Mitä tarkoitetaan Google Adwords -tilin rakenteella ja miksi se on tärkeää? Tilin rakenteen avulla voit hallita milloin ja missä mainoksesi näkyvät sekä varmistaa mainoksiesi näyttämisen oikealle yleisölle. Rakentamalla tilin oikein saat paremmat laatupisteet ja sitä kautta halvempia klikkauksia. Hyvin rakennettua tiliä on myös helpompi optimoida ja säästät reilusti aikaa kampanjan pyörittämisessä.

Käydään tässä kirjoituksessa läpi kuusi tärkeää kohtaa, jotka luovat hyvän tilinrakenteen.

1. Kampanjat

Jokainen kampanja sisältää mainosryhmiä, avainsanoja ja mainoksia. Kampanja tasolla määrität mainonnan asetukset, kuten missä ja milloin mainoksia näytetään, päiväbudjetin, mainoslaajennukset sekä kielen. Nämä asiat sinun täytyy ottaa huomioon kampanjarakenteen suunnittelussa.

Tilin rakenne

Hyvä vaihtoehto kampanjarakenteen suunnittelussa on käyttää verkkosivustosi rakennetta mallina. Löytyykö verkkosivultasi eri välilehtiä tai sivuja eri tuotteille ja palveluille? Jos löytyy ja verkkosivustosi on hyvin jäsennelty on sinun kannattavaa käyttää verkkosivustosi rakennetta myös Adwords –tilin rakenteen mallina.

Esimerkiksi: Sinulla verkkokauppa, jossa myyt vaatteita miehille ja naisille. Tässä tapauksessa voit tehdä tiliisi kaksi kampanjaa miesten vaatteet ja naisten vaatteet.

2. Mainosryhmät

Mainosryhmätasolla luodaan avainsanat ja mainokset. Kun jaat tuotteitasi tai palveluitasi mainosryhmiin tarkista aina, että avainsanat, mainokset ja laskeutumissivu tulevat sopimaan yhteen jokaisessa mainosryhmässä. Suositeltava määrä avainsanoja yhteen mainosryhmään on noin 5 – 20.

Esimerkiksi: Naisten vaatteet kampanjan voisit jakaa seuraaviin mainosryhmiin:

  • Naisten t-paidat
  • Naisten farkut
  • Naisten hameet
  • jne.

3. Avainsanat

Avainsanasi määrittävät sen millä hakusanoilla/hakulauseilla mainoksesi näkyvät Googlessa. Tee siis aina perusteellinen avainsanatutkimus kun valitset avainsanoja mainosryhmiin. Valitse avainsanasi niin, että ne käynnistävät mainoksesi ja ohjaavat ihmisen suoraan tuotesivullesi. Eli tarkasta avainsanojesi sopivuus mainokseesi ja tuotesivuusi.

Avainsanatasolla voit määrittää jokaiselle avainsanalle korkeimman klikkauskohtaisen hinnan ja avainsanan hakutyypin.

4. Negatiiviset avainsanat

Negatiiviset avainsanat ovat niitä sanoja, joilla et halua mainoksesi näkyvän. Negatiivisia avainsanoja käyttämällä parannat mainostesi osuvuutta ihmisten tekemissä hauissa. Muista siis aina lisätä niitä tiliisi.

Esimerkki: Jos mainostat naisten takkeja ja haluat laittaa sanan ”takki” avainsanaksi , täytyy sinun lisätä negatiiviseksi avainsanaksi tähän mainosryhmään sana ”miesten”. Näin, jos joku hakee ”miesten takkeja”, ei mainoksesi naisten takeista näy.

5. Mainoksen teksti

Tämä on varsinainen teksti, joka näkyy kun mainos käynnistyy. Suositeltavaa on käyttää mainoksen otsikossa ja itse mainostekstissä mainosryhmäsi avainsanoja. Tällä tavalla parannat laatupisteitäsi.

Luo aina vähintään kaksi mainosta yhteen mainosryhmään, jotta voit A/B testata mainoksiasi ja nähdä kumpi mainoksista ajan mittaan toimii paremmin.

6. Laskeutumissivu

Laskeutumissivu eli sivu, jolle mainoksen klikkaaja päätyy. Valitse laskeutumissivusi niin, että se ohjaa ihmisen suoraan sen tuotteen tai palvelun sivulle, jota mainoksesi ja avainsanasi koskee. Yleinen virhe on ohjata kaikki liikenne verkkosivuston etusivulle. Tämä laskee laatupisteitä ja heikentää kampanjan konversioprosenttia.

Yhteenveto

Panostamalla hyvään tilin rakenteeseen ja luomalla selkeitä kampanjoita ja mainosryhmiä tuotteittesi tai palveluidesi mukaan saat avainsanasi ja mainokset liittymään toisiinsa. Samalla parannat laatupisteitäsi ja saat enemmän tuloksia samalla hinnalla.