Markkinointialalla kuhistaan Googlen uudesta kampanjamuodosta, joka on suunniteltu erityisesti Demand Generation (Demand Gen) -markkinoinnin tehostamiseen. Pääsimme testaamaan ja hyödyntämään tätä uutta työkalua jo testausvaiheessa, koska yrityksellämme on Google Premier Partner -status.

Tässä blogissa kerron, miten Googlen uusi työkalu voi muuttaa tapaamme houkutella asiakkaita ja sitouttaa heitä. Käymme myös läpi, kuinka asemamme Googlen Premier Partnerina voi auttaa tehostamaan sinun yrityksesi mainontaa.

Tutustu myös aiempaan blogiimme, kuinka tekoäly muuttaa Googlen Ads -mainontaa.

Mikä ihmeen Demand Gen?

Demand Gen -kampanjat ovat Googlen Ads -työkalun uusimpia lisäyksiä, jotka keskittyvät erityisesti tietoisuuden lisäämiseen ja markkinoinnitifunnelin yläosan eli Reach-vaiheen täyttämiseen. Meillä Suomen Digimarkkinoinnilla on käytössä MRACE®-malli, joka sisältää viisi keskeistä elementtiä: Reach, Act, Convert, Engage ja Measure. Malli on yhtä lailla sovellettavissa niin B2B- kuin B2C-yritysten markkinointiin, riippumatta yrityksen koosta.

Demand Gen -kampanjat korvasivat Discovery-kampanjat, hyödyntäen enemmän automaatiota ja koneoppimista. Kuvittele, että Googlen Demand Gen -kampanja on kuin moderni peli, jossa yritykset pyrkivät tavoittamaan mahdollisimman monta ihmistä kertoakseen heille tuotteistaan tai palveluistaan. Tässä pelissä yritykset etsivät ihmisiä, jotka todella arvostavat sitä, mitä he tarjoavat. Demand Gen on siis kampanjamuoto kysynnän kasvattamiseen.

Googlen uudet AI-käyttöiset Demand Gen -kampanjat tarjoavat ominaisuuksia, jotka on suunniteltu vastaamaan nykypäivän markkinoijan tarpeita. Ne integroivat parhaiten suoriutuvat video- ja kuvamateriaalit visuaalisiin ja viihteellisiin kosketuspisteisiin, kuten YouTube-videoihin, Google-hakuun, Gmail-sähköposteihin ja Discovery-syötteeseen.

Näin ollen kampanjat voivat tavoittaa jopa yli kolme miljardia kuukausittaista käyttäjää. Discovery-syötteen löydät mm. Android -puhelimista sekä Googlen Chrome selaimesta Android-laitteilta. Näin tavoitat mahdollisimman paljon potentiaalisia asiakkaita ja pääset heidän tietoisuuteensa.

Demand Gen -kampanjan luontia varten tarvitaan kuvia, otsikoita ja kuvaustekstejä, joista tekoäly luo esikatselua varten yhdistelmiä. Tämän avulla voidaan valita oikeat kuva- ja tekstiyhdistelmät per mainos, jotta kuvat ja tekstit toimivat tehokkaimmalla mahdollisella tavalla.

Kampanjat rakennetaan niin, että ne keskittyvät saamaan mahdollisimman paljon näyttökertoja, klikkauksia ja konversioita. Mainoksia pyritään näyttämään ihmisille juuri oikeaan aikaan, kun he ovat eniten kiinnostuneita. Tämä lisää todennäköisyyttä, että he toimivat halutulla tavalla, kuten klikkaavat mainosta, ostavat tuotteen tai palvelun.

 

Yllä olevasta kuvasta näet, miten ja missä Demand Gen -mainoksia näytetään (mm. Gmail, YouTube).

 

Kampanjat käyttävät algoritmista kohdistusta, mutta eroavat aikaisemmista kampanjoista, kuten Performance Maxista, sillä niiden päätavoite on uuden kysynnän luominen, ei niinkään suorien konversioiden saavuttaminen.

