Facebook-markkinointi

Tuomme Facebook-markkinoinnilla ostavia asiakkaita verkkosivuillenne, hankimme myyjienne työpöydät täyteen laadukkaita liidejä ja kasvatamme myyntiänne mitattavasti. Facebook-markkinointi on myös tehokkaimpia keinoja hankkia uutta kysyntää tuotteellenne tai palvelullenne.

Facebook tarjoaa edulliset näyttökerrat, markkinoiden parhaan tekoälyn, markkinoiden tarkimmat kohdennusvaihtoehdot, lähes kolme miljoonaa suomalaista käyttäjää sekä globaalisti skaalaavan mainosalustan.

Katso video Ota yhteyttä

Facebook-markkinointi tuottaa mitattavasti liidejä ja kauppaa sekä luo kysyntää palveluanne kohtaan uusissa kohderyhmissä.

Miksi Facebook-markkinointi kannattaa?

Facebook-markkinointi on noussut suureen suosioon yritysten markkinointistrategioissa, eikä turhaan sillä Facebook-markkinointi on uusasiakashankinnassa tehokas työkalu.

Facebook-markkinointi sopii oikeastaan kaikenlaisille yrityksille, mutta kaikista parhaiten se sopii yrityksille, jotka toimivat maanlaajuisesti tai jopa kansainvälisellä kentällä. Tämä johtuu siitä, että hyödynnämme Facebook-markkinoinnissa tekoälyä, joka vaatii oppiakseen jonkin verran volyymia.

Toisaalta esimerkiksi B2B-yrityksille Facebook-markkinointi tarjoaa loistavia ratkaisuja vaikkapa asiakaslistojen sekä kaksoisolentokohdennusten pohjalta kohdentamiseen, joten pieni kohderyhmä ei lopulta ole ongelma.

Facebook toimii loistavasti myös oikean viestin löytämisessä kohderyhmälle. Näemme suoraan datasta, mitkä mainokset toimivat parhaiten. Jos palvelunne tarjoaa asiakkaallenne hyödyn X ja hyödyn Y, niin voimme testata, kumpi lähestymistapa toimii kohderyhmäänne paremmin. Se voi muuttaa koko yrityksenne markkinoinnin tulokulmaa parempaan suuntaan.

Ota yhteyttä

Tuotamme myyntinne työpöydät täyteen laadukkaita liidejä halvalla, joten myynnin ei tarvitse soittaa enää kylmäsoittoja.

Tuomme mitattavaa kauppaa, oli yrityksesi sitten 10 € tuotteita myyvä verkkokauppa tai 100 000 € B2B-kokonaisuuksia myyvä yritys. Saat tuotteesi juuri haluamasi kohderyhmän eteen ja pääset hyödyntämään koneoppimista saavutettuasi riittävän ostovolyymin

Ota yhteyttä

Mitä asiakkaamme sanovat

Suomen Digimarkkinointi tuotti meille vuoden 2017 aikana Facebookista liidejä, jotka toivat meille 7-numeroisen summan kauppaa. Facebook-markkinoinnin ROI oli 3869%

Matti Perkkiö, Chief Marketing & Digital Officer, LämpöYkkönen Oy

Digimarkkinointi ohjasi potentiaalisia asiakkaita Facebookista tarjouspyyntösivulle. Tavoitteena oli saada henkilö jättämään tarjouspyyntö.

Tuloksena koko traktorisarja myytiin loppuun kuukaudessa ja tarjouspyyntöjä tuli enemmän kuin mistään muusta vuoden 2017 kampanjastamme.

Kimmo Kokkonen, Markkinointi­päällikkö, AGCO Suomi Oy

Yhteistyöprojekti on vielä puolimatkassa, mutta kävijämäärät ja näkyvyys ovat lisääntyneet jo nyt aivan valtavasti. Verkkosivujemme orgaaninen kävijämäärä kasvoi puolen vuoden aikana 97%, eli lähes tuplaantui, mm. hakukoneoptimoinnin ansiosta.

Kasperi Leppänen, CMO, Prima-rakentajat Oy

 
Ota yhteyttä

Facebook-markkinointi MRACE-viitekehyksen mukaan

Facebook-markkinoinnilla vaikutamme koko MRACE-malliin asiakkaan ensikosketuksesta hänen sitouttamiseen saakka.

Olemme tehneet miljoonilla euroilla kauppaa tämän mallin avulla niin myyntiorganisaatioille kuin verkkokaupoille viimeisen 3 vuoden aikana.

