Black Friday, suomalaisittain musta perjantai, on Kiitospäivän jälkeinen perjantai. Black Friday on perinteisesti avannut joulumarkkinat Yhdysvalloissa kovilla alennusmyynneillä. Keneltäkään ei ole varmasti jäänyt huomaamatta, että tämä juhlapyhä on saavuttanut Suomen maankamaran ja kovaa. Tästä kertoo muun muassa se, että jopa Tilastokeskus kampanjoi vuonna 2016 Black Friday –tarjouksia sähköpostitse asiakkailleen. Black Fridayta pidetään nykyään myös Suomessa joulumarkkinoiden avaajana, joten katso myös vinkit siihen, miten saat maksimoituasi verkkokauppasi joulumyynnin.

Black Friday ja joulumyynnin aloitus Suomessa

Vuonna 2016 Suomessa rikottiin kaikki aikaisemmat Black Friday –ennätykset. Vuonna 2016 Black Friday oli 25.11. ja verkkokauppojen kävijämäärät nousivat jopa 20 –kertaisiksi normaaliin perjantaihin verrattuna. Suosituimmat verkkokaupat seitsenkertaistivat myyntinsä. Enää ei siis puhuta jostain pienestä jenkkijutusta, jota jotkut suomalaiset myös harrastavat. Vuonna 2017 Black Friday on 24.11. ja oletettavasti kaikki aikaisemmat ennätykset tullaan taas rikkomaan. Black Fridayn ostoshulluttelua jatkaa Cyper Monday 27.11., jonka mainostoimistot loivat saadakseen ihmiset shoppailemaan lisää verkossa.

Toki näiden Atlantin yli rantautuneiden shoppailupäivien lisäksi 5.12. on meidän kotimainen ilonpäivä eli veronpalautusten maksupäivä. Vuonna 2016 veronpalautuksia maksettiin 3.6 miljoonan suomalaisen tilille. Keskimääräinen palautussumma oli 660€, joten yhteensä veronpalautuksia palautui valtion kassasta kansalaisille 2,4 miljardin euron verran.

Eli tiukat pari viikkoa on tulossa, joten muista pitää itsestäsi meteliä Verkkokauppias!

Joulupukki ja jouluasennukset

Facebook-kampanja

Nyt kun tiedämme, että Black Friday kerää verkkosivujen kävijämäärät 20 –kertaisiksi, niin keskitytään siihen, miten se saadaan tapahtumaan myös sinun verkkokaupassasi. Kampanjan avulla saadaan viesti Black Friday, Cyber Monday ja veronpalautuskampanjoista kohdistettua oikeille kohderyhmille. Kampanjointi on hyvä aloittaa jo etukäteen. Aloita markkinointi Black Friday –viikon maanantaina ja herätä kiinnostusta pitkin viikkoa. Mysteerit kiinnostavat ihmisiä, joten pitkin viikkoa voit esimerkiksi antaa esimakua perjantain tarjouksista. Jos haluat yhdistää kampanjaa uutiskirjeen tilauksiin, voit vaikkapa luvata lähettää tarjoukset sähköpostiosoitetta vastaan jo etukäteen ennen itse pääpäivää.

Sponsoroitujen kampanjoiden tueksi voit esimerkiksi luoda tapahtuman. Gigantti on luonut jo aikapäiviä sitten Facebook-tapahtuman Black Fridayta varten ja tätä tekstiä kirjoittaessa tapahtumassa oli 27 tuhatta osallistujaa, joille Gigantti voi suoraan viestiä tapahtuma-sivun kautta.

Jos haluat erottua kilpailijoistasi, niin tehokeinona voi käyttää myös Facebook live-streamausta. Julkaise siis Black Friday-tarjoukset live-videolla!

Suunnittele pyhien mainoskalenteri etukäteen ja keskity visuaalisuuteen

Kuten yleensä markkinoinnissa, saat todennäköisemmin paremmat tulokset aikaiseksi, jos olet suunnitellut julkaisukalenterin etukäteen. Kun olet suunnitellut eri kohdennuksille kohdistettavien kampanjoiden kuvat ja viestit, niin pystyt keskittymään A/B-testaukseen ja löydät toimivimmat versiot mainoksista, kun itse kampanjat ovat käynnissä .

Facebook on visuaalinen alusta, joten mitä parempia videoita, kuvia ja GIF-animaatioita käytät, sitä paremmin mainoksesi erottuvat kaikista muista mainoksista. Kun sinulla on hyvät visuaaliset elementit, niin kruunaa ne myyvillä teksteillä ja selkeällä call to actionilla. Luo siis houkutteleva tarina ja ohjaa asiakkaat sivuillesi! Hyvästä sisältöstrategiasta on meidän blogissa kirjoitettu vielä tarkemmin. 

nainen luottokortin ja lentävien seteleiden kanssa

Tuo asiakkaat takaisin vieläkin kovemmilla tarjouksilla.

Samat lainalaisuudet pätevät myös, vaikka koko valikoimasi olisi -50% hintalapulla. Kaikki eivät osta heti taikka suoraan. Tämän takia tehostaaksesi myyntiä, uudelleenmarkkinointi on kampanjoinnin lisäksi tärkeä avain menestykseen. Eli kampanjoinnilla saadaan asiakkaita verkkokauppaan ja uudelleenmarkkinoinnilla muistutetaan asiakasta tuotteistasi, joita hän on katsellut, lisännyt ostoskoriin tai ostanut verkkokaupastasi.

Facebookin Dynaaminen uudelleenmarkkinointi onkin yksi verkkokaupan tuottoisimmista markkinointikeinoista. Mitä parempi verkkokaupan konversioprosentti ja suurempi kävijämäärä ovat, sitä paremmin kampanja toimii.

Dynaaminen uudelleenmarkkinointi näyttää haluttuja tuotekuvia, mutta tämän lisäksi perinteinen uudelleenmarkkinointi on mahdollista. Perinteisen uudelleenmarkkinoinnin mainokset sekä mainosten kohdennukset tehdään manuaalisesti. Tämä toimii hyvin, jos esimerkiksi verkkokaupassasi on vain muutama tuote.

Heti kun torstai muuttuu 24.11. Black Fridayksi, kannattaa lisätä kaasua Facebookin uudelleenmarkkinoinnissa ja ottaa normaalia pidempi kohdennusaika kampanjalle. Näin saavutat mahdollisimman monet silmäparit ohittamattomilla tarjouksillasi ja saat parhaan mahdollisimman hyödyn Black Fridaysta!

Minulla ei ole suunniteltuna vielä mitään, voitteko tehdä sen puolestani?

Voidaan ja kaiken lisäksi teemme sen mielellämme. Kovat myyntiviikot ovat enää kivenheiton päässä. Ota meihin yhteyttä lomakkeen kautta.

 

Ota yhteyttä