Voitko kertoa 30 sekunnin videolla enemmän kuin yhdellä kuvalla? Mikäli vastaus on kyllä, nyt videoiden hyödyntäminen osana Display-mainontaa on mahdollista.

Googlen responsiiviset Display-mainokset ovat parantuneet tänä vuonna mittaamisen kannalta ja merkittävänä uutena ominaisuutena mukaan on tullut mahdollisuus käyttää videosisältöä Googlen Display-verkossa.

Käytännössä voit asettaa responsiiviseen display-mainokseen kuvien lisäksi myös enintään viisi videota. Näin voit näyttää videosisältöäsi potentiaalisille asiakkaillesi samalla, kun he selaavat maikkarin uutisia, 10 vuorokauden sääennustetta tai jääkiekon otteluohjelmaa.

Responsiivisten Display-mainosten luominen ja videoiden lisääminen niihin on helppoa. Vinkkinä, mikäli haluat personoida mainoksen pääväriä (erityisesti otsikon taustaväriä) sekä (painikkeiden värit), ne voi ja kannattaa muokata yrityksesi värimaailman mukaiseksi. Onnistuneen responsiivisen mainoksen tekemiseen kannattaa lukea kattava ja tuore Word Streamin artikkeli.

Kuinka lisäät videon Display-mainokseen?

Responsiivisissa Display-mainoksissa annat mainokseen logon, useamman kuvan sekä tekstin, joiden avulla Google luo erilaisia yhdistelmiä. Erilaiset variaatiot sopivat hyvin erikokoisiin mainospaikkoihin. Videon lisääminen responsiiviseen display-mainokseen on äärimmäisen helppoa. Kun video on yrityksesi Youtube-kanavalla, tulee sinun ainoastaan lisätä videon url-osoite mainokseen.

Responsiivisilla video-, kuva- ja tekstimainoksilla katat suuren joukon eri kokoisia mainospaikkoja.

Responsiivisten mainosten toimivuuden vertailu

Responsiivisten mainosten vahvuus on helppo vertailtavuus. Yksittäisten elementtien (eri kuvien, otsikoiden, kuvaustekstien tai videoiden) toimivuutta voi tarkastella helposti mainoksen sisältö (assets) -osioista.

Vastaavasti Google Adsin yhdistelmät (combinations) -osiosta voit tarkastella, mitkä kokonaisuudet (eri elementtien yhdistelmät) toimivat parhaiten ja mitä niistä on näytetty eniten. Mikäli käytät responsiivisissa mainoksissa erilaisia videoita, näet myös, kuinka hyvin ne toimivat.

Display-mainoksen eri elementtien vertailu on todella helppoa. Pääset vertailuun klikkaamalla mainoksen ”näytä sisällön tiedot” (view asset details) -tekstiä.

Videosisällön hyödyt Display-mainonnassa

Googlen Display-verkon kautta tavoitat käytännössä kaikki netin käyttäjät ja juuri oikean kohdeyleisön. Koska videon potentiaali on paljon suurempi kuin pelkän kuvan, suosittelen testaamaan videosisältöjä myös Display-mainonnassa. Video tarjoaa mahdollisuuden kertoa tuotteestasi tai palvelustasi paljon laajemmin kuin staattinen kuva ja siksi se voi auttaa brändäyksessä. Erityisesti RACE-viitekehyksen sitouttamisen (engagement) ja kattavuuden (reach), kannalta video puree hyvin.

Video tuo yritystäsi myös paljon lähemmäs asiakasta. Kaupanteko perustuu luottamukseen, joten kun sinä tai asiakkaasi kerrotte palvelustanne videolla, luottamus kasvaa.

→ Lukuvinkki: kuinka tavoitat Display-mainonnalla kohderyhmäsi ostosuppilon jokaisessa vaiheessa.

Kannattaako videoita käyttää Display-verkossa?

Testaamalla erilaisia kuva- ja videosisältöjä näet, mikä saa asiakkaidesi huomion heräämään. Kannattaa kuitenkin huomioida, että valtaosa Display-verkon mainospaikoista on varattu perinteisille formaateille. Videon lisääminen responsiivisiin mainoksiin tuo siis toistaiseksi hyvin vähän näyttökertoja videosisällölle. Kannattaa kuitenkin muistaa, että display-verkossa näytettävän videomainoksen kohdalla et maksa pelkästä mainoksen näkymisestä yhtään mitään, maksat ainoastaan sivuille johtavista klikkauksista.

Muutaman kuukauden testaamisen perusteella Google on aina ilmoittanut videoiden toimivan erinomaisesti responsiivisissa Display-mainoksissa. Tarkempaa tietoa siitä, mihin Google perustaa tämän arvion, on toistaiseksi mahdotonta löytää. Kuten mainittu, on suurin osa Display-verkon mainospaikoista varattu kuvamainoksille, ja myös oman datani perusteella videomainokset näkyvät tämän vuoksi harvoin.

Googlen tiedotteen mukaan, videot saattavat näkyä Display-verkossa kuvan sijaan, mikäli Google Ads arvioi, että videot saattavat toimia tehokkaammin. Käynnistyykö video suoraan vai vaatiiko videon käynnistyminen klikkauksen, sekä onko videossa oletuksena äänet, riippuu julkaisualustan asetuksista ja vaatimuksista sekä käyttäjän kontekstista. Tämän vuoksi suosittelen valitsemaan sellaisen videoformaatin, joka toimii hyvin myös ilman ääniä.

Saman tiedotteen mukaan Google kertoo videoiden näkyvän hyvin erilaisissa mainospaikoissa, sekä mobiililla että tietokoneilla, mutta videoiden olevan erityisen tehokkaita mobiili-appeille suunnatuissa kampanjoissa.

Lähtökohtaisesti en suosittele koskaan näyttämään display-mainoksia mobiiliappien yhteydessä. Googlen tarkoitus on tehdä rahaa ja mobiili-appit tuottavat runsaasti vahinkoklikkauksia. Viimeksi tällä viikolla auditoin kilpailijaltamme tulleen mainostilin, jossa parissa kuukaudessa mobiili-appien kautta tulleisiin klikkauksiin oli käytetty noin 2000 €, ja tämä oli tuonut yhden liidin. Myös Display-mainontaa voi ja tulee tehdä kannattavasti.

Vaikka Goolen tekoäly lupaa näyttää parhaita yhdistelmiä oikeille asiakkaille, kannattaa ajoittain tarkastella, mitkä responsiivisten mainoksen tekstit ja kuvat ovat toimineet parhaiten ja vaihtaa heikompien tilalle uusia versioita.

Myös Display-verkon videomainoksissa voit tarkastella videon toistoprosenttia. Halutessasi voit tarkastella tätä mittaria myös laitteittain.

Yhteenveto

Googlen muutosten seuraaminen kannattaa jättää digitoimiston huoleksi. Olipa kohderyhmäsi sitten yhdysvaltalaiset geenitutkijat tai pääkaupunkiseudulla asuvat lastenvaatteista kiinnostuneet vanhemmat, meillä on keino tavoittaa heidät. Kerro ongelmasi, me ratkaisemme sen.

Mikäli digitaalisiin kanaviin suunniteltu videosisältö kiinnostaa, tutustu Rulla Median videotuotantoon.