Mallimme keskiössä on laaja sosiaalisen median strategia, jossa tutkimme toimialanne markkinaa, kilpailijoitanne sekä luomme teille ostajapersoonat. Kun tunnemme ostajapersoonienne ostoprosessin, niin pystymme rakentamaan sisällöt, kohdistukset ja mainonnan kulmat tuon ostoprosessin ympärille. Sen ansiosta asiakkaanne kokevat markkinoinnin auttavana jo ensimmäisestä mainoksesta lähtien, jolloin se ei ole tungettelevaa myyntipuhetta, vaan asiakasta auttavaa palvelua.

Käytämme myös hyväksemme Facebookin algoritmia, tekoälyä sekä Smartly-työkalua.

mrace markkinonti malli
mrace-r
mrace-a
mrace-c
mrace-e
mrace-m

Usein
kysyttyä

Kuinka paljon Facebook-markkinointi maksaa?

Facebook-markkinoinnin hinta voidaan jakaa kahteen osaan: työhön ja mediaan. Mediabudjetti menee suoraan Facebookille ja työ on se osuus, mitä markkinointiin käytetty aika maksaa. Voit tehdä työn tietysti myös itse, jolloin maksat pelkän median, mikäli et laske työllesi yhtään arvoa.

Mediabudjetin osalta yleisenä nyrkkisääntönä voidaan pitää, että 1000 näyttökertaa Facebookin uutissyötteessä maksaa 7 euroa Suomessa. Tämä on arviona yleensä hieman yläkanttiin, mikäli mainontaa tehdään hyvin, mutta se on hyvä lähtökohta.

Huomionarvoista on se, että hinta vaihtelee Facebookin sisällä todella rajusti sen pohjalta, kuinka hyvää sisältösi on. Toinen sisältö samaan kohderyhmään voi maksaa 15 euroa per 1000 näyttökertaa, toisen maksaessa vain 2 euroa per 1000 näyttökertaa. Tämä pelkästään sen takia, että ihmiset tykkäävät kuluttaa toista sisältöä enemmän kuin toista. Tiivistettynä, Facebook siis palkitsee hyvästä sisällöstä mainostajia.

Miten saan lisää tykkääjiä facebook-sivulleni?

Facebook-sivullesi tulee tykkääjiä luonnostaan tehdessäsi Facebook-mainontaa, mutta voit myös hankkia lisää tykkääjiä maksetun mainonnan avulla. Tykkääjien hankkiminen maksetulla mainonnalla on kuitenkin vain harvoin suositeltavaa, sillä tykkääjien määrä ei enää takaa näkyvyyttä, niin kuin vielä muutama vuosi sitten takasi.

Yleisesti ottaen tykkääjien keräämisen ei siis tulisi olla ensisijainen tavoite, vaan asia joka tulee muun hyvän toiminnan seurauksena.

Mikä Facebook-markkinoinnissa maksaa?

Moni kysyy myös, mikä yleensäkin Facebook-markkinoinnissa maksaa. Käytännössä Facebook tarjoaa vain hyvin vähän näkyvyyttä ilmaiseksi yrityksille, minkä takia yritykset joutuvat maksamaan näkyvyydestä. Voit valita useasta maksuperusteesta videon näytöistä, linkin klikkauksiin tai näyttökertoihin. Kuitenkin joka tapauksessa joudut maksamaan siitä, että mainontaasi näytetään Facebookissa.

Miten pystyn kohdistamaan mainontaa verkkosivulla käyneille?

Tämä onnistuu Facebook-pixelin avulla. Käytännössä keräät siis dataa sivustoltasi, jonka jälkeen luot mukautetun kohderyhmän verkkosivuillasi käyneistä mainosten hallinnassa tai power editorissa.

Millaisia tapoja kohdentamiseen Facebookissa on?

Facebookissa pystyt kohdentamaan todella tarkasti, lähes tulkoon koiran tai kissan värin mukaan. Suomessa kohdentaminen ei ole aivan niin tarkkaa kuin USA:ssa, jossa pystyy kohdentamaan muun muassa luottokortin pohjalta, tulotason mukaan tai asunnon arvon mukaan. Mutta Suomessakin on tarjolla useita todella mielenkiintoisia kohdennuksia, esimerkiksi vanhemmuus, koulutus, työpaikka, sukupuoli, ikä, sijainti, kieli, parisuhdetilanne, kiinnostuksen kohteet sekä lukuisia muita.

Käytännössä Facebookin algoritmi on kuitenkin suunniteltu isoja markkinoita, kuten USA:ta varten, mikä täytyy ottaa huomioon mainonnan kohdentamisessa myös Suomessa. Tehokkaimmillaan algoritmi on suurissa 500 000–1 miljoonan kohdeyleisöissä, minkä takia usein kohdeyleisöön kannattaakin sisällyttää myös henkilöitä, jotka eivät kuulu pääkohderyhmään ja karsia porukkaa oikeanlaisella sisällöllä.

Kuinka nopeasti Facebook-markkinoinnista voi odottaa tuloksia?

