SDM Academy – opiskelija, ota varaslähtö työurallesi!

Hei sinä loppuvaiheen korkeakouluopiskelija!:wave:

Kiinnostaako sinua ura markkinointitoimistossa? Haluatko palkalliseen harjoitteluun maamme johtavaan digitaalisen markkinoinnin yritykseen?

Jos vastasit kaksi kertaa kyllä, SDM Academy voisi olla sinun juttusi. Seuraava haku suosittuun traineeohjelmaamme avataan alkuvuodesta 2024 – lue alta lisää.👇

Mikä on
SDM Academy?

Me SDM:llä halusimme rakentaa tuleville digimarkkinoinnin osaajille harjoittelupaikan, joka tarjoaa hyvät eväät uran edistämiseen ja yksilölliseen kehittymiseen. SDM Academy on enemmän kuin trainee-ohjelma – se on varaslähtö työurallesi.

Tiedotamme vuoden 2024 Academyn aikataulusta, avoimista tiimeistä ja hakuohjeista tällä sivulla vuoden 2023 loppupuolella. Seuraathan meitä jo somessa?

SDM Academy ei ole todellakaan kahvinkeittoa tai pahviroskien puristamista. Meillä pääset haastamaan itsesi, mutta et ole koskaan yksin. Olet osa taitavaa ja vahvaa tiimiä. Kehityksestäsi huolehtii oma tiimivalmentajasi, joka on alalla kouliintunut digimarkkinoinnin veteraani.

Nyt voi sanoa, että tästä ei opinahjo parane!

Kenelle
SDM Academy on?

SDM Academy on palkallinen, kuuden kuukauden mittainen suomenkielinen trainee-ohjelma viimeisen vuoden ammattikorkeakoulu- tai yliopisto-opiskelijoille.

Oleellista on, että opintosi ovat loppusuoralla, mutta jatkuvat vielä traineejakson jälkeen.

Tarkempi ajankohta tulevalle Academy-jaksolle selviää vuoden 2023 loppupuolella; harjoittelu tapahtuu tuolloin tuttuun tapaan Jyväskylän toimipisteellämme.

Sinun ei tarvitse olla valmis digimarkkinointiguru eikä sinulla tarvitse olla suoritettuna markkinointiin liittyviä opintoja (ne ovat toki plussaa). Tärkeintä on halusi oppia uutta sekä innostus päästä tekemään töitä alan huippujen kanssa heti urasi alusta asti.

Toivomme tietysti myös, että Academyn jälkeen haluat jäädä meille töihin! ♥️

Toisenlainen traineeohjelma

Kutsumme sinut opiskelemaan ja oppimaan lisää: samalla tulet valmennetuksi ja johdetuksi kuten muutkin asiantuntijamme. Kyse on siis opiskelemisesta traineejakson sisällä! Me koulutamme sinut digimarkkinoinnin maailmaan (MRACE® ja MVG-malleihin, ketteryyteen, itsesi johtamiseen sekä tiimien substanssiin) vaihe vaiheelta ja kokonaisuus kerrallaan.

Haluamme panostaa oppimiseesi alusta alkaen, sillä me aidosti toivomme, että puolen vuoden päästä haluat jatkaa yhteistä matkaa kanssamme. Olemme iloisia ja ylpeitä siitä, että meillä aiemmin aloittaneista academylaisista täydet 100 % on työllistynyt meille myös harjoittelujakson jälkeen.

Valikoimme academylaiset huolellisen rekryprosessimme avulla ja perehdytämme tulijat talossamme käytössä olevan onboarding-mallin mukaisesti. Olemme resursoineet academylaisille henkilökohtaista ammattilaisten tukea, aikaa sekä hyvät välineet työn tekemiseen. Teoreettisen opin lisäksi saat Academysta siis käytännön taidon, rahallisen tuen sekä vertaansa vailla olevan valmennuksellisen kokemuksen!

SDM Academy on enemmän kuin traineeohjelma – se on mahdollisuus opiskella asiantuntijoiden tukemana, päästä tuetusti kiinni asiakastyöhön ja kypsyä omaa vauhtia kohti digitaalisen markkinoinnin ammattilaisuutta!

