Sivustolinkkien avulla voit antaa mainoksessa lisää tietoa yrityksestäsi, parantaa mainostesi näkyvyyttä, klikkausprosenttia ja laatupisteitäsi. Käydään tässä kirjoituksessa läpi kuinka sivustolinkkejä lisätään ja kuinka ne toimivat.

Miksi sivustolinkkejä kannattaa käyttää?

Sivustolinkkien avulla saat valloitettua mainoksellesi lisää tilaa ja voit ohjata ihmiset suoraan verkkosivustosi alasivuille.  Sivustolinkkien avulla voit ohjata kiinnostuneita ihmisiä esimerkiksi suoraan yhteydenottosivullesi, tarjoussivullesi, tietyn tuotteen sivulle jne.

Sivustolinkkien avulla parannat myös mahdollisuuksiasi Adwordsin huutokauppatilanteessa. Otetaan esimerkiksi tilanne, jossa kahdella mainostajalla on samat laatupisteet ja hintatarjoukset. Tässä tapauksessa mainostaja, jolla on paremmat mainoslaajennukset saa mainokselleen paremman sijoituksen Googlessa.

Sivustolinkit tulevat näkyviin hakutulosten yläpuolella olevissa mainoksissa. Ne eivät siis näy mainoksissa, jotka näkyvät sivun oikeassa reunassa. Sivustolinkit näkyvät varsinaisen mainoksesi alla.

Sivustolinkkien kustannukset

Sivustolinkkien klikkauksista veloitetaan klikkauskohtaisen hintatarjouksesi perusteella eli samalla tavalla kuin mainoksia klikattaessa.

Mikäli ihminen klikkaa mainoksestasi useampaan sivustolinkkiä yhdellä näyttökerralla, ei Google veloita sinulta kuin korkeintaan kahdesta klikkauksesta näyttökertaa kohti.

Sivustolinkkien lisääminen

Voit määrittää sivustolinkit kampanjatasolla tai mainosryhmätasolla, joten laita sivustolinkkeihin niitä tuotteita tai palveluita, jotka sopivat kyseiseen kampanjaan tai mainosryhmään. Määritä siis ainakin jokaiselle kampanjallesi omat sivustolinkit.

Voit lisätä sivustolinkkejä kampanjoihisi valitsemalla mainoslaajennukset välilehden ja sieltä sivustolinkit kohdan.

Valitse tämän jälkeen +uusi sivustolinkki.

Linkkiteksti: Tässä esimerkissä ihminen ohjataan yhteydenottosivulle, joten linkkitekstiksi on kirjoitettu yhteydenotto. Linkkiteksti saa olla enintään 25 merkkiä pitkä.

Linkkitekstissä ei saa käyttää symboleita, huutomerkkejä tai hymiöitä. Google ei myöskään hyväksy linkkitekstejä, jotka aloittavat tiedoston lataamisen klikattaessa.

Aloitussivu: Valitse aloitussivuksi se URL-osoite, johon haluat sivustolinkin ohjaavan verkkosivustossasi. Esimerkiksi tässä ohjataan yhteydenottosivulle ja kohde-URL-osoitteeksi on valittu yhteydenottosivun osoite.

Kuvaus: Kirjoita tähän osioon teksti, joka kuvaa sivustolinkkiä ja sitä mihin se ohjaan. Esimerkiksi tässä tapauksessa on kirjoitettu ”ota yhteyttä ja etsitään teille sopivimmat ratkaisut”.  Yksi kuvausrivi saa enintään olla 35 merkkiä pitkä.

Valitse tämän jälkeen ”tallenna”.

Suositeltavaa on lisätä vähintään neljä sivustolinkkiä jokaiseen kampanjaan.

Sivustolinkkien ajoittaminen

Voit määritellä sivustolinkin lisäasetuksista tietyt päivät tai kellonajat milloin haluat sivustolinkkisi näkyvän. Valitse Aloitus- ja lopetuspäivät kohdasta: ”ajoitus” ja valitse ajoituskohtaan päivät ja kellonajat, milloin haluat sivustolinkkiesi tulevan näkyviin.

Miksi sivustolinkkisi eivät näy?

Sivustolinkkisi eivät aina välttämättä tule näkyviin vaikka mainoksesi sijoittuisikin kolmen parhaan mainoksen joukkoon Google haussa. Google ottaa huomioon useita eri tekijöitä, joiden perusteella se katsoo näytetäänkö sivustolinkkejä mainoksesi yhteydessä. Mutta mitä parempi klikkausprosentti mainoksellasi on, sitä todennäköisemmin sivustolinkit tulevat näkymään.

Sivustolinkkien näkyvyyteen vaikuttavia tekijöitä ovat esimerkiksi: Klikkauskohtainen hintatarjouksesi, avainsanojesi laatu, haun tehneen ihmisen käyttämä hakutermi, muut mainoslaajennukset kampanjassasi sekä mainostesi ja sivustolinkkiesi aloitussivujen osuvuus.

Kuinka voit parantaa sivustolinkkien näkymismahdollisuuksia?

  • Lisää kampanjaasi useita eri sivustolinkkejä.
  • Älä laita montaa sivustolinkkiä ohjaamaan samalle aloitussivulle vaan ohjaa jokainen sivustolinkki eri sivulle.
  • Luo sivustolinkkejä, jotka ohjaavat asiakkaat tuotteeseesi tai palveluusi liittyville sivuille.
  • Paranna avainsanojesi laatupisteitä

Yhteenveto

Olethan muistanut käyttää Adwords -kampanjoissasi sivustolinkkejä? Jos et, suosittelen menemään mainoslaajennukset-välilehdelle ja lisäämään sivustolinkit jokaiseen kampanjaasi. Näin parannat laatupisteitäsi, klikkausprosenttiasi ja saat mainoksellesi valloitettua lisää tilaa sekä pystyt ohjaamaan ihmiset suoraan haluamallesi sivulle.