Videontuotanto on jatkuvasti yhä tärkeämmässä roolissa yritysten markkinoinnissa. Tähän on syynä muun muassa se, että hyvälaatuista videomainontaa voidaan käyttää nykyisin niin monessa erillisessä kanavassa. Millainen videosisältö sitten saa asiakkaasi sitoutumaan yritykseesi Facebookissa ja miten Facebook-videot auttavat sitouttamisessa oikeassa elämässä?

1.      Inspiroi asiakkaitasi

Innostaminen on hyvä tavoite videotuotannossa ja Facebook-markkinoinnissa. Inspiroivat videot saavat huomattavasti enemmän sitoutumisia (tykkäyksiä, jakoja tai kommentteja), kuin suorat myyntivideot. Näin viestisi leviää tehokkaammin myös orgaanisesti eli ilman maksettua mainontaa.

Inspiroivat videot voivat olla kestoltaan lyhyempiä ja tuote tai palvelu on osa inspiraatiota. Sinun ei tarvitse tehdä kovaa myyntiä vaan voit jakaa ajatuksia ja mukavia tunteita.

Marimekko on tehnyt Facebook-sivulleen lyhyitä videoita, joiden tarkoitus on inspiroida lyhyillä pätkillä. Voit katsoa heidän esimerkkinsä täältä.

2.      Opeta asiakkaitasi

Informaation jakaminen on tehokas tapa saada sitoutumisia videoosi. Yrityksen kannattaa olla luotettavien videoiden tuottaja ja informaation jakaja. Tätä helpottaa, jos kohdeyleisö tunnetaan hyvin. Videoilla ei tarvitse olla pelkkää tuotetietoa, vaan tärkeintä on jakaa informaatiota oikeista, ihmisiä kiinnostavista asioista. Asiakkaasi kyllä muistavat yrityksesi ja ennen kaikkea palaavat kanavasi pariin toistuvasti, kun saavat siitä itselleen hyötyä.

Erityisen hyödyllistä on luoda asiantuntija-asemaa ja olla oman alansa luotettava toimija. Edut ovat siis samat kuin blogin tuottamisessa, mutta videomateriaali sopii paremmin Facebook–ympäristöön.

Esimerkiksi Moz julkaisee lyhyitä opastusvideoita hakukoneoptimointiin Facebook-sivullaan. Katso ne täältä.

3.      Viihdytä videoilla

Ihmiset ovat Facebookissa kuluttamassa aikaa eli viihtymässä. Viihdyttävyys on loistava tapa saada ihmiset kuluttamaan aikaansa videoidesi parissa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että julkaisemasi videot voivat olla mitä tahansa viihdettä. Kannattaa sitoa niiden sisältö omaan liiketoimintaan ja erityisesti ajatella oman kohderyhmänsä kautta.

4.      Luo Facebook-videoille oma soittolista

Kun tuotat useita erilaisia videotyyppejä, luo niille omat soittolistat. Näin voit hallita, miten videot tulevat esille katsojille, ja myös videoiden tyyppi pysyy samana. Et halua pompottaa ihmisiä videotyypistä toiseen. Kun he tulevat videosi pariin, näytät heille samankaltaisia videoita peräkkäin. Tämän tarkoituksena on tietenkin saada ihmiset viettämään enemmän aikaansa sinun videoidesi parissa ja näin sitoutumaan paremmin.

Facebookin omat ohjeet soittolistojen tekoon löydät täältä.

5.      Ohjaa ihmiset eteenpäin videoosi Facebook-sivulta

Facebook mahdollistaa videon lisäämisen kansikuvan päällä olevaan toimintokutsuun. Tämä on erityisen hyödyllistä, kun ihmiset tulevat ensimmäistä kertaa Facebook-sivullesi ja haluavat tietää yrityksestäsi lisää. ”Katso video” -painikkeen takana voi olla yksinkertainen yritysesittely tai erilaisia tuotteiden käyttötapoja. Yksi video kertoo yrityksestäsi enemmän kuin miljoona sanaa ja saat ensimmäistä kertaa yritykseesi tutustuvan ihmisen sitoutumaan huomattavasti paremmin.

Aikasempi ohjeemme toimintokutsun käyttöön

Voit lisätä videon helposti ja se voi ohjata joko verkkosivuillesi tai Facebook-sivusi video-osioon.

6.      Upota Facebook-video verkkosivuillesi

Facebook-videot voi upottaa yksinkertaisesti verkkosivuillesi. Tällöin verkkosivusi vierailijat voivat esimerkiksi katsoa videon luettuaan palvelustasi tai yrityksesi blogin. Facebook-videon upottaminen on hyvä idea myös siinä mielessä, että voit ohjata epäröivän asiakkaan yrityksesi Facebook-sivulle. Tällöin Facebook on hyvä jatkumo ja muodostaa luottamusta sekä sitoutumista yritykseesi.

Täältä löydät ohjeet siitä, kuinka Facebook-video upotetaan verkkosivulle.

Monikäyttöiset videot

Videoita voidaan käyttää niin monella tapaa ja tehokkaasti, että videoiden tuottaminen kannattaa aloittaa mitä pikimmiten. Samalla kertaa voidaan kuvata ”ylimääräistä” videomateriaalia, josta voidaan jalostaa tarvittaessa nopeaa markkinointimateriaalia yrityksen tarpeisiin.

Me emme tee itse videoita, mutta autamme sinua miettimään, miten videotuotanto auttaisi parhaiten sinun liiketoimintaasi. Varmaa on kuitenkin, että tekemätön video ei sinua auta.