Tämä on tapauskohtaista. Joissain tapauksissa muutamassa tunnissa, toisissa tapauksissa muutaman vuoden aikajänteellä. Riippuen pitkälti siitä, mitä tavoitellaan, mitkä ovat asetetut mittarit sekä mikä on lähtötilanne.

Oleellisinta on se, että tuloksia mitataan alusta saakka ja edetään koko ajan oikeaan suuntaan. Yleensä tuloksia saadaan alusta pitäen, mutta markkinoinnin saamisessa mitattavasti kannattavaksi voi kestää useita kuukausia. Tämän takia me sitoudumme yleensä tekemään Facebook-markkinointia uuden asiakkaan kanssa 4 kuukaudeksi, sillä se on yleensä sellainen aikajänne, jolla pystytään vetämään jo johtopäätöksiä siitä, onko Facebook-markkinointi kannattavaa yritykselle.

Ovatko asiakkaani Facebookissa?

Mikäli asiakkaasi ovat 25–50 vuotiaita, niin tavoitat suurimman osan kohderyhmästäsi suoraan Facebookista. Myös 50–65 vuotiaita tavoitat Facebookista erinomaisesti. Tämän lisäksi myös 18–25 vuotiaat tavoittaa erinomaisesti Facebookin sisaralusta Instagramin kautta, johon pystyy tekemään mainontaa suoraan Facebookin-mainosalustasta.

Yleisesti ottaen voisi siis sanoa, että jos asiakkaasi kuuluu noihin ikäjakaumiin, niin asiakkaasi löytyy Facebookista.

Miten saan näkyvyyttä Facebook-julkaisulleni?

Facebook-julkaisut keräävät ilmaiseksi jonkin verran näkyvyyttä, riippuen siitä, kuinka paljon ihmiset julkaisustasi tykkäävät. Yleensä yritysten kannattaa kuitenkin myös sponsoroida julkaisujaan muutamalla eurolla näkyvyyden saavuttamiseksi. Tämä on mahdollista helpoiten julkaisun yhteydessä olevan ”mainosta julkaisua” -nappulan kautta.

Kannattaako yritykseni tehdä Facebook-markkinointia?

Mikäli kohderyhmäsi kuuluu edellä mainittuihin demografioihin ja vastasit kyllä aikaisemmin esitettyihin check-listan kysymyksiin, niin kyllä kannattaa. Mikäli et ole kaikista kysymyksistä vielä ihan varma, mutta demografiat osuvat, niin sinun todennäköisesti kannattaa alkaa vähintäänkin suunnitella Facebook-markkinointia. Vielä ei välttämättä ole oikea aika Facebook-markkinoinnin aloittamiseen yrityksellesi, mutta mikäli resursseja on, niin pystytte ehdottomasti tekemään tuloksia Facebook-markkinoinnilla.

Facebook-kampanja on hyvä keino kokeilla Facebook-markkinointia ensin pienemmällä volyymilla, jos tarvitsette markkinointia esimerkiksi tapahtumalle tai muulle vastaavalle.

Ota
yhteyttä

 1. Luo uutta kysyntää
 2. Generoi myyntivalmiita liidejä
 3. Tuota mitattavaa kauppaa
 4. Kehitä brändiänne ja tunnettuuttanne
 5. Sitouta asiakkaita yritykseenne

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
 • Lue lisää Facebook-markkinoinnin käytännön toteutuksesta

  Lue lisää

  Mitä kaikkea Facebook-markkinoinnilla voi tehdä?

   1. Facebook remarketing – tavoita sivustollasi vierailleet asiakkaat tehokkaasti uudestaan

  Facebook-remarketing on yksinkertainen tapa tavoittaa verkkosivuillasi käyvät ihmiset tai mainostesi kanssa vuorovaikutuksessa olleet ihmiset. Facebook-remarketing on tehokkaimmillaan, kun pystyt tarjoamaan spesifiä ratkaisua spesifiin ongelmaan. Eli esimerkiksi, kun asiakas käy katsomassa sivuillasi kattoremonttisivua, niin uudelleenmarkkinoit hänelle kattoremontin ostajan opasta. Lue lisää: Facebook-remarketing.

