• Hakukoneoptimointi

SEO-trendit, joihin kannattaa kiinnittää huomiota kuluvan vuoden aikana

Hakukoneoptimointi koostuu usean osan summasta. Kokosin tähän blogiin 8 aihetta, mitkä sinun ainakin kannattaa ottaa tarkasteluun tämän vuoden aikana, jotta pysyt SEO-trendien perässä.

SDM logo

Digimarkkinointi

Miltä näyttää SEO:n eli hakukoneoptimoinnin tulevaisuus? Jokainen yritys, joka haluaa löytyä Googlesta ja näin ”olla olemassa”, tarvitsee fokusta SEO-toimenpiteisiin.

Viime aikoina on tullut jo selväksi, että laadukas sisältö verkkosivuilla on avain onnistumiseen hakukoneoptimoinnin ja monikanavaisen markkinoinnin toteuttamisessa. Hyvin kirjoitettuna sisältömarkkinointi ei pelkästään tuo laadukasta orgaanista liikennettä verkkosivuille, vaan toimii myös myyjänä verkkosivuillanne ja parantaa konversiomääriä yhdistettynä konversio-optimoinnin kanssa.

Entä mitä muuta hakukoneoptimoinnissa kannattaa ottaa tämän vuoden aikana tarkempaan tarkasteluun? Tein listauksen kahdeksasta eri osa-alueesta, joihin kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti vuonna 2022, jotta pysyt ajan tasalla SEO-trendien kanssa.

 

Ennen kuin mennään itse asiaan, on hyvä muistaa että…

Hakukoneoptimointi on erittäin moniulotteinen kokonaisuus, joka pitää sisällään esimerkiksi sivuston teknisen toiminnan varmistamisen, oikeiden avainsanoja hyödyntämisen laadukkaassa sisällöntuotannossa, ostopolkujen ja sisäisten linkityksien hahmottamisen, domainin arvostettavuuden ja laadukkaiden ulkoisten linkitysten hankinnan ja niin edelleen.

Olemme koostaneet aiheesta ”Mitä hakukoneoptimointi (SEO) on?” hyvin kattavan tietopaketin, minkä lukemista suosittelen. Jos ei muuten, niin vaikka muistinvirkistykseksi.
Jotta hakukone- ja konversio-optimointia tai digimarkkinointia noin ylipäänsä voi tehdä mahdollisimman tehokkaasti, täytyy tekijällään olla hyvä käsitys markkinoinnin kokonaisuuden hahmottamisesta. Tätä varten mekin olemmekin jo pitkään tukeutuneet maailman käytetyimmän markkinoinnin mallin RACE-malliin ja jalostaneet siitä oman MRACE-mallimme.

Hakukone- ja konversio-optimoinnissa me pyrimme vaikuttamaan MRACE-mallin kaikkiin REACH, ACT, CONVERT ja ENGAGE vaiheisiin ja näihin kaikkiin vaiheisiin voidaan vaikuttaa erityisesti yhden markkinoinninkanavan kautta. Joko arvasit minkä? Kyllä, aivan oikein. Sisältömarkkinoinnin kautta.

SEO-trendit – panosta näihin tänäkin vuonna

1. Laadukas ja asiantunteva sisällöntuotanto

Tämä tuli jo mainittua tuossa edellä, mutta asian tärkeyttä ei voi väheksyä millään tavoin. Oli kyseessä sitten kuluttajapuolen verkkokauppa tai b2b-liidisivusto, laadukas ja asiantunteva sisältö auttaa sinua erottumaan kilpailussa.

Hyvin toteutetun hakusanatutkimuksen ja ajatuksella luotujen ostajapersoonien kanssa päästään kiinni niihin avainsanoihin, millä halutaan olla näkyvillä Googlessa ja määritettyjä ostajapersoonia puhutteleva sisältö kiinnostaa mahdollisia tulevia asiakkaita.

Kaukana ovat ne ajat, kun sisältöjä voitiin kirjoittaa puhtaasti Googlea ajatellen. Googlen suomen ymmärtäminen kehittyy jatkuvasti ja tätä varten kannattaa muistaa, että sisältö pitää aina kirjoittaa potentiaaliselle asiakkaallesi, ihmiselle. Ei Googlelle.

