Maailma on muuttunut viimeisen puolen vuoden aikana radikaalisti ja vaikutukset heijastuvat luonnollisesti myös Google Ads -mainontaan. Miten Ads-mainontaa kannattaa tehdä tällä uuden normaalin, koronan aikaisella aikakaudella? Millaiset yritykset menestyvät kriisin jälkeisessä maailmassa?

Ketteryys – reagoi, skaalaa ja lanseeraa

Yksi tärkeimmistä tekijöistä uuden aikakauden markkinoinnissa on sekä yrityksen että eri markkinointikanavien ketteryys. Parhaimmassa tapauksessa yrityksesi pystyy reagoimaan nopeasti markkinatilanteen muutokseen ja kehittämään palveluitaan, jotta selviää pahimman kriisivaiheen yli. Hyvänä esimerkkinä tästä on esim. ravintoloiden take away- ja kuljetuspalvelut. Tilanteen helpottuessa palveluvalikoimaa pystytään taas palauttamaan normaalitasolle tai jopa laajentamaan.

Miten ketterä markkinointi sitten näkyy Google Ads -mainonnassa? Siten, että poikkeustilanteeseen reagoidaan nopeasti ja tehdään mainontaan muutoksia esim. mainostettavien palveluiden tai budjettien suhteen. Jos Ads-mainonta on rakennettu hyvin, mainontaa on sitten helppo palauttaa normaalille tasolle tai jopa skaalata ylöspäin ”uuden normaalin aikakaudella”. Dataa on tärkeää kerätä ja seurata säännöllisesti, jotta pystytään reagoimaan nopeasti mahdollisiin poikkeavuuksiin. Jos data vaikkapa osoittaa, että kodin sisustustuotteiden hakumäärät ovat selkeässä kasvussa, kannattaa budjettia skaalata.

Epidemian myötä ketterät yritykset ovat myös kehittäneet uusia ja innovatiivisia markkinoitavia palveluita. Esimerkiksi erilaiset suojapleksiratkaisut ja hygieniatuotteet ovat tulleet entistä vahvemmin mukaan markkinointiin. Kannattaa kuitenkin muistaa, että Google rajoittaa ja säädöstelee terveyteen liittyvien tuotteiden ja lääkeaineiden mainontaa, joten esimerkiksi hengityssuojaimia ei välttämättä pysty mainostamaan Google Adsissa.

Tutkimuksen mukaan monet kuluttajat ovat koronan myötä ostaneet ensimmäistä kertaa jotakin tuotetta verkkokaupasta ja aikovat jatkaa verkkokauppaostoja myös epidemian jälkeen, koska ostaminen on osoittautunut niin helpoksi. Siksi kannattaa myös kiinnittää huomiota nettisivujen konversio-optimointiin ja sisältöihin, sillä niiden vaikutus myyntiin on suuri.

Talouden epävarmuuden iskettyä kuluttajiin, yritysten ja mainostajien kannattaa tarjota entistä enemmän syitä ja perusteluita ostopäätöksen tueksi. Jos yrityksesi tarjoaa B2B-palveluita, sisältöjen avulla voit vakuuttaa asiakkaasi esim. palvelusi turvallisuudesta.

 

Budjetin skaalaus mahdollistaa nopeat muutokset

Markkinointibudjetin kannattaisi yleensä aina olla mahdollisimman dynaamista ja muokattavaa, jotta budjettia on mahdollisimman helppo vaikkapa skaalata ylöspäin tulosten perusteella. Jos markkinointibudjetti on kiinteä koko vuodelle, poikkeustilanteisiin tai kysyntäpiikkeihin ei välttämättä pystytä reagoimaan.

Jos esimerkiksi tiettyjen tuotekategorioiden tai palveluiden haut lähtevät kriisin aikana tai sen jälkeen kasvuun ovat tulokset yleensä parempia, jos asiakkaalla on pelivaraa skaalata markkinointibudjettia.

”Erään asiakkaamme kodin säilytysratkaisuihin liittyvät haut nousivat lähes 40 % loppukevään aikana, ja koska budjettia pystyttiin hieman skaalaamaan kuukaudeksi, konversioiden määrä kasvoi kuukauden aikana lähes 24%.”

Olemme esitelleet budjetointiin liittyviä vinkkejä sivustollamme yleisesti esimerkiksi budjetoinnin verkkolehdessämme.

Ota huomioon muutokset ihmisten käyttäymisessä

Vaikka tätä blogia kirjoittaessa pahin epidemiavaihe on Suomessa kenties jo ohi, vaikutukset ihmisten käyttäytymiseen tulevat näkymään vielä pitkään. Esimerkiksi turvallisuus tulee olemaan tärkeä teema monien erilaisten tuotteiden ja palveluiden markkinoinnissa. Vaikkapa mainoscopyissa kannattaa siis vakuuttaa asiakas siitä, kuinka hän pystyy vaikkapa käymään ravintolassa tai matkustamaan turvallisesti.

Olemme huomanneet asiakkaistamme, että ihmiset esimerkiksi viettävät enemmän aikaa kotona ja lähiympäristössä. Kodin viihtyvyyteen panostetaan entistä enemmän ja esimerkiksi erilaisiin etätoimistoratkaisuihin panostetaan.  Myös tämä trendi tulee varmasti jatkumaan, vaikka rajoituksia pikkuhiljaa lievennetään. Tällaisista trendeistä voidaan ottaa uusia kulmia mainontaan. Esim. erilaisten kotitoimistoratkaisujen markkinointi avokonttorikalusteiden sijasta.

Epidemiatilanteet voivat muuttua nopeasti ja koronan vaikutukset näkyvät eri toimialoilla erilaisissa sykleissä. Matkailu oli kevällä yksi ensimmäisiä lähes täysin romahtaneita toimialoja. Pientä elpymistä voi varmasti tapahtua jo kesän aikana ainakin kotimaan matkailussa, joten matkailualalla markkinoinnissa kannattaa ehdottomasti kohdistaa lähes kaikki fokus erilasiiin kotimaan matkailupalveluhin kuten mökkivuokrauksiin ja kotimaan kesälomakohteisiin.

 

Yhteenveto

Uuden normaalin aikakaudella pärjää parhaiten ketterä ja innovatiivinen yritys, jonka Google Ads -mainonta pohjautuu ketteryyteen ja dynamiseen ja skaalautuvaan budjetointiin. Myös ihmisten ostokäyttäymisessä tapahtuneisiin muutoksiin kannattaa reagoida ketterästi esimerkiksi uusilla mainoscopyilla.

Jos haluat kuulla lisää ketterästä Google Ads -mainonnasta, lataa Google Adsin ostajan opas!

Lataa Google Ads -opas