   1. Dynaaminen uudelleenmarkkinointi ja dynaamiset tuotemainokset

  Dynaamisessa uudelleenmarkkinoinnissa käytetään dynaamisia tuotemainoksia ja se on verkkokaupoille suunnattu mainosmuoto. Käytännössä se on edistynyt versio uudelleenmarkkinoinnista, jossa Facebook tekee mainokset puolestasi automaattisesti. Dynaamisen uudelleenmarkkinoinnin avulla pystyt näyttämään ihmisille Facebookissa mainontaa juuri siitä tuotteesta, jota hän äsken katsoi verkkokaupassasi tai jonka hän lisäsi ostoskoriin, mutta jätti kuitenkin ostamatta. Lue lisää: Facebook Dynaaminen Uudelleenmarkkinointi

   1. Maksullinen mainonta kylmiin yleisöihin – tuota kylmistä yleisöistä lämpimiä liidejä

  Maksullisella mainonnalla kylmiin yleisöihin tarkoitetaan uusien asiakkaiden houkuttelua Facebookista. Kokonaisuudessaan se on hyvin samankaltaista kuin remarketing. Suurimpana erona on se, että remarketingissa mainontaa kohdennetaan henkilöille, jotka jo tuntevat yrityksesi, kun taas kylmiin yleisöihin tähdätessä pyritään hankkimaan täysin uusia asiakkaita, jotka eivät ole vielä kuulleet yrityksestäsi. Lue lisää: Facebook-mainonta.

   1. Facebook Myyntiputki – ylivoimainen keino maksimaalisiin tuloksiin Facebook-markkinoinnilla

  Facebook Myyntiputki tarkoittaa kaikkien edellä mainittujen yhdistämistä tavalla, joka tukee asiakkaan ostoprosessia kokonaisvaltaisesti. Käytännössä tämä tapahtuu niin, että luodaan erilaisia sisältöjä ja niihin ohjaavia mainoksia kaikkiin eri ostoprosessin vaiheisin sekä kohdennetaan mainonta vastaamaan näitä ostoprosessin vaiheita. Yleensä Facebookista saavutetaan maksimaaliset tulokset juuri myyntiputken avulla. Lue lisää: Facebook-myyntiputki.

  Facebook-markkinoinnin suurimmat edut ovat:

  1. Facebookilla on Suomessa lähes kolme miljoonaa käyttäjää
  2. Facebook-markkinointi on mahdollista kohdentaa todella tarkasti juuri oikeille ihmisille. Tämä on ehkä Facebookin suurin kilpailuetu muihin kilpailijoihin verrattuna, sillä yksikään toinen alusta ei tarjoa yhtä tarkkaa kohdentamista.
  3. Facebook-markkinoinnin tehokkuus voidaan mitata ja tulokset raportoida
  4. Facebook-markkinointi kehittyy hurjaa vauhtia Facebookin mainosalustan mukana ja sitä myös tulokset paranevat, mikäli pysyt vain ajan hermoilla.

  Facebook-markkinointi on tietyllä tapaa TV-mainonnan ja Google-mainonnan yhdistelmä. Pystyt rakentamaan brändiä ja pääset käsiksi suuriin kohderyhmiin, mutta pystyt kuitenkin mittaamaan tuloksia äärimmäisen tarkasti ja kohdentamaan mainontaa äärimmäisen tarkasti. Tärkeintä on, että Facebook-markkinointi on suunniteltu kunnolla ja toteutettu vastaamaan yrityksesi tavoitteita.

  Facebook-markkinoinnissa kannattaa ottaa huomioon kohderyhmäsi, asiakkaittesi ostoprosessi sekä tavoitteesi. Tämän lisäksi tietenkin budjettisi sekä se, millä tasolla yrityksesi tunnettuus ja markkina yleisestikin on, vaikuttavat merkittävästi Facebook-markkinoinnilla saavutettaviin tuloksiin.

  Suurimpana haasteena Facebook-markkinoinnissa ei ole se, tavoitetaanko kohderyhmä vaan se, millainen viesti ja tarjous kohderyhmään puree. Miten siis saadaan asiakkaan mielenkiinto heräämään.

  Tässä näyttelee suurta osaa Facebook-strategia, joka on paras ja yleisin keino aloittaa Facebook-markkinointi

  Me autamme

  Jos et vielä tiedä, mikä vaihtoehdoista on sinulle paras mahdollinen, ei syytä huoleen. Hyvin usein mikään yksittäinen ratkaisu ei ole juuri se oikea vaan Facebook-markkinointi on prosessi. Siinä yhdistellään erilaisia kampanjoita ja testataan, mikä tuo parhaat tulokset. Pystymme erittäin nopeasti arvioimaan, millaisia Facebook-markkinoinnin ratkaisuja sinä tarvitset ja toteutamme ne yrityksesi toimialan mukaan.

  Yrityksesi näköistä mainontaa

  Kun alamme suunnitella Facebook-markkinoinnin toimenpiteitä, pidämme huolen, että se on sinun yrityksesi näköistä ja edustaa yritystäsi juuri oikein. Keskustelemme, mitkä markkinoinnin tavoitteesi ovat ja käymme tulokset läpi yhdessä. Näin opit lukemaan tuloksia tarkemmin ja saat lisäksi hyödyllistä tietoa myös muihin markkinointikanaviisi, kun tiedät, millainen mainonta toimii kohderyhmääsi.