Kuvitellaan esimerkiksi, että haluat näkyä hyvin kilpaillun avainsanan kanssa top3 sijoilla orgaanisissa hakutuloksissa. Otetaan esimerkiksi ”autovakuutus” avainsana. Kyseisellä avainsanalla on Suomessa keskimäärin 14 800 hakua kuukaudessa. Hakutuloksia kyseiselle avainsanalle puolestaan tulee noin 179 000. Eli ensimmäinen tavoitteesi on saada juuri sinun sivustosi näkymään ensimmäisenä orgaanisissa hakutuloksissa, eikö? Ensimmäisenä näiden 179 000 verkkosivun valikoimasta. Tämä kaikki on varmasti saavutettavissa.

Joissain tapauksissa voi riittää, että sivustosi on ensimmäisen 10. hakusijoituksen joukossa. Ihmiset osaavat nykyään käyttää Googlea tehokkaasti apunaan ja monessa tapauksessa katsovat varmasti useamman kuin yhden verkkosivun etsiessään tietoa.

Nyt kun olet saanut sivusi ensimmäisten hakusijoitusten joukkoon, täytyy enää saada nämä vajaat 15 000 ihmistä klikkaamaan juuri sinun sivustollesi johtavaa linkkiä. Lisäksi nämä sivustollesi päätyneet ihmiset täytyy saada vakuuttuneeksi heidän lyhyen vierailunsa aikana, että juuri sinun sivustosi vastaa heidän kysymykseensä tai, että sinun verkkosivustosi on paras paikka ostaa heidän tarvitsemansa tuote.

Tämän tapahtuminen vaatii paljon muutakin kuin hyvin hakukoneoptimoidut verkkosivut tai ne samat asiakaslupaukset mitä 15 muutakin kilpailevaa yritystä tarjoaa.

Toisessa päädyssä sinulla voi olla ongelma, että haluat uusia asiakkaita, tarjoamasi palvelu on priimaa, muttet osaa hahmottaa minkälainen unelma-asiakkaasi olisi.

Oli tilanne mikä tahansa, strateginen sisällöntuotannon suunnitelma on erittäin hyvä tapa aloittaa ja sisältömarkkinoinnin tiimimme siinä varmasti pystyy auttamaan.

2. Verkkosivujen nopea lataus ja Core Web Vitals

Hieman sisältömarkkinointia muistuttava seikka – verkkosivujen asiakaskokemus on yksi suuri aihe myös mihin kannattaa kiinnittää huomiota. Vaikka sisältö olisi kirjoitettu kuinka hyvin, moni asiakas voi kääntyä kannuksillaan kauhusta jo heti kättelyssä, jos sivusto latautuu joko hitaasti tai latauksen aikana tapahtuu paljon kumulatiivista asettelusiirtoa.

Varsinkin mikäli kyseessä on ensimmäistä kertaa verkkosivuillasi vieraileva kävijä. Verkkosivun nopeuteen voi vaikuttaa moni asia kuten suuret kuvatiedostot, käyttämättömät JavaScriptit, uudelleenohjaukset tai hidas palvelin. Viisi yleisintä syytä verkkosivujen hitauteen kannattaa ainakin ensimmäisenä ottaa haltuun.

Viime vuoden puolella laajemmin pinnalle noussut uusi sijoitustekijä (ranking factor) Core Web Vitals liittyy myös hyvin voimakkaasti tähän aiheeseen, koska sivuston nopeus liittyy voimakkaasti sen käyttäjäkokemukseen.

Kuten käsittelin viimeksi kirjoittamassani blogissani ”Mikä ihmeen Core Web Vitals”, näiden ongelmien paikantamiseen löytyy kuitenkin laboratoriodataa antavia ilmaisia työkaluja ihan Googlen PageSpeed Insightsista alkaen.