Demand Gen mahdollistaa yleisöjen lisäämisen ja lookalike-segmenttien luomisen, tarjoten uusia tapoja löytää kohdeyleisöjä. Tämä lookalike-segmenttien luominen on ollut loistava apu kohdeyleisöjen rakentamisessa. Kampanjat sallivat myös videoiden, mukaan lukien YouTube Shorts -videoiden käytön, mikä laajentaa luovien vaihtoehtojen kirjoa.

Demand Gen -kampanja vaatii enemmän budjettia kuin muut kampanjamuodot. Tämä mahdollistaa kampanjoille tilan toimia tehokkaasti ja tavoittaa uusia yleisöjä. On tärkeää asettaa realistisia odotuksia Demand Gen -kampanjoille. Niiden ensisijainen tavoite on uusien yleisöjen tavoittaminen suppilon yläpäässä eli Reach -vaiheessa, joten on odotettavissa, että kampanjat tuottavat vähemmän konversioita korkeammalla CPA:lla tai matalammalla ROAS:lla verrattuna muihin kampanjatyyppeihin, kuten hakukone- tai Performance Max -mainontaan.

CPA, eli Cost Per Action, on mainonnan maksutapa, jossa maksat vain silloin, kun käyttäjä suorittaa tietyn toimenpiteen, kuten tekee ostoksen tai klikkaa mainostasi. ROAS, eli Return on Advertising Spend, on mittari, joka kertoo kuinka paljon tuloja saat jokaisesta mainontaan käytetystä eurosta.

Demand Gen -kampanjat ovat myös Googlen innovatiivinen ratkaisu brändien tarinan kerrontaan. Ne tarjoavat erilaisia formaatteja, kuten dynaamisia lyhytvideoita ja visuaalisesti houkuttelevia kuvakaruselleja. Esimerkiksi argentiinalainen finanssiteknologiayritys Naranja X hyödynsi näitä kampanjoita verkkoliikenteensä kasvattamiseksi, saavuttaen huomattavasti korkeammat klikkausprosentit ja merkittävästi pienemmät kustannukset verrattuna perinteisiin sosiaalisen median mainoskampanjoihin.

Demand Gen -kampanjat ovat myös Googlen innovatiivinen ratkaisu brändien tarinan kerrontaan. Ne tarjoavat erilaisia formaatteja, kuten dynaamisia lyhytvideoita ja visuaalisesti houkuttelevia kuvakaruselleja.

Yleisöjen räätälöinti on avainasemassa Demand Gen -kampanjoissa, joissa yhdistetään ensimmäisen osapuolen data Googlen kiinnostussignaalien kanssa. Tämä yhdistelmä mahdollistaa uusien, juuri sinun yrityksellesi sopivien asiakassegmenttien löytämisen. Kuluttajakäyttäytymisen muuttuessa, missä 90 % kuluttajista seuraa suosikkisisältöjään monissa formaateissa, Demand Gen -kampanjat auttavat brändejä vastaamaan tähän muutokseen. Ne mahdollistavat kohdennettujen mainoksien näkymisen laajasti Googlen monipuolisilla alustoilla. 

Lisäksi kun hyödynnät MRACE®-mallia osana yrityksesi strategiaa, voimme optimoida kampanjoiden suorituskykyä ja keskittyä asiakkaan matkan jokaiseen vaiheeseen – saavuttamisesta, toimintaan kannustamiseen, konversioon, sitouttamiseen ja mittaamiseen.

Demand Genin edut tiivistettynä

 • Kohdennettu yleisö: Pystyt tavoittamaan erityisesti ne ihmiset, jotka todennäköisimmin kiinnostuvat yrityksesi tuotteista tai palveluista.
 • Monipuoliset mainosformaatit: Tarjoaa erilaisia mainosmuotovaihtoehtoja, kuten videoita ja kuvakaruselleja.
 • Laaja näkyvyys: Mainokset näkyvät useilla Googlen alustoilla, kuten YouTubessa, YouTube Shortsissa, Discoveryssa ja Gmailissa ja ne tavoittavast parhaimmillaan yli kolme miljardia kuukausittaista käyttäjää.
 • Tehokas budjetin käyttö: Automaation ja algoritmisen kohdennuksen ansiosta mainosbudjetti käytetään tehokkaammin.
 • Analytiikan hyödyntäminen: Mahdollistaa tarkemman seurannan ja analytiikan, mikä parantaa mainonnan tuloksellisuutta.

