Google otti aiemmin tänä vuonna käyttöön laajennetut tekstimainokset, joihin mahtuu enemmän mainostekstiä kuin vakiomainoksiin. Laajennettujen tekstimainosten avulla yritys pystyy antamaan enemmän tietoa yrityksestään jo heti mainoksessa.
Google on halunnut varmistaa, että mainostajilla on riittävästi aikaa laajennettujen tekstimainosten testaamiseen, jonka vuoksi se jatkoi mainosten testausaikaa 31.1.2017 asti. Helmikuun alusta alkaen et voi siis enää luoda tai muokata olemassa olevia vakiomainoksia Adwords-tilissäsi. Olemassa olevien vakiotyyppisten tekstimainosten näyttämistä jatketaan kuitenkin edelleen laajennettujen tekstimainosten rinnalla.
Kysymys kuuluukin, mitä laajennetuissa tekstimainoksissa kannattaa testata? Mitä niissä kannattaa ottaa huomioon? Ja miten onnistut niiden kirjoittamisessa?
Tästä blogikirjoituksesta saat muutamia vinkkejä laajennettujen tekstimainosten kirjoittamiseen.
Toimivatko laajennetut tekstimainokset paremmin kuin vakiomainokset?
Kun laajennettuja tekstimainoksia verrataan jo olemassa oleviin vakiomainoksiin, on hyvä huomioida, että olet voinut optimoida vakiomainoksiasi vuosia kehittämällä niitä koko ajan paremmaksi. Tämän vuoksi laajennetut tekstimainokset eivät välttämättä heti pärjää vakiomainoksillesi. Optimoimalla laajennettuja tekstimainoksia ja panostamalla mainosten laatuun tulet kuitenkin todennäköisesti saavuttamaan laajennetuille mainoksille korkeamman klikkausprosentin kuin vakiomainoksillesi.
Parantaako dynaaminen avainsananlisäys laajennettujen tekstimainosten klikkausprosenttia?
Dynaamista avainsananlisäystä on käytetty jo kauan aikaa mainoksissa. Eli esimerkiksi mainoksen otsikossa on käytetty koodia {KeyWord:Myydään Autoja}. Tällöin Adwords yrittää vaihtaa aina otsikkoon mainosryhmäsi avainsanan, joka vastaa kävijän tekemää hakua, jolloin mainos on osuu paremmin kävijän tekemään hakuun.
Tutkimukset kuitenkin osoittavat, että avainsananlisäys toimii paremmin vakiomainosten kuin laajennettujen tekstimainosten kohdalla. Laajennettujen tekstimainosten kohdalla kannattaa ennemmin itse käyttää aikaa vahvan mainosviestin kirjoittamiseen ja otsikoiden suunnitteluun kuin käyttää avainsananlisäystä.
Kuinka monta ”polkua” näkyvässä URL-osoitteessa kannattaa käyttää?
Uusissa laajennetuissa tekstimainoksissa on näkyvässä URL-osoitteessa kohdat ”polku 1” ja ”polku 2”. Näissä kohdissa saat lisättyä sanoja mainoksen näkyvään URL-osoitteeseen ja kerrottua kävijälle mahdollisesti paremmin mihin mainoksesi klikkauksen jälkeen ohjaa.
Hyvin usein tässä kohtaa on käytetty ajatusta, että enempi on parempi. Tutkimuksissa on kuitenkin huomattu, että tässä tapauksessa lyhyempi vaihtoehto osoittautuu paremmaksi.
Käyttämällä mainoksissa vain ”polku 1” kohtaa saavutettiin mainoksille korkeampi CTR eli klikkausprosentti. Tulos on mielenkiintoinen ja sinun kannattaa ehdottomasti testata tätä omassa mainonnassasi. Käytä osissa mainoksissa vain ”polku 1” kohtaa ja toisissa mainoksissa sekä ”polku 1”, että ”polku 2” kohtia. Tarkkaile mainosten toimivuutta ajan mittaan ja katso kumpi mainoksista saavuttaa korkeamman CTR:n.
Minkä pituinen on hyvä laajennettu tekstimainos?
Herkästi voisi ajatella, että koska Google on antanut meille lisää tilaa mainoksiin, on meidän myös käytettävä tämä tila. Onko asia kuitenkaan ihan näin yksioikoinen?
Tutkimusten mukaan mainosten otsikot suoriutuvat yhtä hyvin oli niissä sitten 30 tai 60 merkkiä. Panosta siis ennemmin siihen, että luot hyvän otsikon kuin siihen, että kaikki merkit otsikossa tulevat käytettyä. Otsikko usein nappaa kävijän huomion ja on tärkeää, että saat mainoksellesi laadukkaan otsikon ennemmin kuin, että saat käytettyä kaikki merkit.
Kuvausrivissä kannattaa käyttää kaikki käytettävissä oleva tila hyödyksi. Olet saanut kävijän huomion mainoksesi otsikolla ja kävijä on siirtynyt lukemaan mainostekstiäsi. Anna siis tuotteesta tai palvelustasi mahdollisimman paljoa tietoa kuvausrivillä ja käytä kaikki 80 merkkiä hyödyksesi.
Mitä opimme?
- Älä huolestu, vaikka laajennetut tekstimainokset eivät heti toimisikaan yhtä hyvin kuin vakiomainokset, vaan optimoi ja paranna mainoksia ajan mittaan.
- Kirjoita mainokset ennemmin itse kuin käyttämällä avainsanan lisäystä.
- Panosta mainosten laatuun ja tee niistä houkuttelevia.
- Testaa ”polku 1” ja ”polku 2” kohtien toimivuutta.
- Kirjoita mainoksille huomiota herättävät otsikot. Älä välitä tulevatko kaikki käytettävissä olevat merkit käytettyä.
- Käytä kuitenkin kuvausriviltä kaikki merkit ja kerro mahdollisimman paljon lisätietoa kävijälle tuotteestasi tai palvelustasi.
- Testaa erilaisia laajennettuja mainoksia. (Muista siis A/B -testaus).
- Anna vakiomainosten pyöriä laajennettujen tekstimainosten rinnalla ja katso, kummat ajan mittaan toimivat paremmin.
Yhteenveto
Sinun kannattaa ehdottomasti luoda jo nyt laajennetut tekstimainokset vakiomainosten rinnalle, jotta kerkeät testata ja optimoida niitä ennen helmikuun alkua. Ehdit kerätä dataa laajennettujen tekstimainosten toimivuudesta ja löytää niitä mainosten kirjoittamisen keinoja, jotka toimivat sinun tuotteesi ja palvelusi kohdalla. Jos sinulle tuli jotain kysyttävää tai tarvitset apua mainonnassasi, ota rohkeasti yhteyttä.