Kuten kaikki tietävät, Google on suurin hakukone internetissä. Yhä useampi yrittäjä tiedostaa, kuinka tärkeää näkyvyys hakukoneissa on. Mitä fiksummin sitä käyttää yrityksensä markkinointiin, sitä enemmän siitä hyötyy. Tätä digitaalista näkyvyyttä saadaan hakukoneoptimoinnilla sekä AdWords-mainonnalla.

Mainokset vievät yhä enemmän pinta-alaa

Helmikuussa Googlen hakutulossivu muutti mainospaikkojen sijainteja niin, että nyt orgaanisten hakutulosten yläpuolella on 3-4 mainospaikkaa, eli yksi enemmän kuin ennen. Vaikka Googlen mainospaikat poistuivat oikeasta laidasta kokonaan, niin miksi tästä yhden mainospaikan lisääntymisestä puhutaan enemmän? Avataan tätä.

Ei kuulosta suureltakaan muutokselta, että Googlessa näkyy nyt yksi mainos enemmän orgaanisten hakutulosten yläpuolella, mutta sillä on vaikutuksensa. Mainokset, joissa on käytetty tehokkaasti mainoslaajennuksia apuna, tuovat runsaasti pinta-alaa mainoksille. Mainoksissa näkee yhä useammin osoitetietoja, linkkejä alasivuille sekä muita mainoslaajennuksia, jotka tuovat lisää pinta-alaa mainoksille. Miten tämä sitten vaikuttaa AdWords-mainonnan tärkeyteen?

Oletko koskaan ajatellut, kuinka alas AdWords-mainokset nykyään ajavat orgaaniset hakutulokset? Aivan. Nyt orgaaniset hakutulokset näkyvät entistäkin alempana.

Mainoslaajennuksilla saadaan mainoksiin ilmaista lisätilaa ja ne antavat myös paremman syyn klikata mainostasi. Laajennukset tehostavat näkyvyyttäsi ja niillä parannat samalla myös mainostesi klikkausprosenttia. Kun laajennuksina käytetään mm. sivustolinkkejä ja sijaintilaajennusta, vie mainos niiden näkyessä niin suuren pinta-alan hakutulossivusta, ettei mainosta voi olla huomaamatta.

Mainoslaajennuksilla saadaan mainoksiin runsaasti lisää merkkitilaa. Tämä taas antaa hakijalle entistäkin enemmän tietoa, mikä houkuttaa häntä klikkaamaan mainosta. Kun esimerkiksi sijaintilaajennus on linkitetty Google My Business -tilin kautta AdWordsiin, voi AdWords näyttää automaattisesti sijainnin kartalla mainoksesi yhteydessä. Näissä tapauksissa mainoksen pinta-ala vie jo valtaosan näytöstäsi. Tarkempaa tietoa mm. sivustolinkeistä saat blogitekstistä Google AdWords ja sivustolinkit.

Digitaalisuus on nykyään jo sitä luokkaa, että hakija ei jaksa selailla hakukonetuloksia pitkään, vaan haettu tuote tai palvelu täytyy löytyä heti. Myös siksi mainonnan tärkeys korostuu, sillä on helppoa ja nopeaa klikata ylälaidassa olevaa mainosta, josta näkee nopeasti tiedot, onko yrityksellä tarjota sitä, mitä hakija etsii. Mitä alemmaksi orgaaniset hakutulokset työntyvät, sitä helpompi on myös klikata mainosta.

Mainonnalla nopeasti näkyvyyttä yrityksellesi

AdWords-mainonta on hyvä valinta etenkin aloittavalle yritykselle. Aloittavalla yrityksellä on usein uudet verkkosivut, jolla ei ole vielä näkyvyyttä hakukoneissa.

Mainonnalla saavutetaan näkyvyyttä nopeasti, kun taas esimerkiksi hakukoneoptimointi (SEO) ottaa aikansa ennenkuin korkea sijoitus saavutetaan. Varsinkaan, jos yrityksesi ei ole tunnettu vielä, on näkyvyys erittäin tärkeässä roolissa asiakkaiden hankkimiseksi.

