • Googlebot
  • Jäsennellyt tiedot
  • Javascript
  • Suorituskyky