Facebookin omistuksessa oleva Instagram on kehittynyt samoilla askelilla kuin isoveljensäkin. Nyt Instagram tuo yrityksille käyttöön omat työkalut, jotta yrityksien profiilit pysyvät paremmin hallinnassa ja liiketoiminnan tehostaminen Instagram-markkinoinnin avulla helpottuu. Tämä uusi ominaisuus onkin Instagram yritystili, jolla hallitset helpommin yrityksesi tietoja. Instagram haastatteli satoja yrityksiä suunnitellessaan toimintoja yritystyökaluihin ja kolme toivomusta nousi yrityksiltä ylitse muiden:

  • mahdollisuus erottautua
  • saada tietoa
  • löytää uusia asiakkaita

Tekstissä käydään läpi mitä hyötyjä Instagram yritystilistä on markkinoinnin tehostamisessa ja analysoinnissa. Kaikki ominaisuudet eivät ole vielä käytössä Suomessa (16.8.2016), mutta totutusti tulevat nopealla tahdilla julkaisemisen jälkeen käyttöön globaalisti.

INSTAGRAM INSIGHT: KETÄ SEURAAJASI OVAT

Kun sinulla on Instagram-yritystili, voit saada seuraajistasi käyttöösi samat tiedot kuin yrityksen Facebook-sivulta.  Näistä tiedoista on hyötyä, kun suunnittelet markkinointitoimenpiteitä. Tiedät milloin seuraajasi ovat paikalla sekä, minkälaisista kuvista ja videoista he pitävät eniten. Tämä helpottaa sisällön tuottamista.

Lisäksi Instagram kertoo seuraajakuntasi demografiset tiedot kuten ikä, sukupuolen ja asuinpaikkakunnan. Tästä on erityisesti hyötyä, kun arvioit vaikutuksia liiketoimintaan. Jos seuraajakuntasi ei rakennu samanlaiseksi kuin sinulta ostavat henkilöt, on viestinnässäsi korjaamisen varaa.

instagram_markkinoinnin_seuranta

Kuva: socialmediaexaminer

Erittäin hyödyllinen tieto on myös nähdä kuinka paljon liikennettä pystyt ohjaamaan verkkosivuillesi Instagramin kautta. Yleisesti tämä katsotaan Google analyticsia hyödyntämällä, mutta yritystilin käyttäjänä se onnistuu näppärästi myös Instagram-sovelluksella.

INSTAGRAMIN TYÖKALUT YRITYKSILLE

Yritystilin päivityksiä voi mainostaa identtisellä periaatteella Facebookin kanssa. Tehtyäsi julkaisun voit mainostaa sitä suoraan Instagramin sovelluksessa ja valita kohderyhmän, sekä päiväbudjetin. Tämä auttaa mainonnan käynnistämisessä huomattavasti verrattuna vanhaan tapaan, jossa Instagram-markkinointi. toteutettiin Facebookin mainostyökaluilla.

instagram yritystili ja julkaisun sponsoroiminen

Instagram-mainontaa yksikertaisimmillaan. Lähde: Socialmediaexaminer

Voit valita hinnoittelun joko näyttökertojen tai klikkausten mukaan ja näet mainonnan tehokkuuden suoraan Instagramin sovelluksesta jolloin budjetin muutokset voidaan tehdä nopeasti.

YHTEYDENOTTO INSTAGRAM YRITYSTILISTÄ

Instagram yritystili mahdollistaa sen, että saat käyttöösi erittäin hyödyllisen yhteydenottonapin profiiliisi ja profiilistasi kiinnostuneet potentiaaliset asiakkaat voivat helposti ja yksinkertaisesti ottaa yhteyttä sinuun suoraan profiilistasi. Napin takaa löytyvät reittiohjeet liiketiloihisi ovat erittäin arvokkaat, kun ihmiset kiinnostuvat paikallisesta tarjouksestasi Instagramissa.

instagram yritystili ota yhteyttä

FACEBOOKIN PARHAAT KÄYTÄNNÖT INSTAGRAMIIN

Mitään uutta ja mullistavaa sosiaalisen median markkinointiin Instagram-yritysprofiili ei tuo vaan ne parhaiten toimivat, mitä Facebookissa on totuttu näkemään. Mainonnan tehokkuutta ne parantavat varmasti. Ihmisten on nyt helpompi olla yhteydessä sinuun ja pystyt huomattavasti tarkemmin seuraamaan mitkä markkinointitoimenpiteet tuovat tuloksen.

Jatkossa on mielenkiintoista seurata, miten Facebook jossain vaiheessa lähtee yhdistämään messengeriä Instagramiin ja näin yhtenäistämään sosiaalisessa mediassa tapahtuvaa asiakasviestintää yritysten näkökulmasta. Liity sähköpostilistallemme niin pysyt mukana jatkossakin uusista digitaalisen markkinoinnin virtauksista.