Referenssitarina

Autolle.com

Orgaaninen liikenne kasvoi 100% ja Facebookin klikkausprosentti kasvoi 10-kertaiseksi median keskiarvoon nähden

Lue lisää Ota yhteyttä

Autolle.comin hurja kasvu rakennettiin kokonaisvaltaisen MRACE-markkinointimallin siivittämänä

Autolle.com on yksi Euroopan johtavimpia autokaupan digitalisoijia, jonka kasvu on ollut hurjaa. Suomen suosituimpia vaihtoautoja tarjoavan yrityksen liikevaihto on kasvanut kuudessa vuodessa lähes 40 miljoonaan.

Autolle.comin tavoitteena oli alusta lähtien muuttaa tapa, jolla ihmiset ostavat ja myyvät autojaan. Siksi palvelut vietiin täysin digiin.

Nopea kasvu vaati tuekseen skaalautuvan markkinoinnin mallin. Sopivimmaksi malliksi valikoitui MRACE, koska se mahdollistaa markkinoinnin toimenpiteiden mittaamisen ja niiden jatkuvan kehittämisen tulosten perusteella.

Autolle.com yrityksenä

  • Liikevaihto lähes 40 miljoonaa

Tulokset

Tuotetut palvelut

  • Hakukoneoptimointi
  • Google Ads -mainonta
  • Markkinoinnin automaatio
  • Markkinoinnin Dashboard
  • Sisältömarkkinointi
  • Sosiaalisen median markkinointi

Orgaanisen liikenteen määrä on kasvanut yhteistyön aikana

100 %

Kylmien yleisöjen FB-kampanjoiden klikkauprosentti

yli 30 %

Facebookin uudelleenmarkkinointikampanjoiden klikkausprosentti

yli 60 %

MRACE-malli on erinomainen tapa selkeyttää kokonaisuutta. Dashboard jäsentää valtavan määrän tietoa helposti ymmärrettävään visuaaliseen muotoon, mistä sitä on helppo tulkita ja hyödyntää päätöksenteossa

Albert Virtanen
Autolle.com

Digitaalisella markkinoinnilla on ollut ratkaiseva rooli tavoitteet ylittävissä myyntiluvuissa

Asetimme MRACE-mallin jokaiseen vaiheeseen yhdessä tarkat tavoitteet. Asiantuntijoista koostuva tiimimme toteutti hakusanatutkimuksen, määritti Autolle.comille ostajapersoonat sekä lähti tekemään heidän ostopolkujaan palvelevaa Google- ja somemainontaa. Näin voitiin varmistaa, että jokainen markkinointiin laitettu euro tuli kohdennettua oikein ja juuri oikeaan aikaan.

Yhteistyömme on kasvanut ja kehittynyt vuosien aikana. Olemme ottaneet käyttöön markkinoinnin automaation ja reaaliaikaisia tuloksia raportoivan dashboardin, jonka kautta niin kokonaiskuvan kuin kanava- ja kampanjakohtaisten tulosten seuraaminen on helppoa meidän ja Autolle.comin päässä.

Seuraavaksi Autolle.comin tavoitteena on maailman valloitus. Kokonaisvaltaisella ja mitattaviin tuloksiin pohjautuvalla markkinoinnilla on siinä ratkaiseva rooli.

”Saamme markkinoinnin kautta enemmän liidejä kuin koskaan aiemmin.”

Autolle.comin markkinointi on kehittynyt kasvumatkalla valtavasti.

Käytännössä markkinoinnin kokonaiskuluja on tiputettu puoleen aiemmasta, samalla kun tuloksia on kasvatettu.

Autolle.comin markkinoinnista vastaavan Albert Virtasen mukaan onnistuminen ei olisi mahdollista ilman selvää kokonaiskuvaa.

Markkinointimme kehittäminen SDM:n kanssa on ollut ratkaisevassa asemassa onnistumisiimme. Autobisneksessä jos on järkevä tarjooma, niin kannattaa sitä markkinoida, ja SDM:n kanssa ollaan kehitytty aika hyviksi siinä.

Albert Virtanen
Autolle.com

Markkinointiyhteistyö keskittyy koko liiketoiminnan tukemiseen, ei vain markkinoinnin toteuttamiseen erillisenä toimintona

Tuloksellisen yhteistyön pohjana toimii avoin ja raivorehellinen kommunikaatio, jossa ideoita ja palautetta uskalletaan puolin ja toisin antaa. Tärkeintä on, että tiimimme ymmärtää aidosti Autolle.comin liiketoimintaa, jolloin markkinoinnin näkökulmasta järkeviä päätöksiä on helppo tehdä.

Yhteistyömme kehittymistä kuvaa jatkuva yhdessä oppiminen ja kokeileminen.

Autolle.comin tavoitteena on tuplata liikevaihtoaan tilikaudesta toiseen. Siirryttäessä yksittäisistä miljoonista kymmeniin myös markkinoinnilta odotetaan kovempia tuloksia ja uusia innovaatioita.

Albert suosittelee SDM:ää markkinointikumppaniksi etenkin kasvuhakuisille yrityksille.

Nyt ymmärrämme, minkä arvoista mikäkin tekeminen on. Jos haemme liidejä, tiedämme, paljonko niistä on kannattavaa maksaa ja minkä arvoisia ne meille ovat. Olemme päässeet ohjaamaan tekemistämme relevanteilla luvuilla sen sijaan, että vain seuraisimme niitä.

Meille on tärkeää saada kumppanilta jatkuvasti ideoita. Vaikka kaikki eivät toteutuisikaan, niistä voi poikia jotain aivan uutta myös omissa palaveripöydissä. Erottuvat tulokset vaativat rohkeutta ja proaktiivisuutta.

SDM on kantanut kortensa kekoon loistavasti suhteessa markkinaan ja muihin toimijoihin. Olemme pystyneet muovaamaan yhteistyötä juuri sen näköiseksi, mikä palvelee meitä tällä hetkellä tosi hyvin.

Albert Virtanen
Autolle.com

Yhteenveto

Ennen yhteistyömme alkua Autolle.com oli tehnyt digitaalista markkinointia hyvin vähän. Markkinoinnin kokonaisuuden rakentaminen alkoi lähes tyhjästä yhdessä kehittäen.

Yhteistyön myötä Autolle.com on pienentänyt markkinoinnin kokonaiskuluja samalla kun olemme kasvattaneet digitaalisen markkinoinnin tuloksia. Panokset ohjataan nyt sinne, mistä niille saadaan kaikkein suurin tuotto.

Measure
R
C
Engage

Autolle.comin kasvutarina hakee vertaistaan. Heillä on ollut koko ajan halu kasvaa ja kehittää markkinointiaan rohkeasti. Meille on ollut huikea mahdollisuus olla luomassa näin kokonaisvaltaista digitaalisen markkinoinnin kokonaisuutta Autolle.comin osaavan markkinointitiimin kanssa

Ilari Tervonen
Asiakasvastaava, CSO @ Suomen Digimarkkinointi Oy

Ota
yhteyttä

Haluatko saada markkinoinnilla parempia tuloksia?
Lähetä meille siinä tapauksessa viesti, niin olemme sinuun pian yhteydessä. Pääset kertomaan lisää tarpeistasi, joihin alamme sitten yhdessä luomaan ratkaisuja.

    • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.