Näin takaamme 🚀-maisen kehityksesi

Lupauksenamme on siis auttaa sinut räjähtävään alkuun työurallasi.

Academyn alussa sinut tutustutetaan MRACE®-markkinointimalliin, joka antaa sinulle monipuoliset eväät käytännön asiakastyötä varten – etenet ja opit työssäsi vaihe vaiheelta. Treenaat samalla oppejasi avustavissa asiantuntijatyössä, josta saat arvokasta kokemusta urallesi!

Alkuvaiheen jälkeen pääset tositoimiin, sillä tässä vaiheessa otat toisen academylaisen kanssa vastuun ihan oikeasta asiakkuudesta. Tiimivalmentaja tai muu kokenut asiantuntija kulkee koko ajan rinnallasi ja huolehti tuesta sekä kehityksen suunnasta.

Lukukauden lopussa häämöttää uurastuksen tulos: tässä vaiheessa olet valmis digimarkkinoinnin ammattilainen! Academyn päättyessä sinulla on valmiudet tuurata muiden asiantuntijoiden asiakkuuksia sekä johtaa itsenäisesti myös omia sellaisia.

Lue lisää vuoden 2022 SDM Academystä

Joni | Google Ads
  • Taustaopinnot: Liiketalous (AMK), brändikärki
  • Tiimi: Google Ads

Kiinnitin heti huomiota SDM Academy -ilmoitukseen: tässä olisi tarjolla mahdollisuus oppia digimarkkinointia mahtavassa yrityksessä! Olin seurannut jo jonkin aikaa SDM:n julkaisemia blogeja, ja tiesin, että SDM:llä asioita tehdään oikeasti hyvin.

SDM ei ole oikeastaan tuntunut harjoittelupaikalta vaan kivalta työpaikalta. Meidät otettiin vastaan vertaisina. Tuntuu, että ihmiset tekevät täällä asioita, joista he pitävät. Täällä oman alan asiantuntijat ovat kokoontuneet yhteen tekemään töitä – ja myös pitämään hauskaa!

SDM:n ydinjuttu, MRACE®-teoria, tukee käytännön tekemistä, joten markkinoinnin välineistö on nyt olemassa, oli töissä sitten missä tahansa tämän jälkeenkin. MVG® ja MRACE® perustuvat harkittuun ja tiedolliseen pohjaan: ei tällaista työpakkia saa mistään muualta!

Ensivaikutelma SDM:llä työskentelemisestä oli se, että kaikki oli mietitty tarkasti. Alussa kerrytetään tietoa, jäsennetään MRACE®-ajattelua ja SDM:n toimintaa: näillä tietopohjilla pystyy tekemään asioita hyvin ja ammattimaisesti!

Koen, että harjoittelujakson aikana oma osaamiseni on kasvanut todella paljon. Sitä muuttuu itsevarmemmaksi, kun osaaminen karttuu ja on taitoa sekä rohkeutta tarjota omaa tuotosta asiakkaalle. Luottamus omaan osaamiseen kantaa pitkälle!

Academy sopii mielestäni parhaiten sellaisille tyypeillä, jotka ovat esimerkiksi opiskelleet markkinointia, viestintää tai brändäystä – tai vaikka kieliä yliopistossa. Täällä hiotaan loput! Hakeutuminen Academyyn oli oman urani paras päätös.

Vilma | some
  • Taustaopinnot: Tietojärjestelmätiede (JYU), restonomi
  • Tiimi: Some

Hain SDM Academyyn, koska olin kiinnostunut asiantuntijatyöstä digimarkkinoinnin parissa. Olin aiemmin kuullut SDM:stä paljon hyvää, joten olin Academy-mahdollisuudesta tosi iloinen.

Olen alanvaihtaja, joten aiempaa kokemusta minulla oli ainoastaan digimarkkinointia käsittelevän opinnäytetyöni kautta. Aloitin tiimiä avustavista töistä, mutta sain nopeasti osallistua myös erilaisiin asiakastöihin ja sain vastuulleni myös omia asiakkuuksia. Nyt työskentelen asiantuntijana sometiimissä, jossa tuotetaan maksettua mainontaa somekanaviin sekä B2B- että B2C-asiakkaille.