Millaiselle yritykselle Demand Gen sopii?

 1. Googlen Demand Gen -kampanjamuoto soveltuu erityisesti yrityksille, jotka haluavat laajentaa tietoisuuttaan ja luoda kysyntää tuotteilleen tai palveluilleen. Se on hyödyllinen sekä B2B- että B2C-yrityksille sekä verkkokaupoille, jotka etsivät tehokasta tapaa tavoittaa uusia asiakassegmenttejä ja rakentaa bränditietoisuutta.
 2. Demand Gen -kampanjat hyödyntävät koneoppimista ja automaatiota, joten ne sopivat yrityksille, jotka ovat valmiita hyödyntämään näitä teknologioita markkinointistrategiassaan.
 3. Yritykset, jotka haluavat kokeilla uusia, innovatiivisia tapoja tavoittaa yleisönsä ja luoda yhteyksiä potentiaalisiin asiakkaisiin.

Case-esimerkki: Demand Genillä merkittäviä tuloksia autoalan yrityksessä

Autoalan yritys käyttää Demand Gen -kampanjaa tavoitteenaan houkutella potentiaalisia asiakkaita, jotka ovat kiinnostuneita uusista automalleista, mutta eivät vielä ole tietoisia niistä. Kampanjassa käytetään lyhyitä, informatiivisia videoita ja kuvakaruselleja autojen tärkeimpien ominaisuuksien ja etujen esittelemiseksi.

Päämääränä on herättää kiinnostusta ja ohjata nämä potentiaaliset asiakkaat yrityksen verkkosivuille, jossa he voivat saada lisätietoa ja ottaa yhteyttä, eli ilmaista kiinnostuksensa ja mahdollisesti pyytää lisätietoja tai tarjousta.

Kampanja kohdennetaan autolehtien lukijoihin ja samankaltaisten automerkkien omistajiin. Kohdennuksessa voidaan hyödyntää myös yrityksen omaa dataa eli esimerkiksi aiemmin heidän verkkosivuillaan käyneitä henkilöitä ja lookalike-yleisöjä.

Mitä huomioita löysimme:

 • Klikkihinnat ovat laskeneet merkittävästi siirryttäessä blogimainonnassa Googlen Discoverysta Demand Gen -kampanjaan. 
 • Demand Gen -kampanja ei ole pelkästään vähentänyt kustannuksia, vaan olemme havainneet, kuinka Demand Gen -kampanja tuottaa myös konkreettisia liidejä kysynnän lisäämisen rinnalla.

Kampanjan tehokkuutta havainnollistavat kuvakaappaukset antavat selkeän kuvan siitä, miten Demand Gen voi tehostaa markkinointiasi ja tuottaa arvokkaita tuloksia esimerkiksi autoalan yrityksille.  Kuvakaappaus Google Ads -raportista, jossa vertasin Demand Gen -kampanjan lukuja vanhaan Discovery-kampanjan lukuihin 3 kk ajanjaksolla. Kyseessä on liidien hankinta -kampanja autoalalla.

Demand Gen -kampanjan vaikutukset ovat siis selvästi nähtävissä yllä olevasta kuvasta. Konversiot ovat kasvaneet merkittävästi verrattuna vanhaan Discovery-mainokseen, samalla kun mainonnan hinta on laskenut. Tämä tarkoittaa, että konversion hinta on tullut alas reilusti, mikä on erittäin edullista yritykselle.

 


Kuvakaappaus Google Ads -raportista, jossa vertasin Demand Gen -kampanjan lukuja vanhaan Discovery-kampanjan lukuihin 3 kk ajanjaksolla. Kyseessä on blogikirjoituksen jakelu-kampanja autoalalla.

