Google julkaisi viikko sitten 3.9 uuden laajennuksen GoogleAdWords –kampanjoihin eli huomiotekstilaajennukset (Call out ad extension). Googlea lainatakseni ”Huomiotekstilaajennusten avulla voit lisätä kuvailevaa tekstiä vakiomuotoiseen tekstimainokseesi”. Teksti lainattu täältä .

Voit siis lisätä mainoksiisi unikin tekstikuvauksen, siis lisää tilaa mainokseen! --> tämän pitäisi nostaa mainostesi klikkausprosenttia.

Huomiotekstilaajennukset ovat kuin sivustolinkkilaajennukset, mutta ilman linkkiä

Huomiotekstilaajennukset ovat tosiaan kuin sivustolinkkejä, ilman tarvetta erillisille laskeutumissivuille. Huomiotekstilaajennusta klikattaessa, saavut mainoksen alkuperäiselle laskeutumissivulle. Niiden avulla pienemmätkin sivustot voivat laajentaa mainoksiaan, ilman tarvetta uusille laskeutumissivuille.

Huomiotekstilaajennukset näkyvät normaalin laajennetun tekstimainoksen alla ja toimivat siis yhdessä muiden mainoslaajennusten kanssa.

Huomiotekstilaajennukset voidaan määrittää myös tilitasolla ja näin ne toimivat jokaisessa kampanjassa.

Miten huomiotekstilaajennuksia käytetään?

Huomiotekstilaajennuksia tulee olla minimissään 2 kappaletta joka tasolla, mainosryhmä, kampanja ja tili. Google kuitenkin suosittelee, että jokaiselle tasolle luodaan 4 huomiotekstilaajennusta ja ne näkyvät sitten sen mukaan missä järjestyksessä ne ovat, miten pitkiä ne ovat ja miten niitä klikkaillaan.

Google näyttää aina tarkimmalla tasolla määritetyt huomiotekstilaajennukset, eli jos olet määrittänyt ne kampanja ja mainosryhmätasolla, ensin näytetään mainosryhmätason laajennukset.

Laajennuksen rajoitukset:

  • Huomiotekstin pituus: 25 merkkiä.
  • Huomiotekstin sisältö: Huomioteksti ei siis saa toistaa jo kampanjassa tai saman tilin sisällä olevien mainosten tai mainoslaajennusten tekstejä. Esim. jos mainoksissasi mainitaan jo ”ilmainen kuljetus” et voi sitä huomiolaajennuksella toistaa.
  • Huomiotekstissä ei voi käyttää: {KeyWord:Hakusana} lisäystä, eli siihen ei voi lisätä automaattisesti käytettyä hakusanaa.

Esimerkeissä Google näyttää seuraavia asioita huomiotekstilaajennuksina:

  • Asiakastuki 24/7
  • Ilmainen toimitus
  • Kesäale

Mieti siis millaisia tarjouksia, etuja ja ominaisuuksia sinun tuotteilla ja palveluilla on ja luo näistä huomiotesktilaajennukset. Muista huomiotekstilaajennuksia miettiessäsi oma USP (Unique Selling Proposition) ja tuo se esiin, MIKSI TÄMÄ TUOTE/PALVELU KANNATTAA EHDOTTOMASTI OSTAA SINULTA?  Muista kuitenkin, että et voi toitottaa ilmaista toimitusta, sekä mainostekstissä, että huomiotekstilaajennuksessa.

Oletko jo ehtinyt testaamaan huomiotekstilaajennuksia?