Kun tulin SDM:lle, oloni oli tervetullut, vaikka alussa jännitinkin. Ensimmäisen kahden viikon ajan ihmettelin päivittäin sitä, miten hyvää huolta SDM pitää työntekijöistään ja miten paljon hyvinvointia arjessa tuetaan. Olen ollut yllättynyt myös siitä, miten paljon uutta tässä työssä oppii joka päivä – vielä Academyn päätyttyäkin päivittäin!

Paras oppini on ammatillisen itseluottamuksen kehittyminen sekä digimarkkinointiin liittyvien työkalujen ja projektien hallinta. Academystä jää reppuni valtava määrä oppia, josta olen hyvin kiitollinen. Ammattitaidon lisäksi olen saanut täältä elämääni paljon ihania ihmisiä ja ystäviä.

Tuleville academylaisille lähettäisin seuraavat terveiset: Ole avoin ja uskalla olla rohkea oman osaamattomuutesi kanssa. Apua saa, kun kysyy. Ja tervetuloa tänne, täällä autetaan kasvamaan!

Matias | some
  • Taustaopinnot: Liiketalous (AMK), markkinointi, myynti ja johtaminen
  • Tiimi: Some

Teen SDM:n sometiimissä mainontaa asiakasyrityksille. Teemme tavoitteellista digimarkkinointia, jossa määritellään mittareita ja tarkastellaan tuloksia. Arkityömme sisältää myös mm. auditointeja, asiakaspalavereja, viikkopalavereja ja hiljaisen tiedon tunteja. Asiakkaita on eri toimialoilta, joten tarpeita ja tilanteita on moneen lähtöön. Koen kanavakohtaisen työn kehittävän jopa enemmän kuin inhouse-markkinoinnin. Voin rauhassa keskittyä yhteen kanavaan ja samalla työskennellä yhteistyössä muiden tiimien kanssa.

Odotukseni harjoittelujaksoa kohtaan olivat selkeät: halusin oppia lisää ja päästä käyttämään osaamistani käytännössä. Iso juttu olikin se, kun tajusin pian, kuinka kovatasoisia ammattilaisia täällä on töissä! Jos en täällä opi, niin en opi missään.

SDM:ää haluan kiittää siitä, miten paljon olen saanut oppia ja kokea. Työn lisäksi koen kehittyneeni myös työn ulkopuolella. Esimerkiksi toimitusjohtajamme Jaakon GTD-ajankäyttömallikoulutukset, Trellon käyttö ja ketterät organisointitavat ovat parantaneet ajanhallintaani ja elämääni myös vapaa-ajalla. Olen saanut täältä myös paljon uusia ystäviä!

Meidät on academylaisena otettu hyvin huomioon: meiltä kysytään toiveita, kuulumisia ja kuormitukseen liittyviä asioita. Saan myös palautetta siitä, että osaan. SDM:llä välittyy lämpö ja hyvä tunnelma: nämä ovat ne samat asiat, jotka olivat vastassa jo ensimmäisenä päivänä.

MRACE®-malli on laajentanut markkinoinnin ymmärrystäni paljon. Suurin oppini liittyy digimarkkinointiin kokonaisuutena. Haluan edelleen oppia lisää ja olen tutkinut myös opiskelumahdollisuuksia esimerkiksi strategiseen johtamiseen liittyen.

Academy sopii mielestäni ihmiselle, joka haluaa tehdä markkinointialalla työtä myös tulevaisuudessa. Vaikka olisit kokeneempikin, täällä opit varmasti lisää. Itselle reppuun jäävät etenkin markkinointimalliin liittyvät asiat, tekninen kehittyminen sekä asiakastyön hedelmät.

Eetu | Google Ads
  • Taustaopinnot: Tietojärjestelmätiede (YO), markkinointi
  • Tiimi: Google Ads

Hain SDM Academyyn, koska minua kiinnostivat markkinointi ja liiketoiminta. Olin ehtinyt jo opiskella markkinointia, joten pohjatietoa oli jonkin verran. Tietojärjestelmätiede sopii hyvin yhteen markkinoinnin kanssa ja avaa digimarkkinointialan uraväyliä.

Kun näin ensimmäisen kerran Academy-ilmoituksen LinkedInissä, kiinnostuin asiasta ja päätin lähettää hakemuksen. Tein ennakkotehtävän ja osallistuin haastatteluun, josta jäi tosi hyvä fiilis!

Ennen academya tiesin jo opintojeni kautta yleisellä tasolla, mistä adsissa on kyse. Opintoni olivat hyvä pohja Academy-startille. Mahtavaa onkin huomata, että academyjakso on viimeistellyt minusta Google-mainonnan asiantuntijan!

Hyvä meininki oli SDM:llä vastassa ensimmäisestä päivästä lähtien. Ihmiset eivät todellakaan antaneet syytä jännittää! SDM:llä tuli nopeasti tunne, että tulijan ei tarvitse todistella olevansa jotain. Me academylaiset pääsimme yhdenvertaisina mukaan joukkoon.

Paras oppini harjoittelujaksoltani on markkinoinnin substanssiosaamisen ja asiakastyökokemuksen kertyminen. Academy on hands on -juttu, jossa pääsee tekemään monipuolisesti mainontaa, kuten kampanjoiden rakentamista, hakusanatutkimusta ja konversioseurantaa. Myös strateginen oppi on tosi tärkeää, eli se, miten MVG®- ja MRACE®-malleja voidaan hyödyntää niin mainonnassa kuin myös asiakkaan liiketoiminnan ja markkinoinnin ymmärtämisessä sekä kehittämisessä.

Jos markkinointi on lähellä sydäntä, kannustan hakemaan mukaan Academy-jaksolle. SDM on yksi Suomen parhaista työpaikoista alalla. Kun pääsee työhön kiinni ja haluaa aktiivisesti oppia lisää, huomaa pian olevansa asiantuntija – ja se tunne kyllä palkitsee.

Me olemme
SDM

Olemme reilu 60-henkinen konkkaronkka täynnä innokkaita ja iloisia digimarkkinoinnin asiantuntijoita. Viihtyisät ja lunkit toimistomme sijaitsevat Helsingissä ja Jyväskylässä.

Teemme työksemme tuloksellista digimarkkinointia sekä kotimaassa että kansainvälisesti tunnettujen yritysten kanssa: asiakkainamme on yrityksiä aina startupeista pörssiyrityksiin.

Intohimostamme kehittymiseen kertoo MRACE®-mallistamme kirjoitettu kirja, joka on päätynyt myös moniin korkeakouluihin markkinoinnin kurssimateriaaliksi. Pian Digimarkkinointi löytyykin myös englanniksi käännettynä! Lisäksi meillä on Suomen mahtavin digimarkkinointia käsittelevä asiantuntijoittemme rakentama blogikirjasto.

Vaikka haluamme aina tuottaa asiakkaille tulosta, työntekijämme, eli meillä ihan vaan digitoverit, menevät kaiken edelle – ihan oikeasti.

SDM on Great Place to Work -sertifioitu yritys, mikä tarkoittaa sitä, että digitoveriemme mielestä olemme mahtava paikka tehdä töitä ja kehittyä!

Työntekijöiden hyvinvointi on meille strateginen päätös, sillä meille inhimillinen ja arvoihimme perustuva yrityskulttuuri on todella tärkeää. Tavoitteenamme on tulevaisuudessa olla yritys, josta Suomi tunnetaan maailmalla sekä tulla valituksi Euroopan parhaaksi työpaikaksi.

Miltä kuulostaisi tehdä duunia meidän kanssamme? Nyt siihen on uniikki mahdollisuus. Tsekkaa alta fiiliksiä viime kevään gaalastamme sekä tutustu yrityksemme 10-vuotiseen historiaan SDM:n tarinavideo kautta! 👇