Videoita käytetään verkkosivustolla usein karusellissa tai esimerkiksi sisällön taustalla tuomaan visuaalisuutta. Videoita voidaan hyödyntää verkkosivuilla myös markkinointiin tai yrityksen esittelyyn. Videoiden avulla voit kertoa uusista tuotteistasi, jakaa vinkkejä ja ohjeita palveluiden käyttöön tai kertoa yrityksesi arvoista, historista ja työtavoista. Tällaisia videoita kannattaa käyttää varsinkin sivustosi etusivulla, tuote- ja palvelusivuilla sekä muilla tärkeillä laskeutumissivuilla.

Tässä blogikirjoituksessa keskitytään videoiden tuomiin hyötyihin varsinkin sisältömarkkinoinnin kannalta sekä annetaan vinkkejä videoiden eri käyttötarkoituksista.

Videoiden käyttötarkoituksia

  • Yrityksen brändääminen, kertomalla sen historiasta, arvoista tai työtavoista.
  • Tuote-esittelyt, käyttöohjeet ja arvostelut.
  • Asiakkaan opettaminen, kuinka palvelusi toimii ja miten sitä käytetään.
  • Referenssit.
  • Uusi tuote, palvelu tai muu suuri muutos tai uutinen yrityksestäsi.

Inhimillistä brändisi

Käyttämällä videoissa oikeita ihmisiä annat yleisöllesi keinon yhdistää sivustollasi olevat sisällöt kasvoihin, annat inhimillisemmän kuvan yrityksestäsi ja autat ihmisiä sitoutumaan brändiisi. Jos haluat yleisösi näkevän persoonasi, ovat videot siihen yksi parhaista keinoista. Jos brändisi on tuntematon tai sivustosi uusi, tulee siellä vierailijoille helposti tunne, että he seilaavat tuntemattomilla vesillä. Videot auttavat ihmisiä tuntemaan olonsa kotoisaksi ja luomaan uskottavuutta.

Erotu kilpailijoista

Videosisältö on erinomainen tapa pitää sisältö tuoreena ja erottua kilpailijoistasi. Hyvin tehdyt videot auttavat sinua pääsemään lähelle vierailijoitasi. Annat heille mahdollisuuden nähdä jotain, mitä he eivät kilpailijoiltasi saa tai jotain mitä kilpailijasi eivät ole näyttäneet avoimesti. Kun asiakkaalle koittaa aika tehdä ostopäätös näiden kahden yrityksen välillä, ei valinnasta ole enää mitään epäselvyyttä, ovathan he nähneet jo tuotteesi tositoimessa.

Anna mobiilikäyttäjille jaettavaa

Videot ovat yksi helpoimmista sisällön muodoista jaettavaksi. Jopa 92 % ihmisistä, jotka katsovat videoita mobiililaitteillaan, jakavat niitä muiden kanssa. Dollar Shave Clubin video on yksi tunnetuimmista esimerkeistä juuri tälläisestä videosta.

Paranna näkyvyyttäsi hakukoneissa

Hakukoneoptimoinnin avulla sivustosi löytyy korkeammalta hakukoneista ja saa enemmän kävijöitä. Sivuston hakukonenäkyvyyteen vaikuttavat monet asiat aina linkinhankinnasta avainsanojen käyttöön sisällössä. Mitä kauemmin käyttäjät viettävät aikaa sivustollasi, sitä enemmän hakukoneet arvostavat sivustoasi. Ihmiset myös suosivat videoita hakutuloksissa. Invodon silmänkartoitustutkimus osoitti, että käyttäjien huomio kiinnittyi suoraan videoihin muiden hakutulosten kustannuksella.

Paranna myyntiä

Videoiden hyödyntäminen verkkosivustolla lisää varmasti kiinnostusta yritystäsi ja tuotteitasi kohtaan. Vaikka lisääntynyt kiinnostus onkin mukavaa, loppupeleissä tärkein tavoitteesi on konvertoida liikennettä kaupaksi tai yhteydenotoiksi. Vaikkei sinulla olisikaan verkkokauppaa, videon lisääminen laskeutumissivulle voi lisätä konversiota jopa 80 %.

Kiinnitä huomio

Animoton tutkimuksessa neljä kertaa enemmän käyttäjiä katsoi mieluummin videon tuotteesta kuin luki tuotekuvaksen tekstimuodossa. Video onkin siis loistava keino ohjata käyttäjien huomio sinne, mikä on sinun kannaltasi tärkeintä.

Hyvän videon tunnusmerkkejä

  • Se on lyhyt ja esittää asiansa kattavasti. Tyypillinen videon pituus on noin minuutin luokkaa.
  • Se on joko viihdyttävä tai informatiivinen.
  • Olipa video sitten animaatio tai kuvattu oikeiden ihmisten kanssa, on hyvän videon sanoma selkeä ja läpinäkyvä.
  • Videossa on toimintakehote (call to action) eli video ohjaa katsojan kohti jotain toimenpidettä.
  • Video on korkealaatuinen ja ammattimaisen näköinen.

Videoiden hyödyntäminen verkkosivustolla

Videoille on monta erilaista tehokasta käyttötapaa. Kun videoita aloitetaan tuottamaan, kannattaa niitä tehdä kerralla enemmän kuin mihin on sillä hetkellä tarvetta. Yksi pitkä video voidaan pilkkoa useampaan osaan, minkä jälkeen sen eri osia voidaan käyttää nopeasti markkinointimateriaalina eri kanavissa. Suhteellisen pienilläkin satsauksilla voidaan saavuttaa brändin ja markkinoinnin kannalta huomattavia tuloksia.

Liity sähköpostilistallemme sivupalkissa olevan lomakkeen kautta ja saat vinkkejä digitaalisesta markkinoinnista kaksi kertaa kuukaudessa.

 

Ota yhteyttä