Koska myös mainosten näkyvyyttä voidaan säädellä erilaisilla kohdistuksilla, kuten alueen, kielen, laitteen tai ajan mukaan, voidaan myös mainonnan tuottavuutta näillä maksimoida. Mitä laadukkaampia, osuvampia ja informatiivisempia mainokset ovat, sitä paremmin hakija klikkaa mainostasi, ja tuottaa tulosta. Hyvin tehty AdWords-mainonta on myös kustannustehokasta, jonka toimivuutta on helppo mitata.

Mainosten avulla voidaan viestittää asiakkaita entistäkin tehokkaammin palvelun sisällöstä, tuotteesta, sijainnista tai vaikkapa yrityksen saamista arvosteluista. Mainonnalla annetaan hakijalle tehokasta informatiivisuutta pienessä, eikä aina enää niin pienessäkään, paketissa.

Jos kaipaat lisätehoa mainontaasi, kannattaa lukea blogitekstimme 5 vinkkiä, joilla nostat Googlen hakusanamainonnan tehoa.

Älä silti unohda hakukoneoptimoinnin tärkeyttä

Vaikka AdWords-mainokset vievät entistäkin enemmän tilaa hakutulossivujen ylälaidasta, se ei tarkoita, etteikö hakukoneoptimoinnin rooli olisi edelleen yhtä tärkeä. Vaikka mainonnassa on useita etuja verrattuna hakukoneoptimointiin, on hakukoneoptimoinnissakin omat vahvuutensa.

Esimerkiksi, kun mainonnassa joudutaan käyttämään hyvinkin informatiivisia avainsanoja, Google näyttää usein vain yhden mainoksen orgaanisten hakutulosten yläpuolella. Se tulkitsee, ettei hakija ole ostamassa tuotetta tai palvelua, vaan etsii tietoa, ja näin ollen Google näyttää mainoksia vähemmän. Tällöin orgaaninen näkyvyys on tärkeässä roolissa.

Tutkimusten mukaan vain 50% hakijoista klikkaa mainoksia ja loput selaavat suoraan orgaanisiin hakutuloksiin. Tehokkainta olisikin varmistaa korkea näkyvyys kummallakin, hakukoneoptimoinnilla että AdWords-mainonnalla.

Kun yrityksesi näkyy myös orgaanisissa hakutuloksissa, todennäköisyys, että hakija klikkaa mainosta kasvaa jopa 50%. Orgaanisia hakutuloksia pidetään laadun merkkeinä, eli ”hyvät” yritykset näkyvät korkealla.

On yrityksesi markkinointitavoitteista kiinni, kuinka keskität yrityksesi näkyvyyden. Uuden yrityksen on helppoa käyttää AdWordsiä nopean näkyvyyden saamiseksi, mutta hakukoneoptimoinnilla saat näkyvyyttä ja tuloksia pidemmällä tähtäimellä. Kuitenkin AdWords-mainonnassa määrität itse minkä verran mainontaan sijoitat rahaa, ja koska voit seurata mainonnan tuoman kaupan tai yhteydenottojen määrää, voit laskea, kuinka kannattavaa mainonta yrityksesi liiketoiminnan kannalta on.

Yhteenveto

Mainonnalla saadaan helposti ja nopeasti tehokasta näkyvyyttä uudellekin yritykselle. AdWords-mainokset vievät yhä enemmän tilaa Googlen hakutulossivulta ja siksi mainonnan tärkeys korostuu. Mainonnasta tulee koko ajan yhä suositumpaa, joten varmistathan myös oman näkyvyytesi. Mainonta on kustannustehokasta, joten voit saada runsaasti lisää asiakkaita yrityksellesi edulliseenkin hintaan.

Jos sinulla ei ole aiempaa kokemusta mainonnan rakentamisesta, AdWords-ammattilainen rakentaa laadukkaan kampanjan yrityksellesi tuossa tuokiossa. Jos kokemusta jo on, mutta sinulla ei riitä aika tai osaaminen AdWords-tilin pyörittämiseen, ota yhteyttä. Me löydämme oikean tavan ratkaista ongelmat ja saamme mainontasi pyörimään entistäkin tehokkaammin.