Lisäksi toisesta kuvankaappauksesta näkyy, että blogikirjoituksen jakelu-kampanja Demand Genin avulla on tuottanut yli 50 % edullisempaa liikennettä verkkosivuille verrattuna Discovery-kampanjaan, ja samanaikaisesti klikkausten määrä on kasvanut yli 200 %.

Näin ollen Demand Gen on osoittautunut tehokkaaksi tavaksi tavoittaa ja houkutella potentiaalisia asiakkaita.

Hyödynnä Demand Gen -kampanjan koko potentiaali ja ota avuksi asiantuntija

Demand Gen -kampanjat ovat osoittautuneet tehokkaiksi monille yrityksille, mutta niiden todellisen potentiaalin hyödyntämiseksi on tärkeää valita digitaalisen markkinoinnin asiantuntija.

Ammattilaisen osaaminen ja kokemus ovat avainasemassa, kun suunnitellaan ja toteutetaan strategisesti tehokkaita kampanjoita. He pystyvät optimoimaan mainonnan tavoittavuuden, kohdennuksen ja viestinnän, mikä varmistaa, että sijoitettu markkinointibudjetti tuottaa parhaan mahdollisen tuoton.

Digitaalisen markkinoinnin asiantuntija ei ainoastaan hallitse teknisiä työkaluja, vaan ymmärtää myös markkinoinnin dynamiikan ja kuluttajakäyttäytymisen, mikä on ratkaisevaa mainonnan onnistumisen kannalta. Lisäksi hyödynnämme tekoälyä analysoimaan suuria datamääriä, ennustamaan kuluttajatrendejä ja optimoimaan kohdennusta reaaliajassa.

Tekoälyn käyttö mahdollistaa entistä tarkemman ja henkilökohtaisemman lähestymistavan mainontaan, mikä johtaa parempiin tuloksiin ja tehokkaampaan mainosbudjetin käyttöön.

Lue lisää, kuinka tekoälyä hyödynnetään markkinoinnissa. 

Mitä etuja on Googlen Premier Partner -kumppanuudesta Demand Genin kaltaisten uutuuksien kohdalla?

Niin kuin alussa jo mainitsinkin, pääsimme testaamaan Demand Geniä ensimmäisten joukossa, koska yrityksellämme on Googlen Premier Partner -status. Googlen Premier Partner on digitoimistoille suunnatun Google Partners -ohjelman korkein taso. Tälle tasolle pääseminen tarjoaa monia etuja, jotka auttavat digimarkkinointialan yrityksiä erottumaan massasta.

 1. Google Premier Partner -ohjelma tarjoaa laajennetun pääsyn koulutusmateriaaleihin. Tämä parantaa tuoteosaamistamme sekä pitää meidät markkinoinnin trendien kehityksessä mukana.
 2. Jäsenenä saamme teknistä tukea ja pääsyn tuoteresursseihin, jotka vahvistavat asiakkaamme menestymisen mahdollisuuksia​​.
 3. Google Premier Partner -merkki todistaa yrityksemme Google Ads -asiantuntemuksen. Premier Partnerina saamme myös tunnustusta saavutuksistamme ja pääsemme osallistumaan palkitsemisohjelmiin​​​​. Jotta Premier Partner -status säilyy, tulee asiantuntijoidemme suorittaa Googlen sertifikaatit säännöllisin väliajoin.
 4. Premier Partner -taso on varattu ohjelman parhaimmille 3 %:lle osallistuvista yrityksistä joka vuosi, tehden siitä ohjelman eksklusiivisimman tason. Tämä tarkoittaa, että kuulumme alan kärkijoukkoon​​.

Mikäli etsit korkeatasoista digitaalista markkinointiosaamista, me Suomen Digimarkkinoinnilla tuomme sinulle asiantuntemuksen, tuen ja innovatiiviset ratkaisut, jotka perustuvat Google Ads -alustan syvälliseen ymmärrykseen ja käyttöön.

Haluatko oppia lisää digimarkkinoinnista?
  Lataa maksuton Google Ads -ostajan opas