3. Featured Snippet tai nollasijoitus

Uudesta trendistä ei välttämättä kyse ole, mutta aihe on varsin vähän pinnalla. Lyhykäisyydessään kyseessä on siis Googlen hakutuloksien joukossa oleva niin kutsuttu nollasijoitus tai hakutulosyhteenveto, mikä tulee ennen muita orgaanisia hakusijoituksia. Google nostaa näitä yhteenvetoja, mikäli sen koetaan auttavan ihmisiä löytämään etsimäänsä tietoa.

Nollasijoitus on nimestään huolimatta positiivinen sijoitus, sillä se nousee heti hakutulosten kärkeen. Googlen järjestelmät määrittävät sen, mikä tekstipätkä miltäkin verkkosivulta voi nousta tälle ”nollasijalle”. Voit kuitenkin vaikuttaa myös itse siihen, että juuri sinun sisältösi nousee ihmisten silmille hakuja tehdessä.

Tärkeintä tässä on ottaa huomioon avainsanatutkimuksesta nostettu yleinen ja relevantti avainsana ja luoda sen ympärille selkeä vastaus yleisesti asiakkaiden esittämään kysymykseen. Kuvassa alla tästä yksi esimerkki.
mista hakukoneoptimointi koostuu

 

Sinun kannattaa myös luoda niin kutsuttu Schema Markup, mikä on käytännössä koodinpätkä verkkosivulle. Sen tarkoitus on auttaa hakukonetta ymmärtämään sisältösi relevantiksi vastaukseksi kysymykseen.

Haittapuolena Featured Snippet voi myös nostaa sellaista sisältöä mitä itse et välttämättä nostaisi verkkosivultasi. Tähän on kuitenkin mahdollisuuksia estää snipettien synty erilaisten tagien avulla. Tähän löytyy Googlen ohjeistuskin.

Vastauslaatikko aka. Featured Snippet voi myös vaikuttaa negatiivisesti muiden alla olevien verkkosivujen CTR-prosentteihin. Mikäli oma sivustosi on top3-sivujen joukossa, vastaava vastauslaatikko mahdollisesti vaikuttaa negatiivisesti juuri sen sivun CTR-prosenttiin, mikä haluaisit ensisijaisesti keräävän liikenteen.

4. Structured data eli jäsennelty tieto

Tämä aihe menee hieman samaan laariin yllä olevan nollasijan kanssa. Jäsennellyt tiedot auttavat hakukoneita ymmärtämään ja indeksoimaan sivustosi sisältöä paremmin.

Tämä on erittäin hyödyllinen ominaisuus erityisesti verkkokaupoille, koska datan avulla voidaan nostaa hakutuloksiin tuotetietoja, kuten hinta, väri, saatavuus yms. Näin hakutuloksiin pystytään saamaan huomattavasti enemmän informaatiota myymästäsi tuotteesta. Tästä havainnollistava kuva alla.
jäsennelty tieto esimerkki
Tällaiset pienet tiedot kuten tuotteen varastosaatavuus voivat ohjata tuotteesta kiinnostuneita asiakkaita ostoksille suoraan, koska nopeus on valttia verkkokauppamaailmassa!

Jäsenneltyjä tietoja voidaan hyödyntää toki myös b2b-maailmassa. Yrityksesi voi niiden avulla näyttää esim. yrityksesi käyntiosoitteen, aukioloajat ja puhelinnumeron, jotka auttavat asiakkaitasi löytämään sinut ja yrityksesi.

Ominaisuuden hyödyntäminen on listattu lisäksi Googlen sijoitustekijäksi, eli voit parantaa mahdollisuuksiasi parempiin hakukonesijoituksiin hyvin suunniteltujen jäsenneltyjen tietojen avulla. Mikäli aihe oli entuudestaan tuntematon, käy lukemassa aiheesta kirjoitettu blogi.

5. Search intent eli hakutarkoitus

Sinulla, minulla ja kaikilla ihmisillä on omanlaisensa tavat käyttää Googlea tai muita hakukoneita. Nämä hakutavat voidaan kuitenkin kategorioida karkeasti neljään erilaiseen laariin. Käydään aivan pian nämä läpi. Ensin kuitenkin luodaan mielikuva siitä, että miksi asian pohtimisesta voi olla hyötyä.

Ihmiset ovat taitavia tiedon etsijöitä ja hakutarkoitukset vaihtelevat suuresti. Jotkut haluavat vain löytää etsimänsä tuotteen heti parhaaseen hintaan ja nopeasti. Toiset puolestaan miettivät huurtuneita ikkunoita talvella, että onko asian eteen tehtävä joskus toimenpiteitä.

Otetaan esimerkiksi ”sisäilman kosteus”. Asiakkaamme ei ole välttämättä ole etsimässä vielä kosteusmittaria kotiinsa, vaan ajatus lähtee ensin faktuaalisen tiedon etsimisestä, mikä olisi sopiva sisäilmankosteus, mitä haittoja korkeasta kosteudesta/kuivuudesta voi olla tai mistä kosteus voi aiheutua?

Asiakkaamme hakutarkoitus on löytää ensin tietoa, minkä perusteella hän osaa etsiä oikeanlaista tuotetta tarpeensa ratkaisuun. Tämän jälkeen hän osaa etsiä jo ”paras kosteusmittari sisälle” tyylisellä haulla tuotetta. Verkkosivujen sisältöjen tulisi siis pystyä vastaamaan ensin asiakkaan kysymykseen ja vasta sen jälkeen pyrkiä myymään itse tuote. Käy järkeen? Katsotaan sitten nämä hakutarkoitukset.

– Informational eli tiedonetsintä
Suurin osa Google-hauista menee tähän luokkaan. Kyse voi olla aina diagnooseista, koulutuksista, hakukoneoptimoinnista tai mistä tahansa ihmiset haluavat oppia lisää. Google ymmärtää suomeksikin yllättävän hyvin sen, minkälaisia hakutuloksia ihmisten hakuihin kannattaa näyttää. Tämän takia laadukas sisältö on tärkeääkin tärkeämpi, kuten jo 1. osiossa käsittelimme.

– Navigational eli navigointi
Harva enää jaksaa siirtyä verkkosivuille suoraan kirjoittamalla URL-kenttään www.yritys-x.fi, vaan etsii yrityksen tai palvelun Googlen kautta. Esimerkkinä, ihminen kirjoittaa Googleen ”instagram” ja tämä todennäköisesti tarkoittaa sitä, että hän haluaa siirtyä nimenomaiselle sivulle, eikä tullut etsimään tietoa tästä palvelusta. Vaihtoehtoisesti me etsimme aukioloaikoja, osoitteita ja muita tietoja kirjoittamalla hakukenttään esimerkiksi ”prisma”.

Tämän johdosta on tärkeää aina ajoittain muistaa tarkistaa sivustosi orgaaninen sijoitus brändihaulla ja mille laskeutumissivulle tämä linkki vie. Myös Googlen MyBusiness-sivun laadukas ulkoasu ja ajankohtaiset tiedot ovat hyvä olla kunnossa.

– Transactional eli ostoaikeet
Tässä hakutarkoituksessa ihminen tietää jo sen mitä hän on etsimässä. Nyt kyse on vain siitä, että kuka hänelle kyseisen palvelun tai tuotteen tulee myymään. Tähän pystytään vaikuttamaan esimerkiksi äsken käsitellyillä jäsennellyillä tiedoilla, hyvin optimoiduilla title tageilla tai metakuvauksilla ja niillä kuuluisilla laadukkailla sisällöillä. Tiedän toistavani itseäni jo tässä asiassa.

– Commercial investigation eli kaupallinen taustatyö
Poiketen hieman ostoaikeesta ja tiedonetsinnästä, kaupallista tutkintaa tehdään silloin kun harkitaan tulevaisuudessa tuotteen tai palvelun ostamista. Jos ihminen ajattelee, että pyykinpesukoneen voisi uusia kohta joko muuton tai muun syyn takia, hän voisi lähteä lähestymään asiaa ”miele pyykinpesukone” tyylisellä haulla.

Eli hän mahdollisesti on tyytyväinen nykyiseen saman merkkiseen koneeseen, mutta lähtee kartoittamaan sopivaa mallia, hintahaitaria, myyjiä ja niin edelleen. Tällöin hakukoneoptimoinnin näkökulmasta on hyvä ottaa huomioon esimerkiksi verkkokaupoilla tuotekategorioiden hyvät, hakukoneoptimoidut tekstit. Vastaavasti b2b-puolella yrityksellä voi olla edessä vaikka CRM:n uudistus ja taustatyöt aloitetaan melko usein Googlen kautta.

Nyt voisin antaa sinulle pienen kotiläksyn ja pyytäisin sinua miettimään seuraavia Google-hakujasi, että mihin yllä mainittuihin kategorioihin ne menevät.

6. Googlen uudelleenmäärittämät title tagit

Tämä aihe nousee ajoittain pinnalle keskustelujen lomassa, että miksi Google vaihtaa mielivaltaisesti vaivalla mietityn verkkosivun title tagin? Google kirjoitti syksyllä 2021 päivityksestään title tagien luontiin liittyen.

Perusidea tässä uudistuksessa on, että Google hyödyntää enemmän verkkosivulla olevia visuaalisesti näkyviä osioita kuten H1-otsikoita title tagien määrittämisessä, koska kokee niiden vastaavan paremmin sivun sisältöä verrattuna manuaalisesti määritettyyn title tagiin.

Täydellä varmuudella ei aina pysty itse siis vaikuttamaan siihen, että päätyykö kirjoittamasi title tag hakutuloksiin mukaan, mutta voit edesauttaa sitä seuraavilla asioilla.

– kirjoita title tag sopivan mittaiseksi
– vältä avainsanan liikakäyttöä
– pyri title tagilla tiivistämään sivun pääteema

Vaikka tämän jälkeen voi tuntua turhalta edes vaivautua miettimään sivukohtaisia titlejä, kannattaa kuitenkin jatkaa uniikkien manuaalisesti luotujen title tagien kirjoittamista.

Google käyttää edelleen arviolta 80% title tageissa juuri näitä itse määritettyjä otsikoita. Tämä uudistus huomioita kuitenkin, suosittelen käymään sivujen H1-otsikot ja muut visuaalisesti silmille pomppaavat osiot läpi, että ne ovat laadukkaita,mikäli Google ajoittain nostaa näitä myös hakutuloksien otsikoihin

7. Google Lens ja kuvahakujen hyödyntäminen SEO:ssa

Google on tuonut erityisesti mobiilikäyttäjiä hyödyttävän ominaisuuden tarjota Google-hakujen yhteyteen mahdollisuuden käyttää niin sanottua Google Lens-sovellusta.

Mikäli sovellus ei entuudestaan ole tuttu, kyseessä on kuvia tulkitseva sovellus minkä avulla käyttäjä voi etsiä tietoa pelkän kuvan perusteella. Sen avulla voi esimerkiksi tunnistaa kukkia iltakävelyllä, tarkastaa kotoa löytyvän shampoopurkin hinnan tai etsiä haluamansa tuotteen nimen ja sitä kautta myös sitä myyvän verkkosivun. Ominaisuus ei välttämättä ole vielä jalkautunut Suomessa kovinkaan laajaan käyttöön, mutta tulee varmasti yleistymään osana ihmisten tiedonetsintään liittyvää nälkää.

Mitä toimenpiteitä tulee tehdä, jotta sinun sivustosi kuvat nousevat Lensillä tehdyillä kuvahauilla?

Kuvien Alternative texts tai alt-tekstit on syytä laittaa kuntoon. Alt-tekstejä on helppo vähätellä, koska niiden manuaalinen kirjoittaminen on työlästä ja ne eivät vaikuta suoraan hakutuloksiin. Kuvahakuja ajatellen kuitenkin tilanne on aivan eri, koska Googlen botit eivät vielä osaa tulkita samalla tavalla kuvia kuin tekstiä. Siksi sinun on hyvä kertoa Googlen boteille kyseisen kuvan sisältö alt-tekstin muodossa.

Mainittakoon myös, että EU:n saavutettavuusdirektiivi edellyttää joissain tapauksissa, että verkkosivujen ja mobiilisovellusten ja sisältöjen on oltava kaikkien käyttäjäryhmien käytettävissä ja ymmärrettävissä.

Tämän vuoksi myös kuvan nimeämiseen kannattaa käyttää hieman ajatusta, koska botit käyttävät myös sitä tietoa hyväkseen. Sanotaan vaikka, että elecro-harmonix-holy-grail-nano.jpeg esimerkiksi on kuvaavampi nimi kuin 262757.jpeg.

Muita suositeltavia toimenpiteitä tähän ovat myös ihan puhtaasti kuvien määrä sivustollasi, sekä kuvista erottuvat logot, merkit ja muut.

Ylipäänsä siis tuotekuvien laatu parantaa mahdollisuuksia löytyä Lensin hakutuloksista, ja mitä enemmän sinulla on kuvia tuotteesta, sitä todennäköisemmin joku niistä eksyy hakutuloksiin. Jälkimmäiseen on kuitenkin todettava, että kuvien jakelumuoto ja tiedostokoko on syytä tarkistaa tätä ennen, ettei suuri kuvamäärä vaikuta sivuston nopeuteen.
Kuvien hakukoneoptimointiin liittyviin kysymyksiin on vastattu täällä vallan hyvin.

8. Hakusanamainonnan ja hakukoneoptimoinnin yhteispeli

Viimeinen osio jäljellä, ja lupaan olla mainitsematta laadukasta sisältöä tällä kertaa. Kun toteutatte hyvin suunniteltua monikanavaista digimarkkinointia, on hyvä muistaa, että kaikki liittyy kaikkeen. Hakukoneoptimoinnin toteuttajan tulisi siis tietää, että mitä maksetun mainonnan puolella myös tapahtuu ja miten nämä kaksi kanavaa voivat tukea toisiaan.

Molempia kanavia voi ja kannattaakin tehdä samaan aikaan, koska Ads-hakusanamainonta esimerkiksi tarjoaa nopeita tuloksia, mikäli avainsanan mainontaan vain käytetään riittävä määrä mediabudjettia.

SEO puolestaan on pitkän aikavälin aikana tapahtuvaa työtä, minkä tulokset näkyvät vasta kuukausien päästä. Kuvitellaan esimerkiksi, että tuot sivuillesi uuden palvelun ja haluat saada tarjouspyyntöjä heti.

Sisältö on kirjoitettu hyvin hakukoneoptimoidusti, metatiedot ja muut hakukoneoptimointiin vaikuttavat seikat on otettu huomioon ja CTA-painikkeet kohdillaan. Koska kyseessä on uusi sivu verkossa, Googlen boteilla menee varmasti päiviä, ellei viikkoja ennen kuin sivusi indeksoituu ensin hakutuloksiin, puhumattakaan siitä, että se löytyisi ensimmäiseltä hakutulossivulta.

Tässä vaiheessa Ads-hakusanamainonnan pitää astua esiin ja ottaa kyseisen palvelun avainsana mainoskampanjaan. Tällöin avainsanaa käyttävät potentiaaliset asiakkaat löytävät sivullesi mainosten kautta, ja nyt uudella palvelusivullasi on aikaa nousta hakusijoituksissa oikeille pelipaikoille.

Kun sivusto alkaa sijoittumaan hyvin ja näet, että sinne virtaa myös orgaanista liikennettä, tässä vaiheessa voi hakusanamainonnan roolia jo pudottaa ja laskea siihen käytettyjä mediakuluja.

Toisessa tilanteessa huomaat, että brändi-nimelläsi on hakusijoitus 1, mutta sivun CTR on alhainen, esimerkiksi 30-40%. Tässä vaiheessa kannattaa tarkistaa, että mainostavat kilpailijasi brändinimelläsi. Mikäli mainostavat, oman brändisi suojaaminen brändimainoksella on kannattavaa, koska brändimainostus on suhteellisen edullista, etkä menetä tämän johdosta liikennettä kilpailijoille.

Mikäli olet jaksanut lukea tänne asti, kiitos sinnikkyydestäsi!

Kävimme monta hakukoneoptimointiin liittyvää osa-aluetta mitkä kaikki eivät varmasti olleet uusia ominaisuuksia, mutta osa ainakin kokemuksellamme sellaisia mihin kiinnitetään varsin harvoin huomiota. Voimme aina tehdä parhaat arviomme siitä, että mitkä seikat tämän vuoden aikana ovat ne suurimmat ja tärkeimmät ottaa työnalle. Tässä oli kuitenkin hyvä työlista, millä aloitat vuoden 2022 SEO-optimoinnit

Muita elintärkeitä vinkkejä olemme koonneet meidän SEO-CRO oppaallemme, minkä pääset hankkimaan itsellesi lukulistalle tuosta alta.

Lataa SEO-CRO opas

Tilaa digitaalisen markkinoinnin hiljainen tieto sähköpostiisi 2 kertaa kuussa

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Opi lisää Suomen suurimmassa digitaalisen markkinoinnin kirjastossa.

    • Hakukoneoptimointi

    Miksi yrityksenne todella tarvitsee hakukoneoptimointia? Miksi ja milloin palkata SEO-toimisto? Mitä hyötyjä palkkaamisesta on? Milloin et tarvitse SEO-toimistoa?

    Lue lisää
    • Ääniblogi
    • TikTok

    TikTok-markkinointi yritykselle – tärkeimmät seikat kootusti

    Tässä blogissa käymme läpi TikTokia mainoskanavana sekä MRACE® -mallin näkökulmasta.

    Lue lisää
    • Ääniblogi
    • Sisältömarkkinointi
    • Tekoäly

    Kuinka yrityksellesi räätälöity GPT voi parantaa markkinointiasi?

    Kun kaikki käyttävät apunaan samaa työkalua: tekoälyä eli AI:ta, markkinoinnissa erottautuminen vaatii yksilöllisempää panostusta. Kustomoitu GPT on kilpailuvaltti, joka t...

    Lue lisää
    • Digitaalinen markkinointi

    Kansainvälinen digimarkkinointi – kuinka digimarkkinointi voi auttaa yrityksen kansainvälistymisessä?

    Digimarkkinointi voi olla ratkaiseva tekijä kansainvälistymisen onnistumisessa.

    Lue lisää
    • Digitaalinen markkinointi
    • Google Ads

    Microsoft Advertising – Miksi mainostaa Bing-hakukoneessa Googlen rinnalla?

    Microsoft Advertising toimii hyvänä aisaparina hakusanamainonnassa Google Ads -mainonnalle. Tästä blogista opit tärkeimmät syyt, miksi sinunkin tulisi mainostaa myös Bingiss...

    Lue lisää
    • Google Ads
    • Tekoäly

    Google Ads -trendit: Tekoäly entistä vahvemmin mukana

    Digitaalisen kilpailun kiristyessä Google-mainonta osoittaa edelleen vahvaa suorituskykyä.

    Lue lisää
    • Ääniblogi
    • Sisältömarkkinointi
    • Tekoäly

    Miten saat verkkosivustosi sisällöt nousemaan tekoälyn suosituksissa?

    Nykyään ei riitä, että verkkosivuston sisällöt ovat hyvin hakukoneoptimoituja, vaan niiden pitää huomioida myös tekoälyn vaatimukset.

    Lue lisää
    • Ääniblogi
    • Uutiset

    Kumpi voittaa B2B-markkinoinnissa: LinkedIn vai Meta?

    Miten valita oikea kanava B2B-yrityksen mainontaan sosiaalisessa mediassa? Vertailimme LinkedIniä ja Metan kanavia mainostajan näkökulmasta.

    Lue lisää
    • Ääniblogi
    • Digitaalinen markkinointi

    Lanseeraaminen digitaalisessa markkinassa – onnistumisen eväät ja muistilista

    Hyvin suunniteltu ja toteutettu lanseerauskampanja toimii kilpaillussakin markkinassa.

    Lue lisää
    • Videomainonta

    Videomarkkinoinnin trendit: Lyhytkestoiset videot, AI ja videopodcastien hyödyntäminen

    Olipa kyseessä lyhytkestoiset videot, tekoälyn hyödyntäminen tai personoidun sisällön luominen, tämän päivän videotrendit voivat uudistaa tapaasi kommunikoida videoilla.

    Lue lisää