Siparila Oy ja Suomen Digimarkkinointi Oy ovat sopineet yhteistyösopimuksen, jossa Suomen Digimarkkinointi auttaa Siparilaa kehittämään digimarkkinointiaan kokonaisvaltaisesti. Siparila on Suomen johtava valmiiksi maalattujen sisustus- ja ulkoverhouspaneeleiden valmistaja. Yrityksen vuosittainen liikevaihto on noin 35 miljoonaa euroa, josta 30 % tulee viennistä.

Siparilan tavoitteena on kehittää kykyään palvella asiakkaitaan myös digitaalisissa kanavissa entistä paremmin. Suomen Digimarkkinointi auttaa Siparilaa ymmärtämään asiakkaan ostoprosessia, ja sitä, kuinka digitaalisilla palveluilla voidaan parantaa asiakaskokemusta.

Siparilan tavoitteet liittyvät kasvuun, brändiin ja asiakaskokemukseen

Siparila on kasvanut Suomessa yritysostojen myötä ja kehittänyt yhä korkeamman jalostusasteen tuotteita, jotka nopeuttavat puulla rakentamisen prosesseja. Viime lokakuussa yhdistyminen Thermory AS:n kanssa avaa Siparilalle entistä paremmat valmiudet kansainvälistymiseen.

Siparilan digimarkkinointia lähdetään rakentamaan kokonaisuutena, jossa strateginen sisällöntuotanto, konversio-optimointi ja some- ja Google Ads -mainonta ovat mukana. Aiemmin Suomen Digimarkkinointi on jo toteuttanut Siparilan verkkosivu-uudistuksen. Nyt tavoitteena on luoda Siparilan uusi digimarkkinoinnin malli tukemaan niin kuluttajien päätöksiä kuin jälleenmyyntiverkostoa.

”Toivomme, että yhteistyön avulla voimme luoda selkeän markkinoinnin ja myynnin yhdistävän kokonaisuuden siten, etteivät markkinointi ja myynti ole meillä erillisissä lokeroissaan, vaan tukevat toisiaan. Digimarkkinoinnin avulla haluamme nostaa sekä myynnille että markkinoinnille tärkeän asiakaskokemuksen keskiöön, ja seurata, miten olemme siinä onnistuneet”, Siparilan markkinointijohtaja Laura Sojakka kertoo.

Kumppanuuden tavoitteena on luoda Siparilalle uusi mitattava systemaattinen digimarkkinoinnin malli, mikä palvelee kuluttajia, jälleenmyyntiverkostoa sekä luo pohjaa uusille kansainvälisille markkinoille. Ydintavoitteena on kasvattaa Siparila-brändin tunnettavuutta Suomen markkinoilla. Yhteistyön kautta halutaan saada tuotteiden loppukäyttäjät huomaamaan pidemmälle jalostetun puumateriaalin hyödyt, sekä palvella laajaa jälleenmyyntiverkostoa mitattavin tuloksin.

Selkeä toimintasuunnitelma ratkaisi kumppanuuden

Siparilan markkinointijohtaja Laura Sojakka kertoo, että Suomen Digimarkkinointi oivalsi Siparilan tämän hetkisen tilanteen ja tulevaisuuden tavoitteet, ja onnistui vastaamaan oikealla toimenpidesuunnitelmalla heti sivuston uusimisesta lähtien. Lähitulevaisuus näyttää, millä tavalla digimarkkinoinnin strategiatyö eletään todeksi ja tuloksiksi.

”Olemme kasvaneet viime vuodet erityisesti yritysostojen myötä. Tuotetarjontamme sekä asiantuntijuutemme on laajentunut merkittävästi viimeisen vuoden aikana. On tärkeää löytää oikea kumppani alati elävään ostokäyttäytymisen muutokseen, ja tarjota ostoa tukevia ratkaisuja digikanavissa. Suomen Digimarkkinointi onnistui vakuuttamaan meidät tässä tehtävässä”, Sojakka kertoo.

Suomen Digimarkkinoinnin kumppanuus ratkaistiin lopulta selkeän etenemissuunnitelman avulla.

”Tärkein syy Suomen Digimarkkinoinnin valintaan oli se, että heillä on selkeä markkinoinnin konsepti, mihin Siparilan oli helppo tarttua. Meillä ei ollut talon sisällä valmiina olemassa digitaalisen markkinoinnin prosesseja, joten Suomen Digimarkkinoinnin esitys MRACE-mallin mukaisista markkinointiratkaisuista tarjosi meille hyvän tarttumapinnan. Kun ei itse ole digitaalisen markkinoinnin asiantuntija, niin välillä on vaikea ymmärtää mitä tarjouksien perusteella saa. Nyt kaikki oli pureskeltu valmiiksi palasiksi, ja me ymmärrämme, millaisia osia olemme ostaneet osaksi liiketoimintaamme.”

Myös Suomen Digimarkkinoinnilla iloitaan kumppanista, joka jakaa samoja tavoitteita ja arvoja.

”Mielenkiintoisen historian, vahvan brändin ja uniikit tuotteet omaava Siparila on meille innostava kumppani. Kasvu, kansainvälistyminen ja jatkuva tahtotila kehittyä ovat meille äärimmäisen arvostettuja ominaisuuksia kumppaneissamme.” kommentoi Suomen Digimarkkinoinnin myyntijohtaja Ilari Tervonen.