Vuosi 2018 oli Suomen Digimarkkinointi Oy:lle menestys. Liikevaihto nousi 1 764 000 euroon (+37,7%) ja kannattavuus parani 179%, 108 000e tuloksella. Samanlaista kehitystä on odotettavissa myös vuodelle 2019.

Otimme sisäisesti käyttöön ketterät menetelmät ja kehitimme yrityksen toimintaa sekä johtamista kokonaisvaltaisesti. Saimme 11 uutta asiantuntijaa #digitoverien joukkoon. Yrityksen osaamisen taso kehittyi myös ensimmäisillä ulkomaan seminaareilla, jotka koulutus- ja lentobudjetti mahdollistivat jokaiselle asiantuntijalle. Näin pystymme tuottamaan enemmän arvoa asiakkaillemme jatkossakin ja olemaan digitaalisen markkinoinnin kehityksen kärjessä Suomessa.

Kehitimme myös omaa markkinointiamme, koska haluamme jatkossakin pitää linjan, että myymme asiakkaillemme samoja palveluita, joilla hoidamme oman markkinointimme. Meidän kaikki asiakkuudet tulevat tarjouspyyntöjen tai suositusten kautta. Digimarkkinoinnin verkkolehti ylitti odotukset lähes 3 000 latauksella.

Me emme ole sellainen digitoimisto, joka kasvaa puhelinmyyjäarmeijan avulla. Ajatuksena on, että jos emme saa omaa yritystämme kasvamaan digitaalisen markkinoinnin avulla, miksi asiakkaidemmekaan kannattaisi ostaa meiltä sitä. Siksi testaamme palvelumme ensin omassa markkinoinnissamme, jonka jälkeen voimme tarjota niitä ylpeänä asiakkaillemmekin.

Työpaikka, jossa viihtyy

Alusta asti SDM:llä on ollut selvää, että haluamme rakentaa työpaikan, johon on mukava tulla aamulla töihin. Siksi toimiston seinällä oleva tarkoitus (purpose) kuuluu: ”Meillä ei tarvitse elää viikonloppuja varten”. Juhlistamista on treenattu vuonna 2018 kvartaaliteemoilla sekä ensimmäisellä SDM Gaalalla.

Onnistuimme saamaan riveihin 11 uutta arvoihimme sopivaa asiantuntijaa ja kaikkien digitoverien joukostamme jokainen pyrkii olemaan oman osa-alueensa huippu asiantuntija, sekä auttamaan työkavereitaan löytämään sen parhaan mahdollisen version itsestään.

Työssä viihtyvyyttä parannettiin sisäisen NPS-kyselyn, työviihtyvyyskyselyn ja tietenkin jokaiselta digitoverilta tulevien kehitysehdotusten perusteella. Kukaan ei pysty rakentamaan Suomen parasta työpaikkaa yksin, vaan siihen tarvitaan koko joukkue. Meillä on ollut onni löytää mahtavia tyyppejä, jotka uskovat yhdessä tekemiseen ja tekevät markkinointia rakkaudesta lajiin.

Yhdessä tekeminen

Kun rakennamme yhdessä Suomen parasta työpaikkaa, se tarkoittaa täyttä luottamusta ja läpinäkyvyyttä toiminnassa. Niinpä julkistimme vuonna 2018 mahdollisuuden kaikkien digitoverien lunastaa itselleen SDM:n osakkeita.

Tämä lupaus realisoituu nyt keväällä 2019 ja yhtiön omistajapohja laajenee. Alun mahdollistaja ja sijoittaja ostettiin tammikuussa ulos ja näin pystymme laajentamaan omistajuutta digitovereille. Kun kaikki tietävät mitä tehdä ja mihin suuntaan yhdessä soudetaan, on mahdollista saavuttaa oikeastaan mitä vaan.

Asiakkaiden kehitys

Saimme vuonna 2018 monta kansainvälistä isoa yritystä asiakkaiksemme. Näistä esimerkkeinä Bridgestone, Toshiba, Lehto asunnot ja Valtra. Nämä kaikki tulivat tarjouspyyntöjen tai suositusten perusteella, mikä luo paljon uskoa meidän tapaamme toimia ja tehdä tulosta asiakkaillemme. Kun asiakkuudet kasvavat, lähdemme vuonna 2019 kehittämään ketteryyttä eteenpäin asiakkaiden kanssa ja luomme oman markkinoinnin viitekehyksen, jotta pystymme tuottamaan tasaisesti huippu laatuista markkinointia ja kilpailuetua asiakkaillemme.

Pyrimme tarjoamaan asiakkaillemme nopeasti muuttuvassa maailmassa kumppanin, jonka kanssa ottaa digitaalisuuden tuomat mahdollisuudet mitattavasti vastaan siten, että vaikutukset näkyvät positiivisesti liiketoiminnassa.

Vuosi 2019

Vuotemme alkoi sillä, että muutimme uusiin lähes 500 neliön tiloihin, jotka on rempattu meille sopiviksi. Jatkamme yrityksen kehittämistä ketterämmäksi ja parannamme markkinoinnin osaamistamme suunnitelmallisesti. Tulemme palkkaamaan vuoden aikana noin 12 uutta digitoveria. Näistä yksi merkittävimmistä tulee olemaan HR-johtajamme, joka pystyy jatkamaan panostustamme siihen, että työpaikka on enemmän kuin paikka jossa vietetään iso osa päivästä rahasummaa vastaan.

Kiitos digitoverit. Kiitos asiakkaat. Tehdään vuodesta 2019 tähän mennessä